Silk: Η έξυπνη λάμπα που μιμείται το φυσικό φως

Όσον αφορά στον φωτισμό των χώρων, η αλήθεια είναι ότι δεν απασχολεί πολύ τους καταναλωτές. Όλοι έχουν ένα στάνταρ εξοπλισμό και όταν βραδιάζει απλά ανάβουν τα φώτα. Πολλοί λίγοι σκέφτονται πράγματα όπως το χρώμα του λαμπτήρα ή το πόσο ζεστό και έντονο είναι το χρώμα, κλπ.

Πολλοί επίσης ισχυρίζονται ότι η χρήση τεχνητού φωτός μπορεί να μπερδέψει το βιολογικό ρολόι μας και να επηρεάσει την ποιότητα του ύπνου, και αυτό είναι κάτι που θέλει να αλλάξει μια εταιρεία που Saffron. Η εταιρεία με έδρα την Utah ξεκίνησε μια νέα καμπάνια στο Kickstarter για μια smart LED λάμπα με το όνομα Silk.

Η ιδέα πίσω από την Silk είναι ότι προσαρμόζεται κατά την διάρκεια της μέρας ώστε να λαμβάνεις την απαραίτητη ποσότητα φωτός και να μην επηρεάζεται το βιολογικό σου ρολόι. Η συγκεκριμένη ιδέα στηρίζεται σε αρκετές μελέτες που υποδεικνύουν ότι υπάρχει σχέση μεταξύ της ποιότητας του φωτός και της ποιότητας του ύπνου.

Δεδομένου ότι πρόκειται για έξυπνη LED λάμπα θα κοστίζει κάτι παραπάνω. Ένα kit με 3 λάμπες θα κοστίζει 99 δολάρια αρχικά μέσω του Kickstarter και όταν κυκλοφορήσει κανονικά στην αγορά 129 δολάρια.

Silk: Η έξυπνη λάμπα που μιμείται το φυσικό φως, Silk: Η έξυπνη λάμπα που μιμείται το φυσικό φως

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones KickStarter

Zanco tiny T1: Το μικρότερο κινητό τηλέφωνο του κόσμου

Το Kickstarter κρύβει κατά καιρούς πολλά ενδιαφέροντα projects και ιδέες ανερχόμενων startup εταιρειών. Μάλιστα, από εκεί έχουμε δει την κυκλοφορία μερικών εξαιρετικά επιτυχημένων προϊόντων. Βέβαια, άλλες καμπάνιες αποτυγχάνουν λόγω της ασθενούς υποστήριξης, αφού οι χρήστες δεν θεωρούν οτί πραγματικά αξίζουν.

Smartphones Acer Android Smartphones Acer Android Tablets Android Nougat

Jelly: Το μικρότερο 4G Smartphone με οθόνη 2.45″ και Nougat

Μπορεί η τάση να επιβάλει smartphones με οθόνες από 5.5 ίντσες ακόμη και πάνω από 6 ίντσες για να σερφάρεις καλύτερα, να παίζεις παιχνίδια και να βλέπεις video, όμως υπάρχει και μια μερίδα που προτιμά μικρότερες οθόνες. Βεβαίως όταν λέμε “μικρότερες” εννοούμε γύρω στις 5 ίντσες.

Gear iPhone KickStarter Star

Eye: iPhone και Android smartphone σε ένα, νοικοκυρεμένα

Τα iPhones της Apple συγκαταλέγονται σταθερά στα καλύτερα smartphones της περιόδου που κυκλοφορούν. Έχοντας ως ανταγωνιστές τις high-end Android ναυαρχίδες, οι προτάσεις του Cupertino προσφέρουν στον χρήστη κάποια χαρακτηριστικά που μόνο εκείνα έχουν στην φαρέτρα τους.

Smartphones Atari KickStarter

Gameband & Atari: Λανσάρουν smartwatch για gamers

Για όσους ανήκουν στην κατηγορία που δεν τους έχουν πείσει ακόμη τα smartwatches, αλλά αγαπούν τα games, το Gameband ίσως τους αλλάξει γνώμη. Το Gameband είναι ένα smartwatch με επεξεργαστή Snapdragon Wear 2100.