Samsung, θα χρησιμοποιεί Tizen σε όλες τις έξυπνες τηλεοράσεις της

Μέχρι στιγμής μπορεί να μην έχουμε καταφέρει ακόμη να δούμε το πρώτο Tizen smartphone λόγω συνεχών αναβολών, όμως η Samsung είναι αποφασισμένη να εδραιώσει το Tizen σε άλλες συσκευές όπως smartwatches και έξυπνες τηλεοράσεις. Αν και από τα smartphones δεν έχουμε κανένα νέο, σήμερα ανακοίνωσε ότι θα χρησιμοποιήσει Tizen σε όλες τις επερχόμενες smart TV.

Σύμφωνα με τη Samsung η αλλαγή στο λειτουργικό σύστημα θα βοηθήσει τις τηλεοράσεις να συνδέονται πιο εύκολα με άλλες συσκευές. Δεδομένα και αρχεία θα μεταφέρονται εύκολα στα νέα μοντέλα τηλεοράσεων μέσω Wi-Fi Direct. H τηλεόραση με τη χρήση Bluetooth θα εντοπίζει από μόνη της άλλες Samsung συσκευές που βρίσκονται στον χώρο. Οπότε θα υπάρχει δυνατότητα να βλέπουμε live το πρόγραμμα της τηλεόρασης, μέσα από την οθόνη του κινητού ή του tablet. Επιπλέον, οι νέες έξυπνες τηλεοράσεις θα έχουν ενσωματωμένη πόσβαση σε PlayStation Now, Samsung Sports Live και το Milk Video της Samsung.

H LG είχε προηγηθεί λανσάροντας τη δική της webOS-based πλατφόρμα για τηλεοράσεις και λέγεται ότι κατάφερε να πουλήσει πάνω από 5 εκατομμύρια τηλεοράσεις τους πρώτους 8 μήνες που βγήκαν στην αγορά. Επομένως, ακολουθώντας τα βήματα της LG, η Samsung ποντάρει στο δικό της Tizen. Πληροφορίες για την τιμή και τη διαθεσιμότητα θα μάθουμε στην CES 2015 που ξεκινά την ερχόμενη εβδομάδα.

samsung tizen tv, Samsung, θα χρησιμοποιεί Tizen σε όλες τις έξυπνες τηλεοράσεις της

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
nickolas

Κωστα καλη χρονια καταρχειν!αν μπορεσεις και κανεις ενα καλο θεματακι με την ces 2015 ειδικα στις tv,θα με σωσεις!πρεπει να παμε σε 4κ φετος και πρεπει να εχουμε σφαιρικη αποψη!

arisgoku

Πραγματικά αχρείαστα πράγματα. Γιατί να μην τρέχουν όλα αντροητ; Και οποία κονδύλια δαπανούν για έρευνα και ανάπτυξη νέων λειτουργικών γιατί δεν τα χρησιμοποιούν για να βελτιώσουν το αντροητ; Δηλαδή αν έχω τηλεόραση lg και κινητό Samsung ή το αντίστροφο δε θα παίζει το ένα το άλλο;

tech21man

Το tizen νομιζω θα μπορει να τρεχει και android apps.

Panos7GR

@arisgoku: Η απάντηση είναι απλή και προφανής: Το Android δεν τους ανήκει για να επενδύσουν οι ίδιες.

Στο άρθρο τώρα. Η καλύτερη κίνηση που θα μπορούσε να κάνει για τη μοίρα του Tizen. Εδώ πιστεύω θα μπορεί να εδρεωθει και να εξελιχθεί. Δυστυχώς τα smartphones δεν της βγαίνει το Tizen…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy Z

Samsung Galaxy Z Fold 6: Leak αποκαλύπτει πιθανές επιλογές αποθήκευσης και χρώματος

Σε λίγους μήνες, αναμένουμε την κυκλοφορία των νέων Samsung Galaxy Z Fold 6 και Galaxy Z Flip 6 και οι φήμες για τα αναδιπλούμενα πληθαίνουν.

Gear featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Ring: Leak αποκαλύπτει ότι θα έρθει σε 8 διαφορετικά μεγέθη

Το Samsung Galaxy Ring το πρωτοείδαμε τον Ιανουάριο και στη συνέχεια παρουσιάστηκε τον Φεβρουάριο στο MWC.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy S24 FE: Πότε θα κυκλοφορήσει τελικά;

Το Samsung Galaxy S24 FE ακούγεται εδώ και πολύ καιρό ότι θα κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες ωστόσο μια νέα πηγή υποστηρίζει κάτι άλλο.

Smartphones Exynos Samsung Snapdragon

Samsung Exynos 2500 3nm: Θα έχει καλύτερη απόδοση από τον Snapdragon 8 Gen 4;

Η Samsung φαίνεται πως έχει κάνει μεγάλα βήματα με τις επιδόσεις των Exynos επεξεργαστών της και φέτος λέγεται πως θα αγγίξει κορυφή.