SCiO, φορητό σκάνερ τσέπης που αναλύει κάθε αντικείμενο

Αναρωτιέστε πόσο θρεπτικό είναι το φαγητό που τρώτε, αν τα φυτά θέλουν πότισμα ή ποια είναι η σύσταση κάποιου συγκεκριμένου χαπιού; Σε αυτές και άλλες πολλές ερωτήσεις έρχεται να δώσει απάντηση το SCiO. Προκείται για ένα φορητό σκάνερ το οποίο σύμφωνα με τους δημιουργούς του έχει την ικανότητα να αναλύει και να αναγνωρίζει τα παντα.

Πως γίνεται όμως αυτό; Η συσκευή είναι συνδεδεμένη μεσω Bluetooth 4.0 με ένα smartphone και ότι σκανάρει το στέλνει σε μια βάση δεδομένων όπου το αντικείμενο συγκρίνεται και αναγνωρίζεται σε μερικά δευτερόλεπτα και στη συνέχεια βλέπουμε τα αποτελέσματα μέσω μιας εφαρμογής στο κινητό.

Το SCIO είναι στην πραγματικότητα μια μικρογραφία φασματογράφου. Όπως και οι κανονικοί φασματογράφοι έτσι και αυτό λειτουργεί στέλνοντας υπέρυθρο φως στο αντικείμενο διεγείροντας τα μοριά του. Αναλύοντας το φως που αντανακλάται από τα διεγερμένα μόρια είναι δυνατό να αναγνωρίσουμε τη σύστασή τους και επομένως να αναγνωρίσουμε τη σύσταση του αντικειμένου.

Η καμπάνια του SCiO στο Kickstarter, που ξεκίνησε στις 28 Απριλίου, έχει σπάσει κάθε ρεκόρ, φθάνοντας το στόχο των 200 χιλιάδων δολαρίων σε ένα 24ωρο, ενώ σήμερα 6 Μαΐου, κοντεύει τις 900.000 δολάρια.

H Consumer Physics που βρίσκεται πίσω από το SCiO, έχει δημιουργήσει τρία applications για τρεις διαφορετικές κατηγορίες υλικών: τροφές, φάρμακα και φυτά, ενώ στο άμεσο μέλλον το SCIO θα είναι σε θέση να αναγνωρίζει καλλυντικά, λουλούδια, κοσμήματα, πολύτιμους λίθους, ακόμα και ανθρώπινο ιστό ή εκκρίσεις. Κάποια στιγμή ίσως το δούμε ενσωματωμένο σε κάποιο smartphone ικανό να αναγνωρίσει και να πληροφορήσει μας για οποιοδήποτε αντικείμενο.

, SCiO, φορητό  σκάνερ τσέπης που αναλύει κάθε αντικείμενο

, SCiO, φορητό  σκάνερ τσέπης που αναλύει κάθε αντικείμενο

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Conx

Απίστευτο !!!

nixname

Μια αναβαθμιση του pokedex….

samo

Doctor’s screwdriver 😀

Kimi_R*

Άρα οι προβλέψεις θα βγουν πραγματικές!! Το Galaxy S6 θα κάνει ανάλυση ούρων!!

Thodoris

Σε όλα τα κινητά μέχρι το 2017!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple iPad Air iPad Pro

iPad Air & iPad Pro: Τα νέα μοντέλα θα κυκλοφορήσουν τελικά το Μάιο

Η Apple θα παρουσιάσει νέα μοντέλα iPad Pro και iPad Air στις αρχές Μαΐου, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Gear

DYU T1: Ανακάλυψε την ελευθερία στην πόλη με αυτό το ηλεκτρικό ποδήλατο

Η ασφαλής αστική μετακίνηση αποκτά νέα διάσταση με το ηλεκτρικό ποδήλατο DYU T1, μια νέα προσθήκη στον κόσμο των ηλεκτρικών ποδηλάτων που ξεχωρίζει για τα καινοτόμα χαρακτηριστικά του.

Gear Apple Apple Pencil VR headset

Το επόμενο Apple Pencil μπορεί να λειτουργεί με το Vision Pro headset

Το Apple Pencil είναι προς το παρόν συμβατό μόνο με iPad αλλά μια μελλοντική έκδοσή του μπορεί να λειτουργεί με το Vision Pro headset.