Ρομποτικό χέρι σηκώνει αντικείμενα χρησιμοποιώντας στατικό ηλεκτρισμό

Ένα φθηνό ρομποτικό χέρι το οποίο δημιουργήθηκε από μια εταιρεία ονόματι Grabit έρχεται να προσφέρει αυτό που τα περισσότερα που δεν μπορούν, την ικανότητα να πιάνεις αντικείμενα με το τεχνητό χέρι. Η Grabit το κατάφερε μέσω της ηλεκτροστατικής έλξης. Ακόμη και αν δεν γνωρίζετε τον επιστημονικό όρο, σας έχει συμβεί τουλάχιστον μια φορά το φαινόμενο.

Για παράδειγμα αν πάρετε ένα μπαλόνι και το τρίψετε στα μαλλιά σας τότε αυτό θα κολλήσει στον τοίχο, όπως και ένα κομμάτι πλαστικό κολλάει στο χέρι και δεν πέφτει κάτω. Η έλξη αυτή είναι που προκαλείται από τον στατικό ηλεκτρισμό.

Το μηχανικό χέρι της Grabit πηγαίνει ένα βήμα παρακάτω χρησιμοποιώντας ηλεκτρόδια για να διατηρηθεί το φαινόμενο καθώς η επίδραση του φορτίου εξαφανίζεται με το πέρασμα του χρόνου. Επίσης, έχει την τεχνολογία η οποία εμποδίζει τη σκόνη να κολλήσει πάνω στα δάχτυλα.

Ωστόσο, το συγκεκριμένο ρομποτικό χέρι δεν κατασκευάστηκε για χρησιμοποιηθεί από ακρωτηριασμένα άτομα αλλά από ρομπότ στη μεταποιητική βιομηχανία προκειμένου να σηκώνουν αντικείμενα. Η Grabit έκανε τα δάχτυλα από εύκαμπτα υλικά που έχουν ηλεκτροστατικές ιδιότητες για να μπορούν να πιάνουν αντικείμενα διαφορετικού μεγέθους και σχημάτων.

Το ρομποτικό χρησιμοποιεί καλύτερα από άλλα ρομπότ, την κατανομή βάρους έτσι ώστε να μπορεί να χειριστεί ευαίσθητα υλικά.

Δείτε τα video:

ρομποτικό χέρι με στατικό ηλεκτρισμό, Ρομποτικό χέρι σηκώνει αντικείμενα χρησιμοποιώντας στατικό ηλεκτρισμό

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
michalis

as upodextoume me xamogelo kai allh anergia

michaleto

ΔΕΝ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΝΕΡΓΙΑ!

Εκεί που κάποιοι δούλευαν με τα χέρια, τώρα θα δουλεύουν ρομπότ.

Και για να δουλεύουν ρομπότ δημιουργούνται άλλες θέσεις εργασίες (ίσως και περισσότερες) για αυτούς που φτιάχνουν τα ρομπότ.

Darth

@michaleto κάποτε ναι….. πλέον τα robot φτοιαχνουν robot…….. και δυο τρία άτομα τα επιτηρούν σε περίπτωση βλάβης κλπ

με λίγα λόγια πλέον έτσι όπως πάει ο πλανήτης είναι πολύ μικρός για να μας χωραει όλους (έτσι όπως προχωράει η τεχνολογία)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear

DYU T1: Ανακάλυψε την ελευθερία στην πόλη με αυτό το ηλεκτρικό ποδήλατο

Η ασφαλής αστική μετακίνηση αποκτά νέα διάσταση με το ηλεκτρικό ποδήλατο DYU T1, μια νέα προσθήκη στον κόσμο των ηλεκτρικών ποδηλάτων που ξεχωρίζει για τα καινοτόμα χαρακτηριστικά του.

Gear Apple Apple Pencil VR headset

Το επόμενο Apple Pencil μπορεί να λειτουργεί με το Vision Pro headset

Το Apple Pencil είναι προς το παρόν συμβατό μόνο με iPad αλλά μια μελλοντική έκδοσή του μπορεί να λειτουργεί με το Vision Pro headset.

Gear featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Tab S6 Lite (2024): Κυκλοφόρησε αθόρυβα με νέο chipset

Το Samsung Galaxy Tab S6 Lite είναι τόσο καλό που η Samsung το επανακυκλοφορεί για τρίτη φορά, με νέο chipset.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Eγκαταλείπoνται τα σχέδια για την ανάπτυξη οθονών MicroLED

Η Apple τερμάτισε ένα project για την εσωτερική ανάπτυξη οθονών microLED εσωτερικά, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.