Smart ForVision, Σε συνεργασία με Philips και BASF [concept car]

Η ανάπτυξη της τεχνολογίας OLED (Οργανική Δίοδος Εκπομπής Φωτός) η οποία ενσωματώνεται στις οροφές των αυτοκινήτων, αποτελεί ένα πραγματικό επίτευγμα από τη BASF και τη Philips. Ο φωτισμός OLED είναι διαφανής όταν είναι απενεργοποιημένος, επιτρέποντας έτσι να βλέπει κανείς καθαρά έξω από το όχημα, και παρέχει φως μόνο μέσα στο όχημα όταν είναι ενεργός.

, Smart ForVision, Σε συνεργασία με Philips και BASF [concept car]

Η ιδέα του OLED φωτισμού για οροφές αυτοκινήτων είναι το αποτέλεσμα μίας μακροχρόνιας συνεργασίας μεταξύ της BASF και της Philips πάνω στην έρευνα και ανάπτυξη μονάδων τύπου OLED. Πέραν της προσφοράς ολοκαίνουριων δυνατοτήτων σχεδιασμού, η ιδέα για διαφανή OLED φωτισμό επιτρέπει επιπλέον και νέες προσεγγίσεις στo σχεδιασμό των οχημάτων. Η διαφανής OLED δομή «σάντουιτς» μπορεί να συνδυαστεί με εξίσου διαφανή φωτοβολταϊκά στοιχεία.

Η BASF και η Philips συνεργάζονται στενά από το 2006 στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας OLED 2015 του Γερμανικού Ομοσπονδιακού Υπουργείου Παιδείας και Έρευνας (BMBF). Η BASF αναπτύσσει οργανικό-χημικά υλικά, όπως βαφές που χρησιμοποιούνται στην ανάπτυξη και κατασκευή των OLEDs της Philips. Οι δύο εταίροι, δουλεύοντας μαζί, εφάρμοσαν την πρωτοποριακή τεχνολογία φωτισμού OLED στην οροφή αυτοκινήτων.

OLED, Επανάσταση στο φωτισμό
Η τεχνολογία OLED προσφέρει το πλεονέκτημα της υψηλής ενεργειακής απόδοσης, εκτός από τη δημιουργική ευελιξία και τις νέες επιλογές για τους σχεδιαστές. Οι πηγές φωτός OLED είναι εξαιρετικά λεπτές, μόλις 1,8 χιλιοστά και μπορούν να είναι διαφανείς. Ολόκληρη η επιφάνεια ενός στοιχείου OLED φωτίζει με φως που διαχέεται καθιστώντας το μία πολύ απαλή πηγή φωτός η οποία παράγει λιγότερες «σκληρές σκιές» σε σχέση με τις σημειακές πηγές φωτός.

Η πρωτοβουλία OLED 2015 του BMBF
Το κοινό έργο “TOPAS 2012” προωθήθηκε τον Ιανουάριο του 2010, σηματοδοτώντας τη δεύτερη φάση της πρωτοβουλίας OLED 2015 του BMBF. Το TOPAS αναφέρεται σε χιλιάδες οργανικές φωσφορίζουσες μονάδες φωτισμού για εφαρμογές σε συστήματα φωτισμού. Σε αυτό το έργο, η κοινοπραξία μεταξύ BASF και Philips θα εστιάσει στη δημιουργία πρωτοποριακών υλικών καθώς και νέων μηχανισμών παραγωγής για λύσεις φωτισμού με υψηλής απόδοσης οργανικές διόδους εκπομπής φωτός.

, Smart ForVision, Σε συνεργασία με Philips και BASF [concept car]

, Smart ForVision, Σε συνεργασία με Philips και BASF [concept car]

, Smart ForVision, Σε συνεργασία με Philips και BASF [concept car]

, Smart ForVision, Σε συνεργασία με Philips και BASF [concept car]

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
εφη

Απλα πανεμορφο!!

Πάνος

Κουκλί….

anast

ωραιο αλλα ποσο θα εχει……..?

Petran

Εντυπωσιακό το Smart-άκι!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Cars CES 2019 concept cars

Η Hyundai αποκαλύπτει το ELEVATE, το πρώτο όχημα που "περπατάει" [CES 2019]

H Hyundai αποκάλυψε στην φετινή CES την ανάπτυξη του concept car “Elevate” με σκοπό πέρα από την καθημερινή μας μετακίνηση. Το φιλοδοξο σχέδιο της Κορεάτικης αυτοκινητοβιομηχανίας έχει αμιγώς ανθρωπιστικό χαρακτήρα.

Cars cars concept cars

Τα πιο εντυπωσιακά concept cars από το Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης

Απο σήμερα και για τις επόμενες ημέρες θα βρισκόμαστε στην Ελβετία, στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης για να καταγράψουμε όλες τις εξελίξεις στον χώρο των αυτόνομων, ηλεκτρικών και connected οχημάτων.

Gear concept cars newsletter Toyota

Toyota i-Road concept 2013, Τρίτροχο ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης

Αυτό είναι το Toyota i-Road ένα ηλεκτρικό διθέσιο concept car με τρεις ρόδες που μας φανερώνει πως κυκλοφορούμε στις πόλεις του μέλλοντος. Το i-Road έχει μήκος 2.35 μέτρα, φάρδος κάτω από ένα μέτρο (850 χλστ.) και ύψος 1.45 μέτρα. Η μπαταρία του i-Road προσφέρει αυτονομία έως και 30 μίλια και φορτίζει μέσα σε 3 ώρες […]

Gear cars concept cars

Peugeot Onyx Concept, Ένα… διαστημόπλοιο δρόμου από τη Γαλλία

Στην έκθεση αυτοκινήτου του Παρισιού, η Peugeot αποκάλυψε ένα ονειρικό όχημα, το Onyx Concept, το οποίο εντυπωσιάζει τόσο με τη σιλουέτα του που το κάνει να ξεχωρίζει από όλα τα άλλα supercars, όσο και από τα υλικά από τα οποία είναι κατασκευασμένο, μιας και το γυαλισμένο μέταλλο στο αμάξωμα αυτοπροστατεύεται, ενώ σχεδόν ολόκληρος ο χώρος […]