Samsung: Android smartphone που γίνεται Windows laptop [πατέντα]

Η Samsung δεν έχει σταματήσει να σκέφτεται τρόπους με τους οποίους μπορεί να μεταμορφώσει ένα smartphone σε laptop. Σε μια πατέντα που κατατέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, περιγράφει μια συσκευή η οποία τρέχει Android και είναι ικανή να αλλάξει σε Windows όταν συνδεθεί σε ένα dock.

Αν και αυτή η ιδέα, το dual λειτουργικό σύστημα και το dock για smartphone, δεν είναι κάτι το εντελώς καινούργιο και έχει δοκιμαστεί κατά καιρούς, ο συγκεκριμένος τρόπος είναι πολύ πιο ευθύς και ίσως πιο λειτουργικός από άλλους. Ωστόσο, το ότι η Samsung κατέθεσε την πατέντα δεν σημαίνει ότι έχει πάρει και την έγκριση ήδη.

Ο πυρήνας μια τέτοιας συσκευής θα ήταν το smartphone ή tablet, τα οποία θα έχουν ότι χρειάζεται για να τρέξουν Android και Windows. Το dock θα έχει πληκτρολόγιο, μια μεγάλη οθόνη και πιθανώς ένα trackpad. Για παράδειγμα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί η οθόνη του smartphone ως trackpad και εναλλακτικά αν το dock είχε ένα trackpad θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως δεύτερη οθόνη. Επίσης αυτή η δεύτερη οθόνη θα μπορούσε να προβάλει το Android και την ίδια στιγμή τα Windows στην μεγαλύτερη οθόνη.

Η πατέντα επίσης αναφέρει ότι και άλλα λειτουργικά θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στην θέση των Windows και Android, αλλά εστιάζει κυρίως πάνω σε αυτά.

Το 2013 είχε δημιουργήσει το Ativ Q, το οποίο μπορούσε να αλλάξει λειτουργία ως ένα Android tablet ή ένα Windows Notebook. Παρόλο που ένας τέτοιος επιτυχημένος συνδυασμός δεν έχει επιτευχθεί ακόμη, το μέλλον αναμένεται να είναι άκρως ενδιαφέρον με την υπολογιστική δύναμη των φορητών συσκευών να αυξάνεται συνεχώς.

Samsung: Android smartphone που γίνεται Windows laptop [πατέντα], Samsung: Android smartphone που γίνεται Windows laptop [πατέντα]

Samsung: Android smartphone που γίνεται Windows laptop [πατέντα], Samsung: Android smartphone που γίνεται Windows laptop [πατέντα]

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Zabarakatranemia

Μου θυμίζει το Ubuntu edge με τη διαφορά πως το edge απλά συνδεόταν με μια οθόνη και ήσουν έτοιμος. Όχι αλλαγή λειτουργικού.

https://www.gizmag.com/ubuntu-edge-smartphone-computer/28481/

mourouzis2005

Πρακτικά η samsung πατεντάρει την κατασκευή ενός υβριδικού tablet που θα αξιοποιεί την επεξεργαστική ισχύ ενός android κινητού. Το λάπτοπ θα έχει τα πάντα (δίσκος, οθόνη, πληκτρολόγιο) και απλά θα συνδέεις το κινητό… Σαν μια αναβάθμιση του asus fonepad φαίνεται!

P

Να κανω μια πρόβλεψη χωρίς να με φάτε ; Το νέο MacBook πιστεύω πως είναι περισσότερο ένα πείραμα για το επόμενο βήμα που έρχεται στο iPad pro.. Όλο το Soc του MacBook που είναι 2x του iPhone plus σε μέγεθος χωρίς ανεμιστήρα ψύξης και η μια θύρα , μια για ολα , μας δείχνουν πως μπορεί να μεταφερθεί όλο το σκεπτικό στο iPad pro … Τι λειτουργικό θα τρέχει ; Και τα 2 (iOS σαν iPad και OS X σαν υπολογιστής όταν συνδέεται με το  TV ή κάποιον ανταπτορα Bluetooth μετατρέποντας κάθε τηλεόραση σε οθόνη και την οθόνη του iPad σε πληκτρολόγιο ) έχοντας κοινές βιβλιοθήκες για φωτο βίντεο αρχεία θα μπορείς απο iOS να τα δουλέψεις άμεσα σε OS X . Έτσι χωρίς να μπλέξουν το OS X με χειρονομίες αφής αλλά φέρνοντας όλο και περισσότερα κοινά στοιχεία του iOS σε OS X και αντίστροφα , πιστεύω θα έχουμε το τέλειο αποτέλεσμα . Αν δεν κανω λάθος το iOS καταλαμβάνει περίπου 1.2 Gb και το OS X 5.5Gb όποτε με 7G άνετα μπορούν να το σηκώσουν συσκευές με χωρητικότητα απο 64Gb και άνω … Μακάρι να δούμε κάτι τέτοιο στην επόμενη εκδήλωση της  …

Dkstarlet

MOTOROLA RAZR αυτά που έκανε η motorola στο παραπεντε τα κάνουν οι άλλες ακριβώς….έβαλε χρυσό στα κινητά…έτρεξε η samsung να βάλει…έβαλε γυαλί εβαλε και αυτή…έβαλε δερμα…εβαλε και αυτη με την LG, έφτιαξε λαπτοπ με το περίφημο Webtop λογισμικό 750mb στο κινητό (και τα έτρεχε απροβληματιστα )…έφτιαξε και αυτή…και μετά λένε οτι αντιγράφει την Apple….δεν έχει αφήσει κινητό τις MOTOROLA ήσυχο…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.