Samsung, Δημιούργησε οθόνη AMOLED με 350 ppi

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Νότιο Κορέα, η Samsung κατάφερε να δημιουργήσει στα εργαστήρια ένα panel AMOLED με 350 ppi (pixels per inch) χρησιμοποιώντας την τεχνολογία FMM (Fine Metal Mask). Να θυμίσουμε ότι ένα από τα πλεονεκτήματα των οθονών LCD είναι η μεγάλη πυκνότητα των pixels με παράδειγμα την LCD του iPhone 4S με τα 326 ppi.

Ευχόμαστε το συντομότερο δυνατό οι νέες οθόνες AMOLED να βρουν το δρόμο τους προς τα εργοστάσια κατασκευής.

, Samsung, Δημιούργησε οθόνη AMOLED με 350 ppi

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

18 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
fanis

:-O

Ιωάννης Π.

Στην φωτογραφία βλέπουμε τους 2 λευκούς Ninja να προστατεύουν την τεχνολογία μέχρι να βγει η πατέντα.

tatos10

Μητσοοοο … ειναι αγορι ??? ειναι κοριτσι???? …. Σουλα μου κοιτα!!!!! …. ειναι….. AMOLED με 350 ppi !!!!!! …. :OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO !!!!

vasilis20

Κώστα γιατί δεν ανέφερες την οθόνη του XPERIA S με τα 342 ppi??? Αλλα βέβαια το iPhone πιο αλλο??? Λες και δεν υπάρχει αλλο κινητο στον πλανήτη, ουτε άλλη οθόνη πέρα από την ηλίθια που λεγεται Retina…. Και μετά αναρωτιομαστε γιατι πουλάει σαν τρελο… Εμ με τοση διαφημηση και ποζάρισμα… Έλεος δηλαδή…

spyros

vasilis20 οταν μιλαμε για amoled και retina το xperia s δεν εχει χωρο σε τετοιο επιπεδο,φιλικα παντα.

SAKIS

@spyros καλα…. οταν δες οθονη απο xperia s στο ηλιο ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ελα να μας πεις για τα ψευτοχρωματα των amoled και τα βαπτιση της ret(s)inas

GiannisWST

Καλα η φωτο ολα τα λεφτα! Ακου εκει λευκα ninjakia, haha! Καλο!

gpower

Ρε χελωνονιτζακια τι λετε!Αμα ειναι pentile σαν του SIII με τα πιξελ σαν το κεφαλι μου με το συμπαθιο δεν πα να εχει και 500 ppi χαλια θα ειναι..

MANOS

@gpower Η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας…

gpower

MANOS για τον εαυτο σου το λες ετσι?γιατι αμα τα βαλεις διπλα διπλα σε one x θα δεις ποσο πιξελιαζει.Κανε μια το τεστ και θα δεις οτι εχεις αυτογνωσια τελικα..

MANOS

Δεν αναφερόμουν στο S3 αλλα στο θέμα των ppi, έχεις μπερδέψει την π… με την βρούτσα που λένε και στο χωριο μου.
Μάθε πρώτα τι είναι τα ppi και μετά βγες να κράξεις σαν καλός ξερόλας Έλληνας.
Απλά εκτίθεσαι…

gpower

Βρε αγραμματο κριαρι δες πρωτα τι γραφω στα Ελληνικα και μετα πες την εξυπναδα σου.Λεω ΑΜΑ ΕΙΝΑΙ.Αναφερθηκα σε αυτα που ξερω και εχω μπροστα μου Galaxy SIII one X.Μπορει να ειναι καλυτερη μπορει να βγει και μαπα αυτη η καινουργια τεχνολογια(μακαρι να ειναι τουμπανο και μην μας απογοητευσει οπως με το SIII)αλλα εσυ εισαι ο μοναδικος στο πλανητη του το ξερει εισαι ο γιος του τσακ νορρις και τα ξερεις ολα??

Legend

@ growers ένα είναι το σίγουρο ! Το ότι εσύ έχεις την όραση του jack norris…

MANOS

Ακόμα και Pentile να είναι στα 350 ppi δεν πρόκειται να βλέπεις pixel εκτος και αν είσαι ο Superman. Σου ξαναλέω εκτίθεσαι και με τον τρόπο που εκφράζεσαι και με την ημιμάθεια σου…

gpower

Εσυ το ξεκινησες..δεν εχω καθολου ημιμαθεια ουτε αμαθεια κυριε ξερολα απλα λεω την γνωμη μου,μπορει να ειναι και σωστη μπορει και λαθος!

MANOS

Τότε μάλλον είναι λάθος jack!

Γιατί σύμφωνα με αυτό το σχόλιο:
“Ρε χελωνονιτζακια τι λετε!Αμα ειναι pentile σαν του SIII με τα πιξελ σαν το κεφαλι μου με το συμπαθιο δεν πα να εχει και 500 ppi χαλια θα ειναι”
Έχεις μπερδέψει την πυκνότητα των pixel (ppi) με την τεχνολογία οθόνης και την ανάλυση..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.