Η αυτό-συναρμολογούμενη καρέκλα δείχνει το μέλλον των επίπλων [video]

Σχεδόν όλοι είχαμε τουλάχιστον μια φορά την εμπειρία να αγοράσουμε μια καρέκλα ή ένα τραπέζι από γνωστό κατάστημα επίπλων το οποίο όμως χρειαζόταν συναρμολόγηση. Το αποτέλεσμα τις περισσότερες φορές είναι να βρίσκεσαι περικυκλωμένος από διάφορα κομμάτια, βίδες και κατσαβίδια. Πως θα σας φαινόταν αν το κρεβάτι που αγοράσατε μπορούσε να συναρμολογηθεί μόνο του;

Αυτό φιλοδοξεί να κάνει το γνωστό πανεπιστήμιο MIT και το εργαστήριο αυτό-συναρμολόγησης το οποίο έφτιαξε μια καρέκλα, τα κομμάτια της οποίας όταν ριχτούν μέσα στο νερό μπορούν να πάρουν μόνα τους το τελικό σχήμα χωρίς καμία ανθρώπινη παρέμβαση.

Η καρέκλα είναι κατασκευασμένη από 6 διαφορετικά κομμάτια το κάθε ένα από τα οποία έχει ενσωματωμένους μαγνήτες. Όταν πέφτουν στο δοχείο με το νερό τα ρεύματα του νερού ωθούν τα κομμάτια στο να ενωθούν μεταξύ τους και να σχηματίσουν την καρέκλα. Η συναρμολογούμενη καρέκλα είναι μέρος της γενικής έρευνας που κάνει η ομάδα του Skylar Tibbits πάνω σε υλικά τα οποία μπορούν να συναρμολογηθούν μόνα τους και να δώσουν ένα τελικό σχήμα.

Αν και μιλάμε για μικρής κλίμακας αυτό-συναρμολόγηση, δεν παύει να αποτελεί επιτυχία. Η καρέκλα είναι 15×15 εκατοστά και χρειάστηκε 7 ώρες για να πάρει το τελικό σχήμα.

Η Αθηνά Παπαδοπούλου, μέλος της ομάδας των ερευνητών του ΜΙΤ, ανέφερε ότι η καρέκλα προσπαθεί να βρει μια ισορροπία μεταξύ ελέγχου και χάους αλλά ακόμη βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο και υπάρχουν πολλά να γίνουν. Όμως η ομάδα θα συνεχίσει το project με υλικά για ακόμη μεγαλύτερες καρέκλες οι οποίες μπορούν αν χρησιμοποιηθούν στην καθημερινότητα.

αυτο-συναρμολογούμενη καρέκλα, Η αυτό-συναρμολογούμενη καρέκλα δείχνει το μέλλον των επίπλων [video]

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
George

Απίστευτο τρολάρισμα των συγκεκριμένων πλακατζήδων του ΜΙΤ. Πραγματικά, το να σου έρθει αυτή η ιδέα, και η πρώτη εφαρμογή που θα σκεφτείς να είναι τα αυτοσυναρμολογούμενα έπιπλα, θέλει πολύ χιούμορ.

Κλείνω τα μάτια και βλέπω το φορτηγό του ΙΚΕΑ να έρχεται σπίτι μου με τον καινούργιο μου καναπέ και να με ρωτάει αν έχω πισίνα για να το ρίξω μέσα, ή αν προτιμώ να το πάνε στο πλησιέστερο κολυμβητήριο της περιοχής μου, με μια ελάχιστη επιβάρυνση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Gear

DYU T1: Ανακάλυψε την ελευθερία στην πόλη με αυτό το ηλεκτρικό ποδήλατο

Η ασφαλής αστική μετακίνηση αποκτά νέα διάσταση με το ηλεκτρικό ποδήλατο DYU T1, μια νέα προσθήκη στον κόσμο των ηλεκτρικών ποδηλάτων που ξεχωρίζει για τα καινοτόμα χαρακτηριστικά του.

Gear Apple Apple Pencil VR headset

Το επόμενο Apple Pencil μπορεί να λειτουργεί με το Vision Pro headset

Το Apple Pencil είναι προς το παρόν συμβατό μόνο με iPad αλλά μια μελλοντική έκδοσή του μπορεί να λειτουργεί με το Vision Pro headset.

Gear featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Tab S6 Lite (2024): Κυκλοφόρησε αθόρυβα με νέο chipset

Το Samsung Galaxy Tab S6 Lite είναι τόσο καλό που η Samsung το επανακυκλοφορεί για τρίτη φορά, με νέο chipset.