Samsung Galaxy NX, Επίσημη διάθεση της mirrorless με Android

H Samsung διαθέτει επισήμως την πρώτη mirrorless κάμερα με λειτουργικό σύστημα Android, η οποία θα ξεκινήσει την εμπορική της πορεία τον Οκτώβριο του 2013. Δυστυχώς, οι πρώτες πληροφορίες για την τιμολογιακή πολιτική που θα ακολουθηθεί είναι αρνητικές, αφού γίνεται λόγος για 1500 δολάρια στις ΗΠΑ μόνο για το σώμα! Με έναν φακό 18-55 mm η τιμή θα φτάνει τα 1699 δολάρια! Ευκαιρία, ε;

Σε μια εποχή που οι επαγγελματικές DSLR βλέπουν τις τιμές τους να πέφτουν δεν μπορεί κανείς να ονομάσει και έξυπνη την παραπάνω εμπορική πολιτική… Εδώ μιλάμε για μία κάμερα με αισθητήρα APS-C στα 20.3 Megapixel, με επεξεργαστή DRIMe IV, υβριδικό σύστημα αυτόματης εστίασης, ταχύτητα κλείστρου 1/6000 sec. Έχει οθόνη αφής διαγωνίου 4.8 ιντσών, ανάλυσης 720p, έναν τετραπύρηνο επεξεργαστή 1.6GHz, 16GB εσωτερικής μνήμης, microSD για επέκταση μέχρι τα 64GB, 2GB RAM και μπαταρία 4360mAh battery, ενώ τρέχει Android 4.2. Έχει συνδεσιμότητα LTE, Wi-Fi και εννοείται ότι μπορεί να πάρει εφαρμογές από το Google Play.

Samsung Galaxy NX, Samsung Galaxy NX, Επίσημη διάθεση της mirrorless με Android

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
j

Τουμπανο αλλα 1) πανακριβη και 2) πως θα παιξεις παιχνιδια κτλπ ετσι αν εβγαινε ο φακος τοτε οκ

tech21man

Οντως σε ολα τα παραπανω! Cameraphone δεν την λες, πιο πολυ phonecamera!!! (Σε αυτη την περιπτωση αχρηστο το τηλεφωνικο τμημα…πως να browsαρεις στο κρεβατι με δαυτη το βραδυ?)

mitsos gsr

Γιατί δεν βγάζει και το s4 σε μηχανάκι του φραπέ με οθόνη.

Panagiotis

Σαβούρες για Κινέζους. Επειδή δηλαδή αυτοί ειναι λοξοί και τραβάνε 3.000 φωτογραφίες την ώρα όπου βρεθούν και σταθούν βγάλανε κινητό-dslr…απλα για γέλια….κινέζικη κουλτούρα για βαρεμένους geeks…δηλαδή τι χρειάζεται το android σε μια φωτογραφική? πιο πολύ μπελάς ειναι…

keysmith

θα ήθελα να παρατηρήσω πως τεχνικά δεν ανήκει στην κατηγορία των DSLR (δεν έχει καθρέπτη αλλα EVF δλδ ειναι mirroless). Στην κατηγορία DSLR-like (look) τεχνικά ανήκει 🙂

johnix666

Το Android όταν το εξαγόρασε η google ήταν λειτουργικό σύστημα για κάμερες…επιστρέφει εκεί.
Το chrome γίνεται το επόμενο λειτουργικό για pc και κινητά .

Κώστας Βλαχάκης

Keysmith, Πολύ σωστός. Εκ παραδρομής γράφτηκε το DSLR. Διορθώθηκε σε mirrorless.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.