AVERT: Τα ρομπότ που αντιμετωπίζουν το παράνομο παρκάρισμα [video]

Πολλοί από εμάς θα έχουμε συναντήσει κάποιον ασυνείδητο οδηγό, που είτε έχει διπλοπαρκάρει το όχημα του είτε έχει πιάσει δύο θέσεις. Πλέον αντί να θυμώνουμε ή να περιμένουμε την αστυνομία να έρθει να πάρει το όχημα, τα ρομπότ θα μας δίνουν την λύση.

Αυτά τα ρομπότ έχουν σχεδιαστεί από Ευρωπαίους ερευνητές και ονομάζονται AVERT, που είναι τα αρχικά των Autonomous Vehicle Emergency Recovery Tool. Μπορούν να κυλήσουν κάτω από τις ρόδες ενός αυτοκινήτου, να το σηκώσουν και να το μετακινήσουν. Αυτά τα ρομπότ έχουν κατασκευαστεί για περιστατικά επιβολής του νόμου όπου κάποιο όχημα πρέπει να απομακρυνθεί, αλλά μπορεί να τα δούμε να χρησιμοποιούνται και για πιο απλά περιστατικά, όπως γι αυτούς που παρκάρουν απερίσκεπτα.

Η αρχική ιδέα ήταν η μετακίνηση οχημάτων τα οποία μπορεί να περιείχαν επικίνδυνα υλικά και εκρηκτικά, όπου η παρουσία ανθρώπου θα ήταν επικίνδυνη. Επίσης το μικρό τους μέγεθος τα κάνει κατάλληλα για την χρήση σε στενά μέρη όπου φορτηγό φόρτωσης οχημάτων ή κάποιο ρομπότ εξουδετέρωσης εκρηκτικών δεν θα χωρούσε.

Τα ρομπότ αυτά πάνε στην βάση των τροχών και θα σηκώσουν το όχημα περίπου 2.5 εκατοστά από το έδαφος. Αφού το σηκώσουν, θα μετακινήσουν το αμάξι κατά βούληση του χρήστη. Η ιδέα είναι αρκετά έξυπνη και ελπίζουμε να τα δούμε σε χρήση σύντομα.

Ελπίζουμε επίσης να το δούμε σε σωστή και νόμιμη χρήση και όχι για κλοπές. Σε πόλεις όπως η Αθήνα πάντως το σύστημα αυτό θα ήταν πολύ χρήσιμο.

Δείτε το video:

avert ρομπότ, AVERT: Τα ρομπότ που αντιμετωπίζουν το παράνομο παρκάρισμα [video]

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Nick Z.

Τρομερό! Νομιζω πως η τεχνολογία έχει φτασει σε τρομακτικό σημείο.

parlas

Ωραιο!!
Το καλύτερο είναι ότι συμμετέχει και εργαστήριο απο ελληνικό πανεπιστήμιο. Το εργαστήριο Ρομποτικής απο το ΔΠΘ
https://robotics.pme.duth.gr/research/projects/

Manolis

περιμένω την έκδοση για ενοχλητικούς ανθρώπους!!! :p

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear

DYU T1: Ανακάλυψε την ελευθερία στην πόλη με αυτό το ηλεκτρικό ποδήλατο

Η ασφαλής αστική μετακίνηση αποκτά νέα διάσταση με το ηλεκτρικό ποδήλατο DYU T1, μια νέα προσθήκη στον κόσμο των ηλεκτρικών ποδηλάτων που ξεχωρίζει για τα καινοτόμα χαρακτηριστικά του.

Gear Apple Apple Pencil VR headset

Το επόμενο Apple Pencil μπορεί να λειτουργεί με το Vision Pro headset

Το Apple Pencil είναι προς το παρόν συμβατό μόνο με iPad αλλά μια μελλοντική έκδοσή του μπορεί να λειτουργεί με το Vision Pro headset.

Gear featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Tab S6 Lite (2024): Κυκλοφόρησε αθόρυβα με νέο chipset

Το Samsung Galaxy Tab S6 Lite είναι τόσο καλό που η Samsung το επανακυκλοφορεί για τρίτη φορά, με νέο chipset.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Eγκαταλείπoνται τα σχέδια για την ανάπτυξη οθονών MicroLED

Η Apple τερμάτισε ένα project για την εσωτερική ανάπτυξη οθονών microLED εσωτερικά, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.