Samsung και Samsonite: Βαλίτσα που παρακολουθείται από δορυφόρους

Οι έξυπνες βαλίτσες δεν είναι κάτι καινούριο στην αγορά, αλλά δυο μεγάλα ονόματα φαίνεται πως θα συνεργαστούν για να τις φέρουν στις μάζες. Samsung και Samsonite συνάπτουν συνεργασία για να δημιουργήσουν βαλίτσες που στέλνουν την τοποθεσία στον ιδιοκτήτη και άλλα πολλά.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της Daily Mail οι βαλίτσες αυτές θα έχουν ενσωματωμένο GPS για να δηλώνουν την τοποθεσία τους, να ειδοποιούν τους ταξιδιώτες όταν η βαλίτσα επιβιβάζεται στο αεροπλάνο ή όταν πλησιάζει στον ιμάντα για να την παραλάβετε. Για τους ακόμη πιο ανασφαλείς θα στέλνει ειδοποιήσεις όταν ανοιχτεί από τρίτους ή όταν ο ιδιοκτήτης απομακρύνεται από την βαλίτσα.

Ωστόσο δεν έχει δοθεί ακόμη ημερομηνία κυκλοφορίας.

Βαλίτσες που κινούνται μόνες τους
Ο επικεφαλής της Samsonite επιβεβαίωσε την συνεργασία με την Samsung και ανέφερε ότι εκτός από τα παραπάνω χαρακτηριστικά η εταιρεία αναπτύσσει ένα concept αυτοπροωθούμενης βαλίτσας η οποία θα ακολουθεί τον ιδιοκτήτη της. Ωστόσο προς το παρόν η συγκεκριμένη τεχνολογία είναι πολύ ογκώδης με τα τεχνικά κομμάτια να ζυγίζουν περίπου 20 κιλά.

Αυτόματο check-in
Ένας πιο εύκολος στόχος να επιτευχθεί είναι η βαλίτσα που κάνει μόνη της check in χάρη στους ενσωματωμένους αισθητήρες που επικοινωνούν με το αεροδρόμιο και το ενημερώνουν για το βάρος και τον προορισμό τους. Με αυτόν τον τρόπο, όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν απλά βάζουν μόνοι τους τις βαλίτσες στον ιμάντα χωρίς να περιμένουν ουρές. Ήδη η Emirates και η Lufthansa εργάζονται στο συγκεκριμένο project.

Διαβάστε επίσης: Bluesmart: Η έξυπνη βαλίτσα έρχεται να λύσει τα προβλήματα του ταξιδιού

samsung samsonite βαλίτσα, Samsung και Samsonite: Βαλίτσα που παρακολουθείται από δορυφόρους

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Agnostos13

Αληθεια, μιας και αναφερθηκε το αρθρο σε βαλιτσες με GPS (και μιας που θα αργησουν να κυκλοφορησουν και θα ειναι και πανακριβες), υπαρχει καποιο εξαρτημα που μπορει να μπει καπου στη βαλιτσα και να μας δειχνει (απο καποια εφαρμογη) που βρισκεται στο χαρτη;

sunkenFool

Και πώς θα ονομάσουν το app για να παρακολουθήσεις τη βαλίτσα; Samsunite;

Denis

Αγνωστε13 δες εδώ, λύνει χερια!!
https://www.trakdot.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Exynos Samsung Snapdragon

Samsung Exynos 2500 3nm: Θα έχει καλύτερη απόδοση από τον Snapdragon 8 Gen 4;

Η Samsung φαίνεται πως έχει κάνει μεγάλα βήματα με τις επιδόσεις των Exynos επεξεργαστών της και φέτος λέγεται πως θα αγγίξει κορυφή.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S21

Χρήστες συσκευών Samsung Galaxy παραπονιούνται για πράσινες γραμμές στην οθόνη μετά από ενημέρωση

Οι περιβόητες πράσινες γραμμές έχουν επιστρέψει για να στοιχειώσουν ορισμένους χρήστες Samsung Galaxy μετά από ενημέρωση του τηλεφώνου.