Sony NEX-F3, Με ποιότητα dSLR και μέγεθος compact

Η Sony NEX-F3 είναι η απόγονος της θρυλικής NEX-C3, της πρώτης βασικής compact μηχανής με εναλλάξιμους φακούς από τη Sony. Σκοπός της είναι να γίνει το ιδανικό «επόμενο βήμα» για εκείνον που τώρα αποχωρίζεται την point-and-shoot compact φωτογραφική μηχανή του.

, Sony NEX-F3, Με ποιότητα dSLR και μέγεθος compact

Ο αισθητήρας CMOS που ενσωματώνει είναι μεγέθους APS-C, (Exmor APS HD CMOS) και έχει ανάλυση 16,1 Megapixel ενεργά, με ευαισθησία ISO200-16000. Σύμμαχος του είναι ο επεξεργαστής εικόνας Bionz. Αυτή δεν είναι η μόνη διαφορά της με την προκάτοχο της στη γκάμα της Sony, την NEX-C3. Η μεγαλύτερη από αυτές είναι η «σπαστή», κατά 180 μοίρες κάθετα, οθόνη LCD TFT (Xtra Fine LCD) που χρησιμοποιείται για το καδράρισμα. Είναι 3″, ανάλυσης 921kpixel. Το φλας – με GN 6 σε ISO100 – είναι ενσωματωμένο και, σε συνδυασμό με την αναβάθμιση των αυτοματισμών της μηχανής, στόχος είναι τα καλύτερα fill-in όταν ο φωτισμός είναι χαμηλός.

O νέος στον κόσμο της ψηφιακής φωτογραφίας θα εκτιμήσει την αυτόματη λειτουργία της NEX-F3. Για αυτόν ειδικά, η Sony χρησιμοποιεί στη NEX-F3 το σύστημα Superior Auto mode, το οποίο έξυπνα αναγνωρίζει ένα ευρύ φάσμα από σκηνικά φωτογράφισης, θέματα και αντικείμενα, ρυθμίζοντας αυτόματα τη μηχανή – κάτι που σας μετατρέπει στην πράξη και χωρίς κανένα κόπο σε πεπειραμένο φωτογράφο. Το ίδιο ισχύει και για τη λήψη πορτραίτων: η λειτουργία Auto Portrait Framing αναγνωρίζει τη θέση του μοντέλου σας – όποιο και αν είναι αυτό 🙂 – περικόπτοντας αυτόματα την εικόνα για να δημιουργήσει μία όμορφη σύνθεση, μία φωτογραφία υψηλής ανάλυσης. Αλλά ακόμη και ο φωτογράφος αξίζει ένα κάλο πορτρέτο. Για να το πετύχετε αυτό, απλά κρατήστε την NEX-F3 στο χέρι σας, έχοντας την οθόνη LCD όρθια κατά 180 μοίρες. Στη συνέχεια τραβήξτε τη φωτογραφία… χαμογελώντας στην NEX-F3 – Smile Shutter λέγεται η λειτουργία! Αντίθετα, όταν η ταχύτητα μετράει, η F3 δίνει 5,5fps σε Shutter Priority mode. Στα Picture Effects της μηχανής περιλαμβάνονται συνολικά 11 τύποι, στους οποίους περιλαμβάνονται οι High Contrast Monochrome, Toy Camera, HDR Painting, Miniature, Soft High-key.

Συμπλήρωμα στη νέα παρουσία της NEX-F3 είναι ο φακός zoom με E-mount. O SEL18200LE E18-200mm F3.5-6.3 OSS LE είναι μικρότερος και κατά 12% ελαφρύτερος από τον SEL18200, διατηρώντας το 11x zoom. Είναι εξοπλισμένος με σύστημα οπτικής σταθεροποίησης της εικόνας Optical SteadyShot για την εξάλειψη του «κουνήματος του χεριού». Επιπλέον, διαθέτει τη δυνατότητα Direct Manual Focus για την τελειοποίηση της εστίασης προκείμενου να επιτύχουμε το τέλειο δημιουργικό αποτέλεσμα και όμορφες φωτογραφίες, ενώ η ΝEX-F3 διαθέτει και Object Tracking AF. Στην κατηγορία του Digital Zoom περιλαμβάνονται τα Smart Zoom 1,4x/2x και Clear Image Zoom 2x χωρίς απώλειες στην ποιότητα της εικόνας, αλλά και το κλασικό ψηφιακό zoom με 4x.

Φυσικά, ως γνήσια NEX, η F3 διαθέτει δυνατότητα video HD 1080/50i/25p. Το software που συνοδεύει τη μηχανή είναι το PlayMemories Home. H αυτονομία της μπαταρίας είναι σημαντικά – κατά 18% ¬– βελτιωμένη σε σχέση με την NEX-C3. Επιπλέον, για τη μέγιστη ευκολία του χρήστη, η NEX-F3 φορτίζει μέσω USB, κάτι που σημαίνει ότι καθώς κατεβάζετε τις φωτογραφίες σας στο laptop αυτή… αναπληρώνει τις δυνάμεις της για την επόμενη εξόρμηση σας.

Η Sony NEX-F3 αναμένεται στην ευρωπαϊκή αγορά τον Ιούνιο.

, Sony NEX-F3, Με ποιότητα dSLR και μέγεθος compact

, Sony NEX-F3, Με ποιότητα dSLR και μέγεθος compact

Πηγή: