iPad Pro: H Samsung “υποδέχεται” το Apple Pencil

Μετά από συζητήσεις 2 ετών, η Apple ανακοίνωσε και επίσημα στο χθεσινό event το νέο iPad Pro με οθόνη 12.9 ιντσών, μια συσκευή που συνοδεύεται από ψηφιακό stylus pen το οποίο η Apple ονόμασε Apple Pencil. Αν σκεφτούμε τις απόψεις του Steve Jobs, κάτι τέτοιο για τον ίδιο θα θεωρούνταν μάλλον άχρηστο.

Το Apple Pencil φτιάχτηκε για το iPad Pro, το οποίο είναι το μεγαλύτερο tablet που έχει φτιάξει η Apple και έχει ανάλυση 2732×2048 pixels. Φυσικά δεν είναι καμία καινοτομία, καθώς οι γραφίδες υπάρχουν αρκετά χρόνια και η Samsung ήταν από τις εταιρείες που τις έκανε αρκετά δημοφιλείς τα τελευταία χρόνια, με τις εκατομμύρια πωλήσεις των Galaxy Note.

Επιπλέον η Samsung έχει ένα Galaxy Note tablet που είναι παρόμοιο με το iPad Pro και ονομάζεται Samsung Galaxy NotePro 12.2, με οθόνη ανάλυσης 2560 x 1600 pixels και φυσικά το S Pen stylus. Η ανακοίνωση της Apple ήταν μια καλή ευκαιρία για την ίδια να υπενθυμίσει μέσα από το Twitter ότι τα δικά της S Pens είναι διαθέσιμα εδώ και χρόνια.

Φυσικά υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στα stylus pens της Apple και της Samsung. Το S Pen της Samsung έρχεται μαζί με τα Galaxy Notes και μπορεί να αποθηκευτεί μέσα στην συσκευή και όχι ως ξεχωριστό αξεσουάρ όπως το Apple Pencil, το οποίο θα κοστίζει 100 δολάρια να το αγοράσεις ξεχωριστά. Όπως και να έχει, σκοπός και των δυο είναι να αυξήσουν την παραγωγικότητα των χρηστών.

Πως σας φαίνεται το νέο Apple Pencil;

iPad Pro: H Samsung "υποδέχεται" το Apple Pencil, iPad Pro: H Samsung “υποδέχεται” το Apple Pencil

iPad Pro: H Samsung "υποδέχεται" το Apple Pencil, iPad Pro: H Samsung “υποδέχεται” το Apple Pencil

iPad Pro: H Samsung "υποδέχεται" το Apple Pencil, iPad Pro: H Samsung “υποδέχεται” το Apple Pencil

iPad Pro: H Samsung "υποδέχεται" το Apple Pencil, iPad Pro: H Samsung “υποδέχεται” το Apple Pencil

iPad Pro: H Samsung "υποδέχεται" το Apple Pencil, iPad Pro: H Samsung “υποδέχεται” το Apple Pencil

iPad Pro: H Samsung "υποδέχεται" το Apple Pencil, iPad Pro: H Samsung “υποδέχεται” το Apple Pencil

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
gericho

Ποιά Samsung;

Εδώ Πληκτρολόγιο και Πενάκι στο tablet της Apple,
copy-paste από Surface .

Η Apple έχει απλώς την πελατειακή βάση
για να κάνει αναγνωρίσιμες
τις καινοτομίες των άλλων.

j

1)ο jobs δεν είχε βγάλει iPad ούτε iPhone τόσο μεγάλο που να χρειάζεται γραφίδα
2)ενώ οι αλλες δεν αντιγράφουν την Apple. Στην αγορά κυκλοφορούσαν ελάχιστα smartphones με δαχτυλικο αποτύπωμα και μόλις έβγαλε η Apple, έβαλαν και οι άλλοι. Επίσης όταν έβαλε πρώτη 64-bit επεξεργαστή μέχρι και η Qualcomm είχε πει σε συνέντευξη πως ειναι άχρηστος και λιγο πιο κατω έλεγε πως σύντομα θα κυκλοφορήσει και αυτή τέτοιο επεξεργαστή 😂
3)αν η πένα ρε Samsung σου θυμιζει κάτι τι να πούμε που οι ΝΑΥΑΡΧΙΔΕΣ σ φέτος ειναι όσο πιο κοντα γινεται sta iPhone (ειδικά αυτο το σασί γύρω τους τελείως αντιγραφή)

