Δείτε πως αντιστέκεται στην κακομεταχείριση μια οθόνη από ζαφείρι [video]

Το ζαφείρι είναι ένα από τα πιο σκληρά υλικά που βρίσκονται στην γη μετά το διαμάντι και κατά καιρούς έχουν ακουστεί φήμες ότι η Apple θα το χρησιμοποιήσει για την κατασκευή της οθόνης του επόμενου iPhone 6. Αυτό θα του επιτρέπει να μην χαράζεται και να είναι ακόμα πιο ανθεκτικό στις πτώσεις.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να παρακολουθήσετε το πως ένα iPhone με κάλυμα από ζαφείρι αντισκέτεται στις κακομεταχείριση.

Οθόνη από ζαφείρι, Δείτε πως αντιστέκεται στην κακομεταχείριση μια οθόνη από ζαφείρι [video]

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

13 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Χρήστος Παπαβασιλείου

Χάθηκε να έφτιαχναν το nexus 4 απο τέτοιο υλικό?!

Θανάσης

αυτό το κριτς με το τσιμεντόλιθο…. η καρδιά μου πονάει!!!!

Prototype

Πώς ρε φίλε έλεος αυτό το κριτσ με τον τσιμεντολιθο μου σκίζει τα σπλάχνα.. Απλά σταματά θα τα ομολογήσω όλα.

tasos

Ενδιαφέρουσα είδηση, αλλά θα αυξήσει λογικά το συνολικό κόστος της συσκευής. Για την ώρα προτιμώ το gorilla glass 4.

sosimple

Θα παρακαλας να πεσει το κινητο με την οθονη για να μη γρατσουνιστει!! 🙂

Panos7GR

Οθόνη από ζαφείρι είχαμε ακούσει πρώτη φορά σε smartphone στο Ubuntu Edge (αν έβγαινε). Νομίζω είναι ότι καλύτερο για προστασία από ένα γυαλί, οποιασδήποτε επεξεργασίας. Ο δείκτης σκληρότητας του ζαφειριου είναι πολύ υψηλός, είναι το δεύτερο ορυκτό σε σκληρότητα μετά το διαμάντι. Πρακτικά σημαίνει ότι είναι αχαρακτο! Εκτός κι αν παίζετε με διαμάντια… 😛 (Δεν είναι τυχαίο που εδώ και χρόνια στην υψηλή ορολοποιεια σε ακριβά-ανθεκτικά ρολόγια από τιτάνιο συνοδεύονταν από ζαφείρι αντί για γυαλί) Οπότε αναμενόμενο να μην παθαίνει τίποτα το screen protector από ζαφείρι στο βίντεο. Το μεγάλο στοίχημα θα παιχτεί κατά πόσο θα μπορέσουν να ρίξουν την τιμή του για να φορεθεί σε premium smartphone μαζικής παραγωγής. Γιατί μην ξεχνάτε πως το ζαφείρι είναι ορυκτό και μάλιστα ανήκει στην κατηγορία των πολύτιμων λίθων! Συνεπώς αν δούμε μια τέτοια αχαρακτη οθόνη smartphone, εκτός ότι θα τρίβουμε τα μάτια μας για το τι “παθαίνει” σε διάφορα scratch test και δεν θα “νιώθει”, θα τρίβουμε και τα μάτια μας στην τιμή… Οπότε δεν ανακαλύψαμε κάτι ξαφνικά, αλλά ούτε πιστεύω λύσαμε το πρόβλημα των γρατζουνισμενων οθονών μια και καλή! Υ.Γ.: Το ότι δεν χαρασετε μια οθόνη από ζαφείρι δεν σημαίνει και ότι δεν σπάει! Άλλο το ένα, άλλο το άλλο… Γι… Συνέχεια »

Αποστόλης Ρόδος

Όντως το γυαλί από ζαφειρι είναι ότι καλύτερο θα μπορούσε να μπει σε οθόνη. Ότι καλό ρολόι έχω πάρει είναι must αυτό το γυαλί.
Και εγώ όπως Ο Πάνος πιστεύω θα τσιμπήσει στην τιμή … Είναι όντως στοίχημα στο κατά πόσο θα πέσει η τιμή σε μαζική παραγωγή.
Δεν ξέρω τι ανθεκτικότητα θα έχει στα πεσιματα αλλά σίγουρα πολυ πολυ καλύτερη φαντάζομαι από τα gorilla glass.
Αναμένουμε τις εξελίξεις λοιπόν… με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

ddr2

Καπου ειχε παρει το ματι μου οτι ισως το επομενο αιφον εχει τετοια οθονη.

Προς το παρον, εχει η καμερα και το touch id.
Ειναι η καλυτερη προστασια που μπορει να εχει καποιος! τελειο!

Nio

Η sony πρεπει να βαλει μπροστα πισω ζαφειρι κ μετα εκτος απο ανθεκτικο σε νερο κ σκονη θα το πετας κ στο τζακι για απολυμανση.

Alekos

Δηλαδη να μη παρεις μια ζελατίνα 3 euro και να δωσεις καμια 500 ευρω ας πουμε εξτρα στη τιμη της συσκευής για ζαφείρι … Οκ λογικο φαινεται.

Αλεξανδρος

Πιστεύω πως το επόμενο iPhone θα φοράει αυτή την οθόνη και θα έχει Αρχική τιμή 2499 EUR η έκδοση με τα 4gb.. Λογικό μου φαίνεται..

Nio

Δεν θα γρατζουνιεται με τιποτα αλλα θα σπαει πανευκολα….
Το gorilla glass μπορει να ειναι καποιος συνδυασμος plexi glass. Δεν θα σπαει με τιποτα αλλα θα γρατζουνιεται πιο ευκολα.
Ο συνδυασμος κ των δυο ακομα ειναι αδυνατον…
Εσεις τι θα προτιμουσατε?

Efstratios Kamperidis

Αγαπητοί φίλοι και συναναγνώστες υπάρχει ήδη στην αγορά το παραπάνω προιόν από συνθετικό για 5άρια κλπ iphones σε λογική τιμή (γύρω στα 100 ευρώ νομίζω),αλλά η Apple έχει εξαγοράσει μία εταιρία για να παράγει τεχνητό και όχι φυσικά ορυκτό ζαφείρι,όπως αυτά των ελβετικών ρολογιών, για τις οθόνες τις χωρίς τρελά κόστη! είμαι περίεργος να δω πότε θα το εφαρμόσει στην πράξη,για κανένα iphone 6s το κόβω…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear

DYU T1: Ανακάλυψε την ελευθερία στην πόλη με αυτό το ηλεκτρικό ποδήλατο

Η ασφαλής αστική μετακίνηση αποκτά νέα διάσταση με το ηλεκτρικό ποδήλατο DYU T1, μια νέα προσθήκη στον κόσμο των ηλεκτρικών ποδηλάτων που ξεχωρίζει για τα καινοτόμα χαρακτηριστικά του.

Gear Apple Apple Pencil VR headset

Το επόμενο Apple Pencil μπορεί να λειτουργεί με το Vision Pro headset

Το Apple Pencil είναι προς το παρόν συμβατό μόνο με iPad αλλά μια μελλοντική έκδοσή του μπορεί να λειτουργεί με το Vision Pro headset.

Gear featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Tab S6 Lite (2024): Κυκλοφόρησε αθόρυβα με νέο chipset

Το Samsung Galaxy Tab S6 Lite είναι τόσο καλό που η Samsung το επανακυκλοφορεί για τρίτη φορά, με νέο chipset.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Eγκαταλείπoνται τα σχέδια για την ανάπτυξη οθονών MicroLED

Η Apple τερμάτισε ένα project για την εσωτερική ανάπτυξη οθονών microLED εσωτερικά, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.