Πέμπτη
13/11/2014

Project Beyond, η 360° 3D πανοραμική κάμερα της Samsung [video]

Στο πλαίσιο του Developer Conference 2014, η Samsung έκανε τα αποκαλυπτήρια σε μια νέα κάμερα η οποία αποκαλείται Project Beyond. Πρόκειται για 3D 360-μοιρών κάμερα η οποία έχει σχεδιαστεί να τραβά βίντεο και να τα κάνει stream στο Samsung Gear VR. Η κάμερα τραβά πλάνα ένα gigapixel 3D πλάνα κάθε δευτερόλεπτο.

Ουσιαστικά το Project Beyond δημιουργεί συνεχώς εικονικό 3D περιβάλλον όπου κι αν τοποθετηθεί και ο χρήστης θα μπορεί να βλέπει live ή μαγνητοσκοπημένο υλικό. Είναι κάτι σαν τις κάμερες στο Google Street View, αλλά πολύ μικρότερη και εύκολη στη μεταφορά.

Η κάμερα η οποία αποτελείται από 16 full HD κάμερες υπόσχεται συνδεσιμότητα υψηλής ταχύτητας, ultra wide-angle οπτικά και στερεοσκοπικό βάθος, όμως δεν πρόκειται για μια ιδέα που βρίσκεται σε επίπεδο concept αλλά για πραγματική συσκευή σε πλήρη λειτουργία. όταν συνδυαστεί με το Gear VR σου δίνει την ιδέα ότι μεταφέρεσαι αλλού. Η Samsung αναφέρει ότι είναι η πρώτη πραγματική 3D 360 μοιρών κάμερα στον κόσμο που μπορεί να τραβά και να κάνει stream «omniview videos σε εκπληκτικό high-resolution 3D», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

project-beyond-01-570

project-beyond-570

Πηγή

Μάθε για: ,

Συντάκτης: .


3 Σχόλια

 1. Ο/Η Αντρέας λέει:

  Τιμουλα ξέρουμε γιατί με ενδιαφέρει.
  Χαχα.

 2. Ο/Η Solon λέει:

  Εάν το κόστος αυτής της συσκευής είναι προσιτό για το ευρύ κοινό θα επιφέρει σταδιακά τεράστιες αλλαγές στον τομέα του video. Θα πρέπει βέβαια να αναπτυχθούν και οι κατάλληλες λύσεις για την αναπαραγωγή και εκμετάλλευση αυτού του είδους video γιατί δεν έχει νόημα να δημιουργείς αρχεία που δεν θα είναι χρηστικά και προσβάσιμα.

 3. Ο/Η lucifer1507 λέει:

  Θέλω πολύ να ασχοληθούν με τέτοιες κάμερες οι εταιρίες παραγωγής ταινιών, σε συνδυασμό με τις virtual συσκευές θα έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα.

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.