Sony: Λανσάρει microSD κάρτα 155 δολαρίων

Για όσους δεν θυμούνται η Sony αρχές του χρόνου ανακοίνωσε ένα νέο walkman, το Sony Walkman NW-ZX2 για high-end λάτρεις της μουσικής στην εξίσου high-end τιμή των 1200 δολαρίων. Μέσα στην εβδομάδα ανακοίνωσε μια νέα microSD κάρτα χωρητικότητας 64GB η οποία είναι “διαφορετική” από τις υπόλοιπες. Η τιμή της είναι στα 155 δολάρια και η Sony αναφέρει ότι είναι καλύτερη από τις υπόλοιπες της αγοράς.

Συγκεκριμένα η Sony αναφέρει ότι η SR-64HXA microSD εκπέμπει λιγότερο ηλεκτρικό ήχο από τις υπόλοιπες κάρτες όταν διαβάζει ένα αρχείο από τη μνήμη γι αυτό προορίζεται για “premium” ήχο και έρχεται με τιμή 155 δολάρια.

Βέβαια το κατά πόσο είναι χρήσιμη μια πιο “ήσυχη” κάρτα μνήμης και μάλιστα να αξίζει 155 δολάρια είναι ένα ερώτημα που προκύπτει. Ακόμη και εκπρόσωπος της Sony εξέφρασε τις αμφιβολίες του για τη ζήτηση που θα έχει ένα τέτοιο προϊόν, μιλώντας στην The Wall Street Journal ανέφερε:

“We aren’t that sure about the product’s potential demand, but we thought some among people who are committed to great sound quality would want it”.

Διαβάστε επίσης: Sony: Δεν αποκλείει την έξοδο από τα κινητά και τις τηλεοράσεις

σsony microsd card, Sony: Λανσάρει microSD κάρτα 155 δολαρίων

σsony microsd card, Sony: Λανσάρει microSD κάρτα 155 δολαρίων

σsony microsd card, Sony: Λανσάρει microSD κάρτα 155 δολαρίων
Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Tom

Πολυ ωραια τακτικη η Sony που ειναι σε οικονομικο προβλημα. Απλα βγαζει πανακριβα πραγματα για τα οποια κανεις δεν νοιαζεται οπως αυτο και το πανακριβο mp3 player.

arislp

νταξει λογικα επιτηδες το κανει…για να θαψει τον εαυτο της…you will be missed!!!

antonis

αν ηταν 128gb θα ηταν οκ.. ετσι.. αστο κυρα sony!

Max91

Εαν ειχα 1200 για το mp3 σιγουρα θα ειχα διαθεσει και 155 για την καρτα… αλλα αναρωτιεμαι για ποσους προοριζονται ολα αυτα;

παπαροκας tiamat

Εγω ακομα σκεφτομαι ποσο ωραια μαγκια θα ηταν τα sony vaio tablets (φυσικα δεν υπηρξε ποτε τετοια σκεψη απο τη sony) οπως και η συνεχεια του z ultra σε πιο νορμαλ διαστασεις ως αντι-note ,αλλα που μυαλο….

Ποιος ξερει. ολες αυτες οι κινησεις αυτοκτονιας μαρτυρουν οτι μπορει και εκει στην ιαπωνια να εχουν elop-ες τελικα…

Knight Rider

Μου φαινεται γενικα απαραδεκτο που βγηκε το Walkman που δηθεν ειναι high end και που ειναι τοσο ακριβο,,το λεω αυτο γιατι το μονο που εχει ειναι chipακι καρτα ηχου το οποιο εχει DAC 24bit/96KHz.

Εδω και καιρο μπορω να ακουω απο το Galaxy S3 σε ποιοτητα 24bit/96KHz χαρης την εξωτερικη καρτα ηχου usb και χαρης στα περισσοτερα android smartphone που υποστηριζουν το OTG.

Impressive-Instant

Χωρίς να θέλω να το παίξω έξυπνος (αν και ασχολούμαι με τον ήχο), δεν κάνει μόνο το chip του ήχου την διαφορά… Για όσους έχουν απορία γιατί να πρέπει να υπάρχει και αυτό και ποίος θα το αγοράσε… Για τον ίδιο λόγο που υπάρχουν τα ακριβά αυτοκίνητα, κινητά, home cinemas… Ευτυχώς υπάρχουν ακόμα εταιρείας σαν τη Sony που εξελίσσουν τον ήχο.

Νίκος z1

Αυτά τα συστήματα όπως το Walkman και η κάρτα sd απευθύνονται σε απαιτητικούς χρήστες και μόνο… Είναι αρκετοί οι άνθρωποι ανά τον κόσμο που έχουν τα χρήματα και δεν συμβιβαζονται με τίποτα λιγότερο από καλύτερο που υπάρχει διαθέσιμο… Το ίδιο γίνεται και σε συστήματα οικιακού κινηματογραφου όπου για να στηθεί ένα καλό σύστημα χρειάζονται αρκετές χιλιάδες ευρώ.Αν δεν ξέρετε ασχοληθείτε λίγο και μετά κρίνεται κάποιοι εδώ μέσα. Γιατί με αυτά που διαβάζω θα πέσουν και τα λιγα μαλλιά που έχω. Εσείς όλα τα συγκρίνεται με τα κινητά. Τον ήχο τη φωτογραφία το βιντεο την αρχιτεκτονικη των επεξεργαστών και οτιδήποτε έχει σχέση με την τεχνολογία… Λοιπόν μάθετε ότι το κινητό όσο καλό και να είναι, είναι μια συσκευή που κάνει τα πάντα αλλά ΟΧΙ ΤΈΛΕΙΑ. Το καλύτερο είναι αν μπορεί κάποιος και θέλει να παίρνει συσκευές που κάνουν ένα πράγμα καλά και όχι απολα και από λίγο. Δεν παίρνεις με 600 ευρώ ότι καλύτερο υπάρχει στο κόσμο. Το καλύτερο κινητό του κόσμου παίρνεις.

