Μικροσκοπικό ρομπότ σηκώνει 100 φορές το βάρος του [video]

Μελέτες δείχνουν ότι τα μυρμήγκια μπορούν να σηκώσουν πολλές φορές το βάρος του σώματός τους, από 20 μέχρι 100 φορές, ανάλογα με το είδος στο οποίο ανήκουν. Φανταστείτε πώς θα ήταν να μπορούσαμε να φέρουμε την δυνατότητα αυτή στην ρομποτική.

Αυτό έκαναν επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Stanford δημιουργώντας ένα μικροσκοπικό ρομπότ που μπορεί να σηκώσει περισσότερες από 100 φορές το βάρος του.

Η ικανότητα αυτή έρχεται από τα πόδια του ρομπότ στα οποία έχει τοποθετηθεί κολλητική ουσία για να βοηθήσει το ρομπότ να σταθεροποιηθεί ενώ παράλληλα μπορεί να ανεβαίνει έναν τοίχο.

Το γεγονός ότι μπορεί να ανέβει σε κάθετες επιφάνειες σημαίνει ότι μια τέτοια τεχνολογία μπορεί να έχει εφαρμογή σε παραδόσεις φαρμάκων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης σε μέρη που δεν είναι εύκολη η πρόσβαση, ή να βοηθήσει στην τοποθέτηση συστημάτων παρακολούθησης ακόμη και να βοηθήσει σε κατασκευές όπου τα μεγαλύτερα μηχανήματα δεν μπορούν.

Ωστόσο, όπως αναφέρει καθηγητής του Stanford στο New Scientist, το πιο εντυπωσιακό ρομπότ που έχουν φτιάξει μέχρι σήμερα είναι το μTug, το οποίο μπορεί να σηκώσει 2000 φορές το βάρος του. Ο καθηγητής David Christensen, αναφέρει ότι είναι σαν να σέρνει ένας άνθρωπος μια μπλε φάλαινα.

Δείτε το video:

ρομπότ 100 φορές το βάρος του, Μικροσκοπικό ρομπότ σηκώνει 100 φορές το βάρος του [video]

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
m3ntza

Άραγε Τα Μυρμήγκια Έτσι Ακούγονται ? Χεχε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Gear

DYU T1: Ανακάλυψε την ελευθερία στην πόλη με αυτό το ηλεκτρικό ποδήλατο

Η ασφαλής αστική μετακίνηση αποκτά νέα διάσταση με το ηλεκτρικό ποδήλατο DYU T1, μια νέα προσθήκη στον κόσμο των ηλεκτρικών ποδηλάτων που ξεχωρίζει για τα καινοτόμα χαρακτηριστικά του.

Gear Apple Apple Pencil VR headset

Το επόμενο Apple Pencil μπορεί να λειτουργεί με το Vision Pro headset

Το Apple Pencil είναι προς το παρόν συμβατό μόνο με iPad αλλά μια μελλοντική έκδοσή του μπορεί να λειτουργεί με το Vision Pro headset.

Gear featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Tab S6 Lite (2024): Κυκλοφόρησε αθόρυβα με νέο chipset

Το Samsung Galaxy Tab S6 Lite είναι τόσο καλό που η Samsung το επανακυκλοφορεί για τρίτη φορά, με νέο chipset.