Samsung, Υπηρεσία Smart Home για έλεγχο συσκευών μέσω ενός App

Στη φετινή έκθεση CES φαίνεται πως η Samsung ετοιμάζεται για μεγάλες, κυριολεκτικά, αποκαλύψεις, αφου φαίνεται πως θα εφαρμόσει τον όρο smart σε κάτι παραπάνω από μια απλή συσκευή. Η Samsung ονόμασε αυτή την ιδέα Smart Home, όρο που θα χρησιμοποιήσει για την υλοποίηση της ιδέας της να κάνει την καθημερινότητά μας πιο εύκολη. Η ιδέα βασίζεται στη συνεργασία πολλαπλών συσκευών μέσω μιας κοινής πλατφόρμας που θα μπορούμε να διαχειριζόμαστε από ένα smartphone.

Ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά αυτής της υπηρεσίας, είναι το γεγονός πως όχι μόνο θα μπορεί ο χρήστης να συνδιάσει τις δυνατότητες της Smart TV, των οικιακών και φορητών συσκευών που θα έχει, αλλά, σύμφωνα πάντα με τη Samsung, θα μπορεί να γίνει αυτή η συνεργασία των συσκευών και με προϊόντα εταιρειών πέραν της Samsung έτσι ώστε να επεκτείνει την πλατφόρμα αυτή σε προϊόντα και υπηρεσίες που διαθέτουν και άλλες εταιρείες. Αν πραγματοποιηθεί αυτό το “άνοιγμα” και σε τρίτες εταιρείες, θα έχουμε μια πραγματικά έξυπνη κίνηση, μιας και ο εξαναγκασμός των υποψήφιων χρηστών σε αγορά προϊόντων και υπηρεσιών αποκλειστικά της Samsung, θα οδηγούσε, εν ευθέτω χρόνω, σε αποτυχία της όλης ιδέας.

Όσον αφορά τον έλεγχο της πλατφόρμας αυτής, θα πραγματοποιείται μέσω μιας εφαρμογής που θα έχει πρόσβαση σε όλες τις φορητές συσκευές, τηλέφωνα και οικοσυσκευές, με τα δεδομένα να αποστέλλονται σε ένα cloud server που θα διατηρεί όλα τα δεδομένα συνεχώς διαθέσιμα στο χρήστη. Ο χρήστης θα μπορεί να διαχειρίζεται το φωτισμό και τη θερμοκρασία του σπιτιού μέσω του smartphone που θα έχει στην κατοχή του ενώ θα μπορεί να ελέγχει μέσω φωνητικών εντολών την όλη υπηρεσία Smart Home. Οι εντολές που θα μπορεί να δώσει θα είναι, για παράδειγμα, “going out”, εντολή που θα τη δίνει στο Galaxy Gear και έτσι το σύστημα θα μπορεί να σβήσει τα “έξυπνα” φώτα, με το χρήστη να επιλέγει επιπλέον ποιες συσκευές να σβήσει έτσι ώστε να εξοικονομήσει ενέργεια, συνεισφέροντας στην προστασία του περιβάλλοντος.

Επιπλέον, ο χρήστης μέσω του Home View θα μπορεί να επιλέγει τις συσκευές του και συγκεκριμένα τις κάμερες που ενδεχομένως να έχει μέσα στο σπίτι του και να το παρακολουθεί μέσω video streaming απευθείας στο Galaxy smartphone που θα έχει. Εκτός του νέου συστήματος που θα προσφέρει η Samsung στο αγοραστικό κοινό, θα ανακοινώσει και ένα νέο λογισμικό πρωτόκολλο που θα δημιουργήσει ένα νέο οικοσύστημα υπηρεσιών και προϊόντων με τη Samsung να βρίσκεται στο επίκεντρο αυτού. Αναμένουμε περισσότερες λεπτομέριες τις προσεχείς ημέρες.

Samsung, Smart Home, CES 2014, Samsung, Υπηρεσία Smart Home για έλεγχο συσκευών μέσω ενός App

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Λευτέρης

Μπραβο Samsung!

DimitrisK

Μράβο Samsung!!!Αντε και κατι καλο!!!

ahilleas

Αργησαμε αλλα μπαινουμε σιγα σιγα στην ουσια της χρησιμοτητας των εξυπνων συσκευων σε ολο το ευρος της καθημερινοτητας του συγχρονου ανθρωπου.. ανυπομονω!!

Prototype

Πολύ καλό!! Μακάρι να υλοποιηθεί!!

Μιχάλης

Και ένα ρομπότ να φτιάξουν να το ελενχεις και αυτο να σου φέρνει τα πράγματα και μετά αντε να ξανασηκωθώ απο τον καναπέ 😛 Ωραία πάντως η ιδέα αλλα αυτο το βλεπω να γινεται σε καμια 5 χρόνια και αν

imamis

Απο το 2010 υπαρχουν διαφορες open source λυσεις και μαλιστα ελληνικου χαρακτηρα.
Βεβαια πρεπει καποιος να ασχολειται με arduino και λιγο προγραμματισμο για να στησει ενα εξυπνο σπιτι, αλλα αξιζει τον κοπο. Εγω παντως βοηθητικους φοτισμους, καμερες, θερμοκρασιες κι αλλα διαφορα τα υλοποιησα με πολυ φθηνα (του κιλου :P) προϊοντα που κυκλοφορουν στην αγορα.

https://www.jubito.org

Δημήτρης

Ε ρε τι σου είναι αυτό το μάρκετινγκ.και νεκρούς ανασταίνει.ξαναζεσταμενο φαγητό με πολύ έξυπνο τρόπο όμως.είχα υλοποιήσει ένα σύστημα έξυπνου σπιτιού το. 2001όταν ήμουν φοιτητής ακομα.η μόνη διάφορα ήταν οτι μέχρι τώρα ο απομακρυσμένος έλεγχος γινόταν με sms η με κάποιο προγραμματάκι μέσω δικτύου και την απαραιτητη εγκατασταση κλπ.Τώρα θα έχουμε app της samsung και πλυντήρια με λειτουργικό και Wi-Fi. Όχι Γιάννης,Γιαννάκης από άποψη εξοπλισμού.γλυτώνεις έξοδα απ τη μια και ξοδεύεις από την άλλη.

tetra82

Μερικοί προκειμένου να κράξουν δεν ξέρουν τι λένε. Βγήκε η Samsung και είπε πως είναι η πρώτη (ή η μοναδική) που φτιάχνει λύσεις για smart home; Και εγώ θυμάμαι προτάσεις της Microsoft και προτασεις open source. Αν αυτό που παρουσίασαν οι Κορεάτες είναι κάτι που δεν απαιτεί 300 συσκευές ή δεν χρειάζεται να ανοίγεις terminal σε linux και να ξέρεις προγραμματισμό αλλά τα κάνει όλα με εύκολο μενού και touch controls σε συσκευές που ήδη έχουμε που είναι το κακό; Μίζεροι νεοέλληνες που δεν λέτε καλό λόγο για τίποτα. Εσύ Δημήτρη μην το πάρεις. Κάτσε με την δικιά σου εφαρμογή και στέλνε sms!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.