Snapdragon 820: Διέρρευσαν τα πλήρη χαρακτηριστικά

Τα προβλήματα με την υπερθέρμανση του Snapdragon 810, έκαναν αρκετά μεγάλη ζημιά στην Qualcomm με αποτέλεσμα να χάσει σημαντικούς πελάτες όπως η Samsung και να ανακοινώσει μείωση προσωπικού κατά 15%. Αυτός είναι ένας λόγος παραπάνω ο νέος Snapdragon 820 να προκαλεί το ενδιαφέρον.

Οι πληροφορίες λένε ότι θα ανακοινωθεί επίσημα στις 11 Αυγούστου σε ειδικό event στο Los Angeles, αλλά σήμερα διέρρευσαν τα πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά του.

Ο Snapdragon 820 και συγκεκριμένα η έκδοση MSM8996, φαίνεται ότι θα είναι κατασκευασμένος με την διαδικασία των 14nm FinFet, κάτι που έχει κάνει η Samsung με τον Exynos 7420. Ακόμη πιο σημαντικό είναι ότι η Qualcomm αφήνει τους stock ARM πυρήνες και σχεδίασε μια custom αρχιτεκτονική η οποία γνωρίζαμε ότι θα αποκαλείται Kryo, αλλά τελικά εμφανίζεται ως Hydra.

Η Qualcomm μοιάζει να είναι τόσο σίγουρη για την Hydra που έκοψε τον αριθμό των πυρήνων σε 4 αντί για 8 που έχει ο Snapdragon 810, αλλά και πάλι υπόσχεται 35% βελτίωση στην απόδοση. Επίσης έχουμε νέα Adreno 530 GPU για 40% βελτίωση στο κομμάτι των γραφικών και 30% καλύτερη απόδοση ενέργειας.

Ο Snapdragon 820 θα υποστηρίζει dual-channel LPDDR4 μνήμη με ταχύτητες έως και 1688 Mhz ενώ η κάμερα μπορεί να φτάσει τα 28 Megapixel. Ο MSM8996 θα είναι έτοιμος να διαχειριστεί 4K videos στα 60fps.

Η κυκλοφορία του αναμένεται προς τα τέλη του 2015, οπότε λογικά οι πρώτες συσκευές που θα φοράνε Snapdragon 820, θα εμφανιστούν το πρώτο τρίμηνο του 2016 και ελπίζουμε ότι η Qualcomm θα αφήσει μια και καλή τα προβλήματα πίσω της.

Snapdragon 820: Διέρρευσαν τα πλήρη χαρακτηριστικά, Snapdragon 820: Διέρρευσαν τα πλήρη χαρακτηριστικά

Snapdragon 820: Διέρρευσαν τα πλήρη χαρακτηριστικά, Snapdragon 820: Διέρρευσαν τα πλήρη χαρακτηριστικά

Snapdragon 820: Διέρρευσαν τα πλήρη χαρακτηριστικά, Snapdragon 820: Διέρρευσαν τα πλήρη χαρακτηριστικά

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Giannhs

4κ στα 60 φπς;! Λάικ!

αλιάκμων

4πύρηνος; τολμηρή κίνηση αν ισχύει.. γιατί βασικα πολλοί πέφτουν θύματα στο marketing των πυρήνων.

Μήπως έχει 4 custom και 4 stock A-72 όμως;

Vasilis

ΤΕΛΕΙΑ

forneveverarrow

Ωραία πράγματα. Αν σκεφτεί κανείς ότι με τον 801 που είχα στο G3 και τώρα στο S5 όλα πάνε σφαίρα, με το νέο chip θα είναι πύραυλος! Οι τέσσερις πυρήνες δεν με φοβιζουν. Εξάλλου, το σημαντικό φαίνεται να είναι το GPU. Ας μην ξεχνάμε ότι και το iphone περισσότερο στη GPU βασίζεται.

z.d

Μακάρι να πάει καλά για να ξαναγύρισαν sd,fm ,removable battery που άρχισε η samsung να τα αφαιρεί με τους exynos κυρίως κ μας διωχνει

ΓιώργοςMclaren

δεν εχει καμια δουλεια ο exynos με την ελειψη της sd και την αποσπωμενης μπαταρίας…η samsung τους βαζει απο το galaxy s2 και πιο πριν! παντος τουμπανο φαινεται! ομως μην τους υπερχρονησουν τους 4 πυρηνες και κανουν καθε κινητο που θα τον εχει τοστιερα…περιμενω να δω την απαντηση απο την samsung!

vasilist

Εγώ θα περιμένω να δώ real life test γιατί η qualcom έλεγε δεν υπάρχει θέμα με τον 810 και στον πρώτο μήνα όλες οι εταιρείες έβγαζαν update για υποχρονισμό του cpu μην πάρει φωτιά το τηλέφωνο.
Μακάρι να είναι καλός να υπάρχει ανταγωνισμός γιατί φέτος η samsung την κατάπιε την qualcom σαν χαπάκι.

παπαροκας tiamat

4k σε 60fps θα ναι ονειρο! Εδω με απλο fhd και ειναι!
Βασικα και με τον 810 πιανονται αυτά τα frames αφου ειναι εξωπραγματικο κτηνος αλλα ισως γιαυτο ζεσταινεται και υπερβολικα.. Εννοω οτι ζεσταινεται επειδη ειναι κτηνος!

Το οτι θα ξαναγινει 4πυρινο ειναι τεραστια εκπληξη! Αν καταφερε να μην βγαζει φλογες οπως ο dragon 810 (ονομα και πραμα..) τοτε μαλλον καλα εκανε αφου οι εφαρμογες που υπαρχουν ειναι της πλακας και δουλευουν και με διπυρινα!

Στυλιανός Βασίλης

turbo τέλεια τεχνικά χαρακτηριστικά περιμένω να δω…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple Qualcomm

Apple και Qualcomm επεκτείνουν τη συμφωνία για μόντεμ 5G έως το 2027

Η Qualcomm μοιράστηκε την έκθεση κερδών της για το πρώτο τρίμηνο του 2024, η οποία αποκάλυψε 9,92 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16: Μόνο τα Pro θα φοράνε το πιο πρόσφατο μόντεμ 5G της Qualcomm;

Mόνο τα iPhone 16 Pro θα φοράνε φέτος το τελευταίο μόντεμ της Qualcomm, σύμφωνα με τον τεχνολογικό αναλυτή Jeff Pu.

Gear Qualcomm Qualcomm Snapdragon

Qualcomm Snapdragon XR2+ Gen 2: Aνακοινώθηκε με ανάλυση 4,3K ανά μάτι

Η Qualcomm ανακοίνωσε το chipset Snapdragon XR2+ Gen 2 για headset εκτεταμένης πραγματικότητας που θα περιλαμβάνει συσκευές AR, MR και VR.

Business Apple Google Lenovο

Συμμαχία ανταγωνιστών της Apple για την προώθηση ανοιχτών οικοσυστημάτων μέσω ευρωπαϊκής νομοθεσίας

Η Google, η Meta, η Qualcomm, η Nothing, η Lenovo, η Opera και πολλές άλλες εταιρείες τεχνολογίας ανακοίνωσαν μια κοινή προσπάθεια να πιέσουν για «ανοικτά ψηφιακά οικοσυστήματα».