Skarp Laser Razor: Επαναστατική ξυριστική μηχανή με λέιζερ

Ένα νέο project στο Kickstarter επιχειρεί να φέρει επανάσταση στον τρόπου που ξυρίζονται εκατομμύρια άνθρωποι καθημερινά. Πρόκειται για μια νέα ξυριστική μηχανή, την Skarp Laser Razor η οποία αντί για λεπίδες χρησιμοποιεί laser δίνοντας καλύτερο αποτέλεσμα από τις παραδοσιακές ξυριστικές μηχανές που παραμένουν ίδιες εδώ και 5000 χρόνια.

Σύμφωνα με την Skarp Technologies, η ξυριστική μηχανή χρησιμοποιεί ένα μικρό laser το οποίο κόβει τις τρίχες εξαιρετικά κοντά στη ρίζα δίνοντας καλύτερο αποτέλεσμα που διαρκεί περισσότερο, αποφεύγονται οι ερεθισμοί, τα κοψίματα, οι μολύνσεις ενώ δεν είναι απαραίτητη η χρήση νερού.

Το πιο δύσκολο κομμάτι ήταν να βρεθεί ένας τρόπος να μπορούν τα μήκη κύματος φωτός να κόψουν τις ανοιχτόχρωμες τρίχες, καθώς για τις σκούρες υπήρχε ήδη η τεχνολογία. Μετά από χρόνια έρευνας και ανάπτυξης, ανακάλυψαν ένα χρωμοφόρο στην τρίχα, που θα κοπεί όταν χτυπηθεί με ένα συγκεκριμένο μήκος κύματος φωτός.

Η επαναστατική ξυριστική μηχανή λειτουργεί με μια μπαταρία ΑΑΑ, ενώ η ακτίνα λέιζερ έχει διάρκεια ζωής έως 50.000 ώρες. Μόνο στις ΗΠΑ κάθε χρόνο καταλήγουν στους κάδους σκουπιδιών περί τα 2 δισ. ξυραφάκια τα οποία δεν μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν. Επομένως μια τέτοια εφεύρεση που μπορεί να χρησιμοποιηθεί αμέτρητες φορές, μεταξύ άλλων είναι εξαιρετικά θετική για το περιβάλλον και την τσέπη.

Η φουτουριστική μηχανή ξυρίσματος έχει καταφέρει να τραβήξει τεράστιο ενδιαφέρον καθώς μπήκε στο Kickstarter με στόχο να μαζέψει 160.000 δολάρια, έχει φτάσει στο 1 εκατομμύριο δολάρια με 6.722 υποστηρικτές και απομένουν 19 μέρες μέχρι να λήξει η καμπάνια.

Θα βγει στην αγορά περίπου τον Μάρτιο του 2016 με τιμή γύρω στα 100 δολάρια.

Skarp Laser Razor: Επαναστατική ξυριστική μηχανή με λέιζερ, Skarp Laser Razor: Επαναστατική ξυριστική μηχανή με λέιζερ

Skarp Laser Razor: Επαναστατική ξυριστική μηχανή με λέιζερ, Skarp Laser Razor: Επαναστατική ξυριστική μηχανή με λέιζερ

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Konstantinos

Φοβερό πάντως ότι είναι όλοι τους αξύριστοι!

One

Τωρα που είναι οι hipsters στη μόδα βρήκαν να κάνουν αυτή την ανακάλυψη??

gt-i9506

πω τελειο θα το παρω ειδικα αν ερθει μεχρι 150 ευρω… !

DODOS

Εφόσον η μπαταρία έχει μη καθαρό από άποψη ρεύματος είναι ακατάλληλη προς χρήσην αυτής.

mixtri

δεν έχω λόγια. Απίστευτο…

Νικόλας

Πόση ραμ θα έχει όμως;

Svigos

Καλη πατεντα αλλα πρωσοπικα εχω να Ξυριστω 6 χρονια 😛

Batman

Ρε φίλε χωρίς σκαλες???Που πας ετσι?

Panos7GR

Αμάν ρε Konstantinos αμέσως! Μπορεί να ξυρίζουν τα… @@ τους…μην τους βλέπεις αξύριστους. 😛

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones KickStarter

Zanco tiny T1: Το μικρότερο κινητό τηλέφωνο του κόσμου

Το Kickstarter κρύβει κατά καιρούς πολλά ενδιαφέροντα projects και ιδέες ανερχόμενων startup εταιρειών. Μάλιστα, από εκεί έχουμε δει την κυκλοφορία μερικών εξαιρετικά επιτυχημένων προϊόντων. Βέβαια, άλλες καμπάνιες αποτυγχάνουν λόγω της ασθενούς υποστήριξης, αφού οι χρήστες δεν θεωρούν οτί πραγματικά αξίζουν.

Smartphones Acer Android Smartphones Acer Android Tablets Android Nougat

Jelly: Το μικρότερο 4G Smartphone με οθόνη 2.45″ και Nougat

Μπορεί η τάση να επιβάλει smartphones με οθόνες από 5.5 ίντσες ακόμη και πάνω από 6 ίντσες για να σερφάρεις καλύτερα, να παίζεις παιχνίδια και να βλέπεις video, όμως υπάρχει και μια μερίδα που προτιμά μικρότερες οθόνες. Βεβαίως όταν λέμε “μικρότερες” εννοούμε γύρω στις 5 ίντσες.

Gear iPhone KickStarter Star

Eye: iPhone και Android smartphone σε ένα, νοικοκυρεμένα

Τα iPhones της Apple συγκαταλέγονται σταθερά στα καλύτερα smartphones της περιόδου που κυκλοφορούν. Έχοντας ως ανταγωνιστές τις high-end Android ναυαρχίδες, οι προτάσεις του Cupertino προσφέρουν στον χρήστη κάποια χαρακτηριστικά που μόνο εκείνα έχουν στην φαρέτρα τους.

Smartphones Atari KickStarter

Gameband & Atari: Λανσάρουν smartwatch για gamers

Για όσους ανήκουν στην κατηγορία που δεν τους έχουν πείσει ακόμη τα smartwatches, αλλά αγαπούν τα games, το Gameband ίσως τους αλλάξει γνώμη. Το Gameband είναι ένα smartwatch με επεξεργαστή Snapdragon Wear 2100.