Έξυπνες λάμπες ενισχύουν το WiFi και αναγνωρίζουν τους κλέφτες [CES 2015]

Χάρη στην όλο και μεγαλύτερη εξέλιξη των τεχνολογικών μέσων, περισσότερα αντικείμενα της καθημερινότητας μετατρέπονται σε “έξυπνα”, άλλα από αυτά χρήσιμα και άλλα άχρηστα. Μπορεί μια λάμπα να γίνει έξυπνη; Και τι είναι αυτό που μπορεί να κάνει εκτός από τη βασική λειτουργία της, δηλαδή να φωτίζει τον χώρο.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης CES 2015 που πραγματοποιείται στο Las Vegas, η Sengled αποκάλυψε μια νέα σειρά έξυπνων LED λαμπτήρων που ελέγχονται μέσω app και φιλοδοξούν πραγματικά να αλλάξουν αυτά που έχουμε συνηθίσει τόσα χρόνια. Οι λάμπες αυτές μπορούν να ρυθμιστούν ώστε να πάιξουν μουσική, να ενισχύσουν το σήμα του Wi-Fi ή ακόμα και να αναγνωρίσουν το πρόσωπό σου και να αντιληφθούν ότι στον χώρο υπάρχουν άτομα που δεν θα έπρεπε να είναι εκεί.

Το μοντέλο που είδαμε στην CES 2015, είναι το Snap και προσφέρει αναγνώριση προσώπου, έχει ενσωματωμένη κάμερα ασφαλείας, μικρόφωνο, ηχείο, και υποστηρίζει ανίχνευση κίνησης και καταγραφή video. O λαμπτήρας Snap θα κοστίζει 99.99 δολάρια όταν κυκλοφορήσει αργότερα μέσα στον χρόνο

Άλλα μοντέλα από την ίδια σειρά είναι το Boost το οποίο έρχεται με ενσωματωμένο ενισχυτή σήματος Wi-Fi, τα Pulse και Solo που συνδέονται με ασύρματα ηχεία μέσω Bluetooth. Το Solo κοστίζει 59.99 δολάρια, έχει dual 3-watt ηχεία ενώ το αξίας 169.99 δολαρίων Pulse έχει πιο ισχυρό JBL multi-channel stereo ηχείο.

Τέλος, όλοι οι έξυπνοι λαμπτήρες είναι συμβατοί με τις υποδοχές που έχουν ήδη τα φωτιστικά, όταν συνδεθούν μπορείτε να τους ελέγξετε μέσω του Android ή iOS app, ενώ σύμφωνα με την εταιρεία θα χρειαστούν αλλαγή μετά από 25.000 ώρες χρήσης.

smart lighthubces 2015, Έξυπνες λάμπες ενισχύουν το WiFi και αναγνωρίζουν τους κλέφτες [CES 2015]

smart lighthubces 2015, Έξυπνες λάμπες ενισχύουν το WiFi και αναγνωρίζουν τους κλέφτες [CES 2015]

smart lighthubces 2015, Έξυπνες λάμπες ενισχύουν το WiFi και αναγνωρίζουν τους κλέφτες [CES 2015]

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Panos7GR

Και σε μια διακοπή ρεύματος κλαις τα λεφτά σου!

Mixalis V.

Να υποθέσω ότι λειτουργούν μόνο εφόσον είναι ανοιχτός ο διακόπτης (αναμμένο φως) . Άρα, ολίγον τι αχρηστο για χρήση σε σπίτια μιας και οι παρεισακτοι μπαίνουν όταν οι ένοικοι απουσιάζουν ή κοιμούνται.
Καλή ιδέα παντως.

Κώστας

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ζητάνε 100 δολάρια, επειδή βάλανε 1 repeater σε μια λάμπα. Απλά σπατάλη χρημάτων.

Κώστας

Και βάζεις τον Big brother στο σπίτι σου. Ένας hitech κλέφτης σε κλέβει ευκολότερα γνωρίζοντας όχι μόνο εαν είσαι σπίτι αλλά και τι έχεις στο σπίτι, που το φυλάς αλλά και να παροακολουθεί τους κωδικούς που πληκτρολογείς σε κινητά, τάμπλετ, υπολογιστή, συναγερμό σπιτιού. Τέλεια!

Α.Ν.

@Mixalis V. δεν είναι τόσο άχρηστο μιας και μπορείς να μην είσαι σπίτι και να ανάβεις η να σβήνεις το φως η να ξέρεις ποιος είναι μέσα στο σπίτι

Α.Ν.

@Κώστας επίσης δεν νομίζω ότι στο ελλαδιστάν έχουμε hitech κλέφτες και δεν νομίζω ότι και να είχαμε θα ερχόταν στο σπίτι σου η στο δικό μου εκτός αν κάνω τόσο λάθος ποια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business CES CES 2015 Samsung

Samsung: Κέρδισε 35 βραβεία καινοτομίας [CES 2017]

Για τη χρονιά που φτάνει σιγά σιγά στο τέλος της, η Samsung είχε κάποιες ατυχίες, όμως ο τεχνολογικός κολοσσός πήρε πολύ καλά νέα. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι κέρδισε 35 βραβεία καινοτομίας στα CES 2017 Innovation Awards.

Business CES 2015

CES 2016: Το Techblog πάει Λας Βέγκας

Αρχές Ιανουαρίου 2016 και η καρδιά της παγκόσμιας τεχνολογίας θα χτυπάει στο Las Vegas. Το Techblog πάει Vegas και θα παρακολουθήσει από κοντά την CES 2016 την μεγαλύτερη έκθεση τεχνολογίας της Αμερικής από 6 έως και 9 Ιανουαρίου!

Gear CES 2015

Delsey, η βαλίτσα που φορτίζει το κινητό και προβλέπει τον καιρό

Κατά τη διάρκεια της CES 2015, που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα στο Las Vegas, μεταξύ άλλων είδαμε και πολύ ενδιαφέροντα gadgets όπως το έξυπνο scooter από πρώην στελέχη της HTC αλλά και τις λάμπες που ενισχύουν το σήμα του WiFi και αντιλαμβάνονται αν κάποιος ανεπιθύμητος βρίσκεται στον χώρο μας.

News CES 2015 LG LG Android Smartphones

LG G Flex 2, στα 599 ευρώ η τιμή του στη Γερμανία

Ένα από τα smartphones που τράβηξαν τα βλέμματα κατά τη διάρκεια της έκθεσης CES 2015 ήταν το LG G Flex 2 με την κυρτή εύκαμπτη οθόνη και το Self Healing στην πίσω πλευρά για να διορθώνει τις γρατζουνιές από την καθημερινή χρήση. Το LG G Fex 2 έρχεται βελτιωμένο συγκριτικά με τον προκάτοχό του, έχει […]