Sharp: Αποκάλυψε IGZO οθόνη με πάνω από 1000 ppi

Αν περιμένουμε από το virtual reality να απογειωθεί κάποια στιγμή, υπάρχουν αρκετές βελτιώσεις που πρέπει να γίνουν. Ένας τομέας αφορά στις οθόνες που χρησιμοποιούνται, η καλύτερη ανάλυση των οθονών θα φέρει καλύτερο και πιο ρεαλιστικό αποτέλεσμα.

Φανταστείτε πως θα ήταν το αποτέλεσμα αν μπει σε ένα VR headset μια ανάλυση 640×480 pixels. Όπως φαίνεται, η Sharp θέλει να ανεβάσει κατά πολύ την ανάλυση της των οθονών. Στην CEATEC 2016, έδειξε μια IGZO οθόνη που έχει στα σκαριά και η οποία έχει πυκνότητα pixel πάνω από 1000ppi.

Για να καταλάβουμε την αναλογία, κάποια smartphones όπως για παράδειγμα το Samsung Galaxy Note 7 έχει οθόνη 5.7 ιντσών QHD ανάλυσης και δίνει πυκνότητα pixels 518ppi. Επομένως, φανταστείτε πως θα είναι το αποτέλεσμα των εικόνων με τα διπλάσια ppi. Είναι σαφές ότι η Sharp σκέφτεται πέραν των οθονών για smartphones δεδομένου και του μεγέθους της συγκεκριμένης οθόνης, η οποία είναι 2.87 ίντσες (ανά μάτι) και του σχήματος.

Λογικά για να φτάσουμε να δούμε μια τέτοια τρελή ανάλυση στα VR headsets που κυκλοφορούν στην αγορά, θα πρέπει να περάσει αρκετός καιρός (αυτή τη στιγμή το Oculus Rift έχει 461ppi, επομένως έχουμε ακόμη αρκετή απόσταση να διανύσουμε).

sharp igzo 1000ppi, Sharp: Αποκάλυψε IGZO οθόνη με πάνω από 1000 ppi

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Max91

Αντί να δώσετε παράδειγμα με το Xperia Z5 Premium, δώσατε με το Note.

Γουγλης

Μα σύμφωνα με όσα διαβάζω σε σχόλια τα 720p του iPhone 7 είναι ότι πρέπει, επίσης τα 2K της Samsung είναι υπερβολή μιας και δεν καταλαβαίνεις διαφορά σε σχέση με μια 1080p. Ρε λες να έχουν άδικο?

Giannis

Αν διαβάσεις το άρθρο απο την πηγή αναφέρει ότι η ανάλυση δεν αφορά smartphones αλλά vr headsets και στην τελευταία πρόταση είναι σαφές ότι έχουμε πολύ δρόμο για να δούμε τέτοιες αναλύσεις.

One

Μπράβο στα τζαπονια! Αμα ειναι ετσι τα πράγματα τοτε οι τηλεοράσεις 12Κ είναι κοντά. Παλι πρωτοπόρος η Sharp στις μεγάλες αναλύσεις!

Agnostos13

@Γουγλης:
Τα χεις μπερδεψει τα πραματα…
Οντως τα 720p ειναι ικανοποιητικα και τα 2K υπερβολικα για την αποσταση χρησης του smartphone!
Τωρα για το VR τα 500ppi ειναι λιγα…και τα 1000ppi ικανοποιητικα…

XperiakiasT

@Max91 Ισχύει…Έχει γίνει λίγο γελοίο όλο αυτό!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Sharp Toshiba

H Toshiba αποχωρεί από την αγορά των ηλεκτρονικών υπολογιστών

Μετά από χρόνια ιστορίας ως ένας από τους κυριότερους παίκτες στην αγορά των υπολογιστών, η Toshiba αποχωρεί από την αγορά.

Smartphones featured Sharp Sharp Android Smartphones

Sharp foldable smartphone με οθόνη AMOLED 6,18 ιντσών και αντοχή 300.000 αναδιπλώσεων [video]

Τα foldable smartphones χρησιμοποιούν ιδιαίτερα πρώιμες τεχνολογίες και για πολλούς δεν έχουν ακόμη κάποια ουσιώδη χρησιμότητα. Παρ’ όλα αυτά, όλες οι εταιρείες σχεδιάζουν από ένα αναδιπλούμενο τηλέφωνο.

Smartphones featured Sharp Sharp Android Smartphones

Η Sharp φέρνει το πρώτο smartphone με δύο notch και high-end χαρακτηριστικά

Τη στιγμή που οι περισσότεροι κατασκευαστές δείχνουν μια τάση όχι μόνο να ελαχιστοποιήσουν το μέγεθος του notch αλλά και να στραφούν σε οθόνες με all-screen σχεδιασμό, η Sharp κάνει το αναπάντεχο και προσθέτει δεύτερο notch στην οθόνη του AQUOS R2 compact μαζί με high-end χαρακτηριστικά.

Smartphones Sharp Sharp Android Smartphones

Η Sharp επιστρέφει στην ευρωπαϊκή αγορά με τρία νέα Android smartphones [IFA 2018]

Η Sharp επιστρέφει στην ευρωπαϊκή αγορά, ένα χρόνο περίπου μετά από την ανακοίνωση των σχεδίων της, με τρία νέα Android smartphones που παρουσίασε επίσημα στην IFA 2018. Τα τρία νέα μοντέλα είναι τα Sharp Aquos D10, Aquos C10 και B10 με κόστος κάτω των 400 ευρώ.