Samsung, θα χρησιμοποιεί Tizen σε όλες τις έξυπνες τηλεοράσεις της

Μέχρι στιγμής μπορεί να μην έχουμε καταφέρει ακόμη να δούμε το πρώτο Tizen smartphone λόγω συνεχών αναβολών, όμως η Samsung είναι αποφασισμένη να εδραιώσει το Tizen σε άλλες συσκευές όπως smartwatches και έξυπνες τηλεοράσεις. Αν και από τα smartphones δεν έχουμε κανένα νέο, σήμερα ανακοίνωσε ότι θα χρησιμοποιήσει Tizen σε όλες τις επερχόμενες smart TV.

Σύμφωνα με τη Samsung η αλλαγή στο λειτουργικό σύστημα θα βοηθήσει τις τηλεοράσεις να συνδέονται πιο εύκολα με άλλες συσκευές. Δεδομένα και αρχεία θα μεταφέρονται εύκολα στα νέα μοντέλα τηλεοράσεων μέσω Wi-Fi Direct. H τηλεόραση με τη χρήση Bluetooth θα εντοπίζει από μόνη της άλλες Samsung συσκευές που βρίσκονται στον χώρο. Οπότε θα υπάρχει δυνατότητα να βλέπουμε live το πρόγραμμα της τηλεόρασης, μέσα από την οθόνη του κινητού ή του tablet. Επιπλέον, οι νέες έξυπνες τηλεοράσεις θα έχουν ενσωματωμένη πόσβαση σε PlayStation Now, Samsung Sports Live και το Milk Video της Samsung.

H LG είχε προηγηθεί λανσάροντας τη δική της webOS-based πλατφόρμα για τηλεοράσεις και λέγεται ότι κατάφερε να πουλήσει πάνω από 5 εκατομμύρια τηλεοράσεις τους πρώτους 8 μήνες που βγήκαν στην αγορά. Επομένως, ακολουθώντας τα βήματα της LG, η Samsung ποντάρει στο δικό της Tizen. Πληροφορίες για την τιμή και τη διαθεσιμότητα θα μάθουμε στην CES 2015 που ξεκινά την ερχόμενη εβδομάδα.

samsung tizen tv, Samsung, θα χρησιμοποιεί Tizen σε όλες τις έξυπνες τηλεοράσεις της

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
nickolas

Κωστα καλη χρονια καταρχειν!αν μπορεσεις και κανεις ενα καλο θεματακι με την ces 2015 ειδικα στις tv,θα με σωσεις!πρεπει να παμε σε 4κ φετος και πρεπει να εχουμε σφαιρικη αποψη!

arisgoku

Πραγματικά αχρείαστα πράγματα. Γιατί να μην τρέχουν όλα αντροητ; Και οποία κονδύλια δαπανούν για έρευνα και ανάπτυξη νέων λειτουργικών γιατί δεν τα χρησιμοποιούν για να βελτιώσουν το αντροητ; Δηλαδή αν έχω τηλεόραση lg και κινητό Samsung ή το αντίστροφο δε θα παίζει το ένα το άλλο;

tech21man

Το tizen νομιζω θα μπορει να τρεχει και android apps.

Panos7GR

@arisgoku: Η απάντηση είναι απλή και προφανής: Το Android δεν τους ανήκει για να επενδύσουν οι ίδιες.

Στο άρθρο τώρα. Η καλύτερη κίνηση που θα μπορούσε να κάνει για τη μοίρα του Tizen. Εδώ πιστεύω θα μπορεί να εδρεωθει και να εξελιχθεί. Δυστυχώς τα smartphones δεν της βγαίνει το Tizen…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy A55: Αποσυναρμολογείται σε βίντεο και παίρνει εντυπωσιακή βαθμολογία επισκευασιμότητας

To Samsung Galaxy A55 βρέθηκε στα χέρια του καναλιού το Youtube PBKreviews, το οποίο ετοίμασε ένα αποκαλυπτικό βίντεο συναρμολόγησης για τη συσκευή.