Παναγιώτης

@gericho με καλύψες απόλυτα φίλε !!!

χρηστος

Μην το αρχίζεις πάλι το θέμα j γιατί αυτό το design που έχει το 6 το 6 plus και τα καινούργια τα έχει αντιγράψει από την meizu

JohnGR

@J
“ενώ οι αλλες δεν αντιγράφουν την Apple. Στην αγορά κυκλοφορούσαν ελάχιστα smartphones με δαχτυλικο αποτύπωμα και μόλις έβγαλε η Apple, έβαλαν και οι άλλοι.”
Δηλαδή παραδέχεσαι αυτό που γράφει ο Jericho, ότι η Apple έχει την πελατειακή βάση για να κάνει αναγνωρίσιμες τις καινοτομίες των άλλων.
64-bit επεξεργαστής δεν είναι καινοτομία της Apple, της ARM είναι, απλώς η Apple πρόλαβε πρώτη.
Και η Apple ψιλοαντέγραψε το design της HTC, αλλά δεν το κάνουμε θέμα.

J

@johngr έχεις δει renders tou hitch aero? ειναι ολόιδιο με τοi6. Htc Kai Apple θα αλληλοαντιγράφονται πάντα γιατι έχουν και σύμβαση @Παναγιωτη και η meizu το όλο σχέδιο το εμπνεύστηκε μόνη της. Που 9/10 κινητά της ειναι αντιγραφή iphone

rafael

δειγμα η κατασταση οτι δεν πανε καλα τα πραγματα στην apple….ο jobs ηταν ενας ανθρωπος με οραμα….οτι του κατεβαινε στο μυαλο το εκανε και ας ηταν απιθανο….οι περισσοτερες τεχνολογιες υπαρχουν …ηξερε πως να τις πλασσαρει….εχθες εδειξε η apple οτι εχει αναγκη τον καθενα…σε κριση θα καταρευσει….πριν 15 χρονια η nokia φαινοταν πανισυχρη….τωρα τι???? γιατι το λεω αυτο…..παρουσιαζει πρωτο και καλυτερο το νεο τεραστιο ipad και φερνει πρωτο καλεσμενο τη microsoft…..σε παρακολουθει ολος ο πλανητης….και εσυ φερνεις τη microsoft???? υγ. φημες λενε οτι κοντα στο ταφο του jobs εγινε σεισμος…ε βεβαια τριξανε τα κοκκαλα του

JohnGR

@J
Πλάκα κάνεις; Είναι εξέλιξη του design του HTC One ( https://www.gsmarena.com/htc_one-pictures-5313.php ), Μαρτίου 2013 μοντέλο. Σχεδόν 1,5 χρόνο πριν το iPhone 6. Ποιος αντιγράφει ποιον είπαμε; OK, να μου πεις την Meizu και την Lenovo, δεκτό. Αυτοί αντιγράφουν τους πάντες. Αλλά όχι την HTC που είχε βγάλει αυτό το design 1+ χρόνο νωρίτερα!

J

@johngr εχουμε και λέμε
Apple αντιγράφει htc σε σχέδιο και μετα γινεται το αντίστροφο. Κοιτά εδω https://techblog.gr/mobile/htc-aero-leaked-next-to-iphone-6-8921/. Η Apple πήρε το σχέδιο της htc και έκανε κάτι αλλαγουλες και μετα η htc πήρε το σχέδιο με τις αλλαγές για το νέο htc

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.