Samsung Safety Truck: Με οθόνη στην πίσω πλευρά για ασφαλή προσπέραση

Όταν κάποιος προσπαθεί να περάσει ένα μεγάλο όχημα συνήθως η ορατότητα είναι περιορισμένη και ο οδηγός αποκτά πλήρη επίγνωση του τι γίνεται αφού ξεκινήσει την προσπέραση. Αυτό μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνο με αποτέλεσμα να συμβαίνουν πολλά ατυχήματα, με αρκετά από αυτά να είναι θανατηφόρα.

Μια τέτοια περίπτωση είναι η Αργεντινή στην οποία κάθε ώρα γίνεται και από ένα θανατηφόρο ατύχημα, τεράστιο ποσοστό από τα οποία οφείλεται σε προσπεράσεις. Η Samsung δραστηριοποιείται έντονα στην Αργεντινή όπου έχει πολύ μεγάλο στόλο με φορτηγά για να μεταφέρει εμπορεύματα και σκέφτηκε μια ιδέα η οποία μπορεί πράγματι να σώσει πολλές ζωές.

Πιο συγκεκριμένα εγκατέστησε στο μπροστινό μέρος των φορτηγών μια ασύρματη κάμερα η οποία καταγράφει ζωντανά τι γίνεται στον δρόμο. Στη συνέχεια η εικόνα μεταδίδεται και προβάλλεται σε οθόνες που είναι εγκατεστημένες στο πίσω μέρος της νταλίκας. Αυτό κάνει πιο εύκολη και ασφαλή την προσπέραση για τον οδηγό που είναι πίσω από την νταλίκα. Οι κάμερες έχουν και νυχτερινή όραση, για να βλέπεις το γίνεται ακόμη και στο σκοτάδι.

Έτσι ο οδηγός θα μπορεί να δει τι γίνεται στο αντίθετο ρεύμα και να κρίνει πότε είναι η κατάλληλη στιγμή να κάνει την προσπέραση.

Δείτε το video:

Samsung Safety Truck: Με οθόνη στην πίσω πλευρά για ασφαλή προσπέραση, Samsung Safety Truck: Με οθόνη στην πίσω πλευρά για ασφαλή προσπέραση

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Darth

αυτό μάλιστα, χρήσιμο, σωστό αποτελεσματικο, ασφαλές και καινοτόμο μπράβο στην Samsung!!!
από ότι φαίνεται μόνο mobile division της δεν την παλεύει, σε όλα τα άλλα τμήματα βλέπω καινοτομίες και σωστές κινήσεις, και πάλι μπράβο!!

Χάρης Τσαγγαλίδης

ΑΥΤΟ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΧΙ ΣΑΝ ΚΑΤΙ ΑΛΛΕΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ (ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ ΜΟΝΟ ΓΙΑ SAMSUNG) π.χ. selfie stick

One

Σιγα τη πατέντα. Το μονο που θα καταφέρουν είναι να πηγαίνουν καποιοι επιτήδειοι να σπανε τις οθονες ή να τις κλεβουν, οποτε η τεχνολογία είναι αχρηστη. Ασε που φαινεται το φορτηγο σαν UFO.

Απλα εντυπώσεις για τους αφελείς, χωρις καμια πιθανότητας μελλοντικης χρήσης. Δυστυχώς δεν καθιερώνεσαι ποτε ετσι στα ματια του κόσμου.

Georgexx

Ενταξει ενα πρωτο βημα ειναι,αν ειναι καποιος μαγκας ας βγαλει μια εφαρμογη που θα εχει αλληεπιδραση με την καμερα του φορτηγου και να εχεις εικονα στην οθονη( αφου πια εχουν ios και android) του αυτοκινητου σου η του κινητου σου,οποτε παρα πολυ πιο μικρο κοστος

John

Στην αρχή που είδα τόσο γιγαντιαία bezels νόμιζα ότι την βγάζει την οθόνη η Sony.

dimitris

One την παλεύεις ρε φίλε? Οποιος δεν μπορεί γκρινιάζει. Σκέψου εσύ ρε μυαλό κάτι το οποίο να σε προστατεψει από μια σύγκρουση κατά την προσπέραση και μακάρι να το δούμε να υλοποιείται. Τότε σου κάθομαι κιολας

One

@dimitris Θα μπορουσε η καμερα του φορτηγου μπροστά να συνδεεται ασύρματα με την οθονη που εχεις στο αυτοκίνητο σου και ετσι δεν χρειαζεται να βάζεις πανελ πισω στο φορτηγό. Καλύτερη ιδεα παρα αυτο το πράγμα.

Gvirginia

@One Δηλαδή είναι καλύτερο να βάλεις οθόνη σε όλα τα αυτοκίνητα παρά να κάνεις το παραπάνω…. Εγώ ο “αφελής” που έχω μηχανή τι να κάνω? Να πάρω το HoloLens της Microsoft ή το κράνος του Iron Man?

Δίκιο έχεις, 100% καλύτερη η ιδέα σου. Μα τι σκέφτονται πια αυτοί στη Samsung?

Ιωαννης jb

One μην είσαι αρνητικός..
Καλό είναι αλλά δε θα στο βάλει και τσάμπα!
Σαν ιδέα δεν είναι και κατι το τρομερό.. δλδ αν δε το έβαζε η samsung κάποια άλλη θα το έκανε!
Φυσικά δε νομίζω να το βάλουνε πολλοί νταληκεριδες! Δεν είναι καινοτομία σαν κάποιες άλλες που οταν βγήκαν μπήκαν παντού

silentb0b

@One Ρε φιλε αυτή είναι όντως καλύτερη ιδέα!

dimitris

Φίλε one σου τι σπάει μήπως και η μενεγακη παίρνει 15 χιλιάρικα το επεισόδιο? Γιατί εμένα μου τη σπάει. Αλλά η απάντηση είναι η εξης. Άμα μπορείς κάνε το και εσύ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Flip 6: Φήμες για ακόμα μεγαλύτερη εξωτερική οθόνη και προστασία Gorilla Glass Armor

Μεγαλύτερη εξωτερική οθόνη φημολογείται ότι θα έχει το επερχόμενο Galaxy Z Flip 6 της Samsung που περιμένουμε να έρθει το καλοκαίρι.

Gear Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Ring: Τον Αύγουστο και με περιορισμένες λειτουργίες

Το Samsung Galaxy Ring παρουσιάστηκε επίσημα αλλά η εταιρεία δεν το έχει ακόμα κυκλοφορήσει, ούτε έχει ανακοινώσει τις προδιαγραφές.

Smartphones Apple featured Galaxy

Ακόμα και στην Κορέα αρχίζουν να προτιμούν τα iPhone από τα Samsung Galaxy

Για χρόνια, τα smartphone της Samsung ήταν οι συσκευές με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στη Νότια Κορέα, όπου έχει την έδρα της από το 1938.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy A55 & A35: Όλα τα επίσημα promo βίντεο για τις συσκευές

Τα Samsung Galaxy A55 και Α35 έγιναν επίσημα και λίγο αργότερα δημοσιεύθηκαν μερικά προωθητικά βίντεο για το δίδυμο μεσαίας κατηγορίας.