Romotive Romo, Το ρομπότ που έχει για εγκέφαλο ένα iPhone

Αυτή είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα που δεν το κρύβουμε ότι χαιρόμαστε πολύ που πήρε την απαιτούμενη χρηματοδότηση από το Kickstarter στην πρώτη του εκδοχή και τώρα παρουσιάζει την εξέλιξή του. Πρόκειται για ένα πανέξυπνο και… γλυκό ρομποτάκι που παίρνει ζωή από το iPhone ή όποια άλλη iOS συσκευή σας, καθώς τρέχει μία ειδική εφαρμογή, έτσι ώστε να μπορεί να αλληλεπιδρά μαζί σας και ταυτόχρονα να έχετε την ικανότητα να το χειριστείτε απομακρυσμένα.

Αυτή είναι η νέα εκδοχή του Romo, που είναι εξυπνότερη, πιο δυνατή, ευέλικτη και γρήγορη από τον προκάτοχό του, κάνοντας εντελώς… pop την εμπειρία χρήσης ενός προσωπικού ρομπότ. Το καλό είναι ότι μπορεί κανείς να το χειριστεί και με έναν μοντέρνο browser, ενώ μπορεί να λειτουργήσει και ως εργαλείο προχωρημένης βιντεοεπικοινωνίας, αφού μπορεί να κινείται και να λειτουργεί ταυτόχρονα ως web cam.

Οι δημιουργοί του θα κάνουν διαθέσιμη την API έτσι ώστε και άλλοι developers να μπορέσουν να δημιουργήσουν εφαρμογές για αναπάντεχα σενάρια χρήσης του μικρού αυτού ρομπότ.

, Romotive Romo, Το ρομπότ που έχει για εγκέφαλο ένα iPhone

, Romotive Romo, Το ρομπότ που έχει για εγκέφαλο ένα iPhone

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Ανέστης Τσέλας

cool!!!!!!

Merkouris

Καταπληκτικό !!!!!! Τι τιμή θα έχει????

Που μπορούμε να το βρούμε???

Tony Cool

Κακα τα ψεμματα,μπορει να μην το αγοραζα ποτε αλλα πρεπει να παραδεχτω οτι ειναι πανεξυπνη και ομορφη ιδεα!Τετοιες ‘τσαχπινιες’ ζηταμε οι λατρεις της τεχνολογιας για να μας τραβανε το ενδιαφερον!

Mike

Τελικα το παρελθον και το μελλον ειναι iphone γιαυτο και ολοι προσπαθουν να το φτασουν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Gadgets

Με 200 δολάρια και μία συσκευή μπορείς να χακάρεις ένα Smart Home

Το Flipper Zero είναι ένα μικρό gadget που μπορεί να εκμεταλλευτεί όλες τις αδυναμίες που εμφανίζει ένα smart home.

Gear CES 2019 Gadgets

Netatmo smart video doorbell: το "έξυπνο" κουδούνι [CES 2019]

Η Netatmo, προμηθευτής καμερών ασφαλείας και gadget για “smart home”, ανακοίνωσε στην έκθεση CES 2019, τη νέα τους “έξυπνη” συσκευή για το σπίτι, το κουδούνι “smart video doorbell”, με ενσωματωμένη κάμερα υψηλής ανάλυσης Full HD 1080p και φακό ευρείας γωνίας 160 μοιρών.

Gear Gadgets

Ενσωματωμένη συσκευή εντοπισμού στα gadgets που έρχονται

Τα tracking tiles (πλακίδια εντοπισμού) ξεκίνησαν την εμφάνισή τους για πρώτη φορά το 2013, επιτρέποντας να εντοπίζουμε αντικείμενα όπως πορτοφόλι, κλειδιά ή τσάντα που πιθανόν έχουμε χάσει. Το μέλλον φέρνει αυτή την τεχνολογία ενσωματωμένη στις συσκευές.

Gear Gadgets

Mini-drone θήκη για smartphone κάνει τις selfie παιχνιδάκι

Κρατώντας το smartphone με το χέρι για μια selfie φωτογραφία ακούγεται φυσιολογικό. Η χρήση του selfie-stick (σελφοκόνταρο στα Ελληνικά) είναι κάτι που τραβάει τα βλέμματα για πολλούς λόγους. Τι θα γινόταν όμως αν είχαμε ένα mini-drone σαν θήκη smartphone για να βγάλουμε κάθε είδους selfie πιο εύκολα από ποτέ;