Samsung και Oculus θέλουν να μετατρέψουν τα Galaxy smartphones σε VR headsets

Φαίνεται ότι το φημολογούμενο virtual reality headset της Samsung δεν θα προσπαθήσει να πάρει την θέση του Oculus Rift. Αντιθέτως, η Oculus φέρεται να συνεργάζεται με την Samsung για την κατασκευή ενός νέου headset το οποίο δεν θα έχει δική του οθόνη αλλά θα χρησιμοποιεί εκείνες των Samsung smartphones.

Η Samsung σε αυτή την συνεργασία θα προσφέρει το hardware και αντίστοιχα η Oculus την εξέλιξη του software. Το VR headset της θα επικεντρώνεται κυρίως στα media και όχι τόσο στο gaming, στο οποίο η Oculus ειδικεύεται.

Η συνεργασία προκύπτει από την σφοδρή επιθυμία της Samsung να κερδίσει τους συναγωνιστές της στην συγκεκριμένη αγορά. Στην περίπτωση που αναγκαζόταν να αναπτύξει το δικό της software πιθανόν θα αποτύγχανε και για αυτό στράφηκε στην Oculus. Αλλά μην περιμένετε το προϊόν να έχει την ίδια εμπειρία χρήσης με το Rift. Στα πρωτότυπα που υπάρχουν στο virtual reality της Samsung μπορείς να πλοηγηθείς μόνο μέσω των κινήσεων και την φωνή.

Πάντως σαν κίνηση φαίνεται αρκετά παράξενη, το να δίνει η Oculus χέρι βοηθείας στη Samsung. Αλλά, η συνεργασία θα την ωφελήσει καθώς σε αντάλλαγμα θα έχει πρόσβαση από τους πρώτους στις OLED οθόνες επόμενης γενιάς, οι οποίες θα είναι ζωτικής σημασίας καθώς θα είναι υψηλότερης ανάλυσης από 1080p, πράγμα που θα δώσει μεγάλη ώθηση στο δεύτερης γενιάς Oculus Rift.

Προς το παρόν καμιά από τις δυο εταιρείες δεν έχει επιβεβαιώσει τη συνεργασία ή έστω ότι βρίσκονται σε συζητήσεις αλλά συνήθως όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά. Όπως και να έχει εμείς περιμένουμε να δούμε τι έχουν να μας παρουσιάσουν.
, Samsung και Oculus θέλουν να μετατρέψουν τα Galaxy smartphones σε VR headsets

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Τζόναθαν Ελίζογλου

Τελειιααααα <3

temasek

Δηλαδή θα δουλεύει με το βλεπέ;

Panos7GR

Ωραία πράγματα! Χαίρομαι που εν τέλει η Oculus θα είναι πίσω από το “Galaxy” VR headset. Αν ήταν εξολοκλήρου Samsung στάνταρ απογοητευτικό θα ήταν… Αφου Samsung και software δεν πάνε μαζί, ειδικά όταν μιλάμε για μια τέτοια gadgetια.

Μια απορεία, όμως. Η Facebook δεν έχει αγοράσει την Oculus; Άρα η συμφωνία θα έγινε με την Facebook… Συνεπώς μιλάμε πως μέσα στο παιχνίδι κρύβεται και αυτή. Mμμάλιστααα!

ΜΑΝΩΛΗΣ79

Σαν View Master μοιαζει! Η τεχνολογια αυτη θα ανοιξει νεους οριζοντες…παντου!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.