George

Θα την αγοράσω σίγουρα..γτ η καρτα που εχω στο κινητό μου και την αγόρασα 10 ευρω κάνει τόσο πολύ θόρυβο που είναι ενοχλητικός σαν αυτόν του κουνουπιού!
Α ρε για κλάμματα είναι εκεί στη sony…

κάποιος

Τώρα τι να πεις; Είμαι στην αγορά της τεχνολογίας 25+ χρόνια. Τα ‘χω τα χρονάκια μου… Πάντα μα πάντα αυτή η εταιρία προσπαθούσε να πείσει τους πάντες ότι τα δικά της – ΙΔΙΑ με τους άλλους προϊόντα – άξιζαν περισσότερα χρήματα. Τις προηγούμενες 10ετίες λάδωνε (τότε που περίσσευε το χρήμα) και τα τότε έντυπα και ΟΛΑ μα όλα τα τεστ, ακόμη και σε χαρτί υγείας, έβγαναν πρώτα τα προϊόντα τους. Τώρα ψυχορραγεί και συνεχίζει τα ίδια. Αν και ικανοποιημένος κάτοχος sony vaio, ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ SONY

f747000

Δεν έχω να πω τίποτε άλλο https://www.youtube.com/watch?v=AO-vbzLPwSc

f756871

Οποιοσδήποτε με βασικές γνώσεις ηλεκτρονικών ξέρει ότι όλα αυτά είναι total BS. Όταν έχεις ψηφιακές συσκευές δεν αλλάζει κάτι στη ποιότητα των αποθηκευμένων δεδομένων, είναι απλά 0 και 1. Με ένα καλύτερο μέσο αποθήκευσης δε θα γίνουν πιο 0 και πιο 1. Δεν ζούμε στην εποχή των δίσκων βινυλίου. Όταν μιλάμε για ψηφιακό ήχο δεν υπάρχει ενδιάμεση κατάσταση είτε παίζει και παίζει τέλεια το κομμάτι, είτε δε παίζει καν γιατί είναι corrupted. Είναι άσπρο – μαύρο. Η ποιότητα του ήχου εξαρτάτε αποκλειστικά από τη μονάδα που ερμηνεύει αυτά τα 0 και 1 (π.χ. το mp3 player ή τη κάρτα ήχου σε ένα PC) και από από τα ηχεία/ακουστικά., όχι από το μέσω αποθήκευσης.

Αυτός είναι και ο λόγος που πήγαμε από τα αναλογικά μέσα αποθήκευσης στα ψηφιακά, θυσιάζοντας πληροφορία (λόγο δειγματοληψίας, γιατί όταν μετατρέπουμε αναλογικό σήμα σε ψηφιακό πάντα χάνουμε πληροφορία) έτσι ώστε η πληροφορία με την οποία θα μείνουμε να είμαστε σίγουρη ότι δε θα αλλάξει και θα είναι πάντα η ίδια, μία ακολουθία από 0 και 1 η οποία όπου και να αποθηκευτεί θα είναι η ίδια ακολουθία.

Δείτε επίσεις αυτό https://www.youtube.com/watch?v=m7ERMu825m4.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear PlayStation VR Sony

Sony PS VR2: Σταματά προσωρινά η παραγωγή λόγω αποθέματος

H Sony ξεκίνησε την κυκλοφορία του headset PS VR2 το Φεβρουάριο του 2023, έχοντας μεγάλη εμπιστοσύνη στο προϊόν και στην απήχηση που θα είχε.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony Playstation 5 Pro: Με έως και τρεις φορές ταχύτερη GPU, έρχεται στα τέλη του 2024

Η Sony φέρεται να εργάζεται σε ένα μοντέλο PlayStation 5 Pro που μπορεί να περιλαμβάνει μια πολύ πιο ισχυρή GPU.

Smartphones PlayStation 5 Sony

Sony PS5: Δεν έπιασε τον στόχο πωλήσεων – Μπαίνει στο τελευταίο στάδιο του κύκλου ζωής του

H Sony περιμένει να πουλήσει 4 εκατομμύρια λιγότερες κονσόλες PS5 το οικονομικό έτος 2023 που λήγει στις 31 Μαρτίου.

Gear features PlayStation 5 Sony

Sony DualSense V2: Διέρρευσε το χειριστήριο και έχει διπλάσια διάρκεια ζωής της μπαταρίας

Ένα χειριστήριο DualSense V2 από τη Sony εμφανίστηκε πριν την ώρα του στο επίσημο υποκατάστημα του Best Buy στον Καναδά.