Έρευνα: Θα αγοράζατε ένα smartwatch;

Νέα έρευνα από το PhoneArena έρχεται να ρωτήσει το τεχνολογικό κοινό αν θα αγόραζε smartwatch. Τα αποτελέσματα σχετικά αναμενόμενα, με ένα 22% να δηλώνει λάτρης της νέα μόδας. Στην έρευνα έλαβαν μέρος 1286 φίλοι της τεχνολογίας, οι οποίοι κλήθηκαν να διαλέξουν μία από τις 6 επιλογές.

Από αυτούς, το 10% δήλωσε ήδη κάτοχος ένω το 11% έχει σκοπό να αγοράσει ένα άμεσα. Το μεγαλύτερο ποσοστό (35%) συγκέντρωσαν αυτοι που θα περιμένουν την τεχνολογική τους εξέλιξη πριν αγοράσουν, ενώ μετά ακολούθησαν οι χρήστες που θα περιμένουν την τιμή τους να μειωθεί, με ποσοστό 17%.

Ενδιαφέρον σημείο αποτελεί το ποσοστό εκείνων που θα αγόραζαν smartwatch μόνο αν ήταν Apple (6%), ενώ εκείνοι που δεν ενδιαφέρονται καθόλου αποτελούν το 21%.

Εσείς τις θα επιλέγατε;

, Έρευνα: Θα αγοράζατε ένα smartwatch;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

23 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
LeTak

Κατηγορηματικό όχι…οτι πιο άχρηστο έχει βγει…

kotsios1998

!!!ΟΧΙ!!!

Temasek

Σαν ιδέα τα smartwatch δεν είναι κακα άλλο τώρα δεν αξίζει να αγοράσεις ένα, ειδικά σε τέτοιες τιμές

VasiliSII

Εγώ το gear 2 θα το χτυπήσω. Μου αρέσει ο συνδυασμός αθλητικής δραστήριοτητας και τεχνολογίας. Και μιας και στο γυμναστήριο δεν πιάνει το GPS. Βέβαια το bebble είναι πιο ολοκληρωμένο… αλλά δεν μου αρέσει, όποτε Gear 2.

johnathan elizoglou

Εγώ θα αγόραζα αλλά σε τέτοιες τιμές ούτε που να το σκέφτονται … Επίσης χρειάζονται λίγη δουλίτσα ακόμα 🙁

Κώστας

Εννοείται πως δεν θα έπαιρνα με τίποτα, για μένα είναι παντελώς άχρηστο

GeoChios

Άμα μπορώ να παίζω Flappy Bird!!!!

Πέρα από την πλάκα έχω να βάλω ρολόι πάρα πολλά χρόνια αφού βλέπω την ώρα πάντα από το κινητό ή υπολογιστή οπότε…

Vassilis

Θα διαλεγα το τριτο γιατι το pebble που θεωρειται το καλυτερο εχει ασπρομαβρη οθονη. Πιστευω πως ειναι νωρις ακομα.

Panagiotis GP

Τα ρολόγια τα λατρεύω.
Νομίζω – Ελπίζω πως τα Smart watches δεν θα… “πιάσουν”

Stefanos29

μπααα δν λενε….

gipavlos

Εγώ έχω της sony μέσα σε ένα μήνα νεκροσε και μου έκαναν αντικαταστησει σε 20 μερες

Λουκάς

Περιμένω νέα της Razer για το Nabu και πολύ πιθανόν να το τσιμπήσω

#αγαπώ_την_SONY

ναι!!!!!περιμένω να δω πόσο θα κάνει το sony smartband και μαλλον θα το πάρω

Ιωάννης

Έχω το Pebble από τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Μπορώ να πω πως είμαι απόλυτα ευχαριστημένος, οπότε στο μέλλον (όχι άμεσο) θα ήταν πιθανό να αγόραζα ξανά.

sokel

τα έξυπνα ρολόγια είναι έξυπνα μόνο κατά όνομα δεν μπορείς να το δουλέψεις χωρίς το κινητό σου δεν βλέπεις εύκολα σε 1-1,5 ιντζες οθόνη δεν κρατάει η μπαταρία δεν είναι αδιάβροχα και δεν σε σταματάνε από το να βγάζεις το κινητό για να κάνεις την δουλεία σου εκτός όλων των άλλων είναι και ακριβά για κάτι που δεν τα καταφέρνει στο ούτε να βλέπεις την ώρα..

Panos7GR

Smartwatch θα αγοράσω σίγουρα κάποια στιγμή. Μου αρέσει το concept. Θα ήθελα ένα Notification Center στον καρπό μου. Υπάρχουν μοντέλα που λειτουργούν τελείως αυτόνομα, παίρνουν και κάρτα SIM, αλλά δεν τα θεωρώ πολύ πρακτικά. Καλύτερα κάτι σε notification center στυλ Smartwatch. Ωστόσο περιμένω περισσότερο την κίνηση της Apple. Όχι γιατί σκέφτομαι να το αγοράσω, σαν Android user δεν θα με υποστηρίζει, αλλά γιατί σίγουρα κάτι παραπάνω θα έχει από τα σημερινά. Είτε σε ποιότητα, είτε σε τεχνολογία, είτε σε χειρισμό, είτε σε δυνατότητες. Αν βγει ένα iWatch σίγουρα θα κινητοποιήσει την αγορά περισσότερο και θα δούμε περισσότερες συσκευές, καλύτερη ποιότητα, προσιτές τιμές και φυσικά δυνατότητες!

