Samsung Exynos 7570: Το πρώτο entry-level chip κατασκευασμένο με 14nm FinFET

Κάνοντας την αρχή από την περσινή χρονιά όπου αποφάσισε να μην χρησιμοποιήσει καθόλου τα chipsets της Qualcomm για τη ναυαρχίδα της, η Samsung χτίζει όνομα και στον συγκεκριμένο τομέα. Ωστόσο, δεν θέλει να αρκεστεί μόνο σε μοντέλα του πάνω ραφιού, αλλά να απευθυνθεί και στις μάζες.

Σήμερα ανακοίνωσε πως ξεκινά την μαζική παραγωγή του Samsung Exynos 7570 Quad. Το νέο chipset στοχεύει σε entry-level smartphones, έχει τετραπύρηνο επεξεργαστή και υποστήριξη για οθόνες έως 720p.

Το σημαντικό είναι ότι είναι το πρώτο chipset της κατηγορίας του που είναι κατασκευασμένο με την διαδικασία 14nm FinFET. Αυτό σημαίνει ότι χρησιμοποιεί 30% λιγότερη ενέργεια για να δώσει 70% μεγαλύτερη απόδοση από τον προκάτοχό του. Διαθέτει 4 πυρήνες Cortex-A52, αλλά δεν δόθηκαν πληροφορίες για την GPU (υποθέτουμε είναι Mali-T8xx).

Ο Samsung Exynos 7570 υποστηρίζει κάμερες έως 13 και 8 Megapixel με εγγραφή 1080p video. Από άποψη συνδεσιμότητας έχει LTE Cat. 4, Wi-Fi, Bluetooth, GPS και FM radio.

Ο Exynos 7570 Quad προορίζεται για entry-level κινητά, ενώ η mid-range κατηγορία έχει τον Exynos 7870 Octa – επίσης κατασκευασμένος στα 14nm, αλλά έχει 8 A53 πυρήνες, υποστήριξη για μεγαλύτερη ανάλυση οθόνης και πιο γρήγορο LTE.

Samsung Exynos 7570, Samsung Exynos 7570: Το πρώτο entry-level chip κατασκευασμένο με 14nm FinFET

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Nick

Εγώ πάντως την qualcomn δεν την αλλάζω και ειδικά την adreno στα γραφικά παίζει τα πάντα χωρίς προβλήματα δεν ξέρω αν αυτή η Mali είναι η ίδια που φόραγε ένα tablet που είχα πάρει από το πλαίσιο αλλά ας μου επιτραπεί η έκφραση ήταν για τον λουτσο.

Λευτερης

@Nick Ο exynos διαλυει τον snapdragon στις τελευταιες δυο γενιές κινητων. Το ευρωπαικο S7 ειναι και πιο γρηγορο και πιο smooth στα παιχνιδια απο το αμερικανικο με τον Snapdragon. Η Qualcomm για να κατασκευασει τον 820 ζητησε βοηθεια απο τη Samsung γιατι μονη της θα εφτιαχνε την ιδια τοστιερα που εφτιαξε με τον 810. Δεν βρισκω ουτε ενα πλεονεκτημα του Snapdragon εκτος απο καποια συνθετικα benchmarks. Δεν καταλαβαινω γιατι δεν τον αλλαζεις….

lneam

@Λορένα Σιούτη
Ειμαστε σιγουροι πως ειναι σωστο “Διαθέτει 4 πυρήνες Cortex-A52”. Δεν γνωριζω να υπαρχουν. Νομιζω πως το σωστο ειναι Cortex-A53

lneam

@Λορένα Σιούτη
Το site της Samsung γραφει “Exynos 7570, with four Cortex-A53 cores in 14nm”
εδω το διαβασα
https://news.samsung.com/global/samsung-mass-produces-14-nanometer-exynos-processor-with-full-connectivity-integration

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S21

Χρήστες συσκευών Samsung Galaxy παραπονιούνται για πράσινες γραμμές στην οθόνη μετά από ενημέρωση

Οι περιβόητες πράσινες γραμμές έχουν επιστρέψει για να στοιχειώσουν ορισμένους χρήστες Samsung Galaxy μετά από ενημέρωση του τηλεφώνου.

Smartphones Samsung

Η Samsung αποκάλυψε την πιο γρήγορη μνήμη RAM LPDDR5X στον κόσμο

Πριν από μερικά χρόνια, η Samsung ανακοίνωσε RAM 8,5 Gbps LPDDR5X που εκείνη την εποχή ήταν η ταχύτερη στον κόσμο.