Samsung: Wearable αισθητήρας προειδοποιεί για εγκεφαλικό

Η Samsung συνέχεια μας αποδεικνύει ότι είναι μια μεγάλη εταιρεία έχοντας ευρεία γκάμα προϊόντων η οποία προφανώς δεν περιορίζεται μόνο στα smartphones και tablets, και δεν σταματάει ποτέ να μας εκπλήσσει. Αυτή την φορά επί 2 χρόνια μηχανικοί της Samsung δούλευαν για να αναπτύξουν έναν wearable αισθητήρα ο οποίος μπορεί να εντοπίσει τα πρώτα στάδια ενός εγκεφαλικού επεισοδίου.

Το αποτέλεσμα αυτής της έρευνας είναι ένα prototype με την ονομασία Early Detection Sensor and Algorithm Package ή πιο σύντομα EDSAP. Αυτή η συσκευή παρακολουθεί τους ηλεκτρικούς παλμούς του εγκεφάλου και μέσω Wi-FI στέλνει τα δεδομένα σε ένα smartphone ή tablet και ειδοποιεί για κάποιο επικείμενο εγκεφαλικό επεισόδιο 1 λεπτό πριν συμβεί.

Η συσκευή δηλαδή θα μπορεί να ειδοποιήσει τον ασθενή και τον γιατρό ώστε να κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες και να αποφύγουν τα πιθανώς χειρότερα και μόνιμα αποτελέσματα ενός εγκεφαλικού. Επιπλέον αν η συσκευή χρησιμοποιηθεί για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα μπορεί να αναλύσει σε νευρολογικούς όρους πως επηρεάζει τον ασθενή το στρες, το άγχος και ο ρυθμός ύπνου.

Η έρευνα για την βελτίωση αυτής της συσκευής συνεχίζεται και οι επιστήμονες εργάζονται για να δουν μέχρι που που μπορούν να φτάσουν οι δυνατότητές της.

samsung αισθητήρας προειδοποιεί για εγκεφαλικό, Samsung: Wearable αισθητήρας προειδοποιεί για εγκεφαλικό

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
γιωργος

Κατι τετοιο ομως δεν εχει υψηλα ποσα ακτινοβολιας; Αν δεν προστατευει το κεφαλι με καποιον τροπο απο την ακτινοβολια ποιος ο λογος υπαρξης αυτου του wearable;

parlas

@γιώργος. Εάν σε ενδιαφέρει να καταλάβεις τι ακτινοβολία εκπέμπουν οι διάφορες συσκευές τότε μπορεις να δεις εδώ: https://en.wikipedia.org/wiki/Wireless_electronic_devices_and_health

Η σύντομη απάντηση στο post σου είναι οτι ούτε το eeg ούτε wifi είναι πραγματικά επικίνδυνο για σένα.

Φιλικά.

Makis

Ευελπιστώ να αυξηθεί ο χρόνος ειδοποίησης γιατί σε ένα λεπτό δεν μπορείς να κάνεις τίποτε, εκτός και αν είσαι μέσα στην εντατική ήδη…

Theodore.

Για να εκπέμπει στους 80 πόντους;Σαν ένα ΒΤ θα είναι.Ισως και με λιγότερη ακτινοβολία από το κλασσικό ΒΤ,που πάει μέχρι τα 10μ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S21

Χρήστες συσκευών Samsung Galaxy παραπονιούνται για πράσινες γραμμές στην οθόνη μετά από ενημέρωση

Οι περιβόητες πράσινες γραμμές έχουν επιστρέψει για να στοιχειώσουν ορισμένους χρήστες Samsung Galaxy μετά από ενημέρωση του τηλεφώνου.

Smartphones Samsung

Η Samsung αποκάλυψε την πιο γρήγορη μνήμη RAM LPDDR5X στον κόσμο

Πριν από μερικά χρόνια, η Samsung ανακοίνωσε RAM 8,5 Gbps LPDDR5X που εκείνη την εποχή ήταν η ταχύτερη στον κόσμο.

Smartphones Apple Galaxy iPhone

Ξανά στην κορυφή η Samsung – Οι αποστολές iPhone της Apple έπεσαν το 1ο τρίμηνο του 2024

Οι αποστολές iPhone της Apple μειώθηκαν σχεδόν κατά 10% παγκοσμίως το A τρίμηνο του 2024, λόγω της αύξησης των αποστολών από ανταγωνιστές.