Michail Papandonis

Ως χρήστης του Pebble εδώ και λίγο καιρό έχω να πω ότι smartwatch και bluetooth headset είναι ότι καλύτερο σε κάποιον που δεν μπορεί να έχει το κινητό συνέχεια στα χέρια του. Μπορείς να δεις όλες τις ειδοποιήσεις στο smartwatch αλλά μπορείς και να απαντήσεις με το bluetooth. Έχω παρατηρήσει μια αύξηση του χρόνου που κρατάει η μπαταρία στο κινητό μου κατά 15% (με άλλα λόγια πλέον μου βγάζει μέρα). Επίσης το Pebble watch είναι αδιάβροχο, κρατάει 5-6 μέρες η μπαταρία και η οθόνη του είναι ευανάγνωστη (e-ink).

Στο μόνο που θα συμφωνήσω με τα παραπάνω είναι η τιμή που αναμφίβολα δεν αξίζει. Νομίζω μια λογική τιμή αγοράς smartwatch είναι στα 100€.

Πραγματικά αν το Galaxy gear κόστιζε έστω 150€ θα ήταν νομίζω η καλύτερη επιλογή αφού μπορείς να απαντήσεις και κλήσεις χωρίς να χρειάζεσαι το bluetooth.

alxgiann

100% συμφωνώ με τον panos7GR, κάποια στιγμή θα πάρω και εγώ ένα, όχι για αξεσουάρ αλλά γιατί είναι χρήσιμο. Αλλά όχι τώρα, όχι στο παρόν στάδιο ανάπτυξής τους. Θα με ενδιέφερε πολύ μια πιο εξελιγμένη έκδοση του Qualcomm Toq Smartwatch, πιστεύω ότι αυτή είναι η σωστή ιδέα και όχι της Samsung/Sony. Γι ανα δούμε και τι θα βγάλουν και οι Apple, Microsoft όμως, αν και (προς το παρόν) χρησιμοποιώ μόνο android.

Darth

όταν θα κοστίζει max 200 ευρώ και θα κρατάει μπαταρια κάνα 5 7 ήμερο (ΣΥΜΑΝΤΙΚΟ ρολόι είναι όχι κινητό) τότε το συζητάμε…… αλλιώς οτι ποιο άχρηστο υπάρχει (στην παρούσα μορφή του)

alxgiann

@ darth, το ιδιο πραγμα λεμε, τσεκαρε τι κανει το Qualcomm Toq Smartwatch και πες μου την γνωμη σου! Α, και με την οθονη ΜΟΝΙΜΑ ΑΝΟΙΚΤΗ λεμε…

Darth

@alxgiann καλη προσπαθεια αλλα μεχρι εκει… οσο κιριαρχει το πετρελαιο μπαταριες δεν θα εχουν καμια αναπτιξη τοσο απλα

vasilis

Εγώ έπαθα το ίδιο με τον gipavlos αλλά είναι φανταστικό να το χρησιμοποιείς στην δουλειά. (δεν χρειάζεται κάθε τρεις και λίγο να βγάζω το κινητό από την τσέπη, απαντώ με Blyetooth)

Takis

Τα smartwatches θέλουν ανάπτυξη ακόμα και είναι και πολύ ακριβά ,σε ένα με δύο χρόνια ίσως που θα καθιερωθούν θα μπορούμε να πούμε
Άν έπαιρνα smartwatch θα έπαιρνα ίσως το sw2 αλλά δεν βολεύει διότι θέλει συννέχεια το bluetooth ανοιχτό και η μπαταρία του κινητού πέφτει γρήγορα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Smartwatch SmartWatches

Μη χρησιμοποιείτε smartwatch και smart rings που λένε ότι μετρούν τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα

Ο FDA δεν θέλει οι καταναλωτές να χρησιμοποιούν smartwatch ή smart rings που ισχυρίζονται ότι μετρούν τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα.

Gear Samsung Samsung Galaxy Buds Smartwatch

Samsung: Τα Galaxy Buds2 Pro, Watch4 και Watch5 θα βελτιώσουν την εμπειρία της κάμερας

H Samsung ανακοίνωσε νέες ενημερώσεις που αφορούν τα ακουστικά Galaxy Buds2 Pro TWS και τα έξυπνα ρολόγια της σειράς Galaxy Watch5 και Galaxy Watch4, που θα βελτιώσουν την εμπειρία χρήσης της κάμερας στο τηλέφωνό σας

Gear Fitbit SmartWatches

Fitbit Sense 2 & Versa 4: Νέες δυνατότητες με ένα… “κόλλημα”

Τα Fitbit Sense 2 και Versa 4 αποκτούν νέες δυνατότητες μετά την τελευταία ενημέρωση λογισμικού που κυκλοφορεί από την Fitbit.

Gear Google Samsung Smartwatch

Τα Galaxy Watches είναι ικανά να καταπολεμήσουν την παχυσαρκία – Δείτε τον τρόπο

Μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε από το American Journal of Clinal Nutrition δείχνει ότι το Samsung Galaxy Watch και οι μετρήσεις τους είναι τόσο ακριβείς που μπορούν να βοηθήσουν τους χρήστες να χάσουν βάρος.