Project Beyond, η 360° 3D πανοραμική κάμερα της Samsung [video]

Στο πλαίσιο του Developer Conference 2014, η Samsung έκανε τα αποκαλυπτήρια σε μια νέα κάμερα η οποία αποκαλείται Project Beyond. Πρόκειται για 3D 360-μοιρών κάμερα η οποία έχει σχεδιαστεί να τραβά βίντεο και να τα κάνει stream στο Samsung Gear VR. Η κάμερα τραβά πλάνα ένα gigapixel 3D πλάνα κάθε δευτερόλεπτο.

Ουσιαστικά το Project Beyond δημιουργεί συνεχώς εικονικό 3D περιβάλλον όπου κι αν τοποθετηθεί και ο χρήστης θα μπορεί να βλέπει live ή μαγνητοσκοπημένο υλικό. Είναι κάτι σαν τις κάμερες στο Google Street View, αλλά πολύ μικρότερη και εύκολη στη μεταφορά.

Η κάμερα η οποία αποτελείται από 16 full HD κάμερες υπόσχεται συνδεσιμότητα υψηλής ταχύτητας, ultra wide-angle οπτικά και στερεοσκοπικό βάθος, όμως δεν πρόκειται για μια ιδέα που βρίσκεται σε επίπεδο concept αλλά για πραγματική συσκευή σε πλήρη λειτουργία. όταν συνδυαστεί με το Gear VR σου δίνει την ιδέα ότι μεταφέρεσαι αλλού. Η Samsung αναφέρει ότι είναι η πρώτη πραγματική 3D 360 μοιρών κάμερα στον κόσμο που μπορεί να τραβά και να κάνει stream “omniview videos σε εκπληκτικό high-resolution 3D”, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

samsung project beyond, Project Beyond, η 360° 3D πανοραμική κάμερα της Samsung [video]

samsung project beyond, Project Beyond, η 360° 3D πανοραμική κάμερα της Samsung [video]

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Αντρέας

Τιμουλα ξέρουμε γιατί με ενδιαφέρει.
Χαχα.

Solon

Εάν το κόστος αυτής της συσκευής είναι προσιτό για το ευρύ κοινό θα επιφέρει σταδιακά τεράστιες αλλαγές στον τομέα του video. Θα πρέπει βέβαια να αναπτυχθούν και οι κατάλληλες λύσεις για την αναπαραγωγή και εκμετάλλευση αυτού του είδους video γιατί δεν έχει νόημα να δημιουργείς αρχεία που δεν θα είναι χρηστικά και προσβάσιμα.

lucifer1507

Θέλω πολύ να ασχοληθούν με τέτοιες κάμερες οι εταιρίες παραγωγής ταινιών, σε συνδυασμό με τις virtual συσκευές θα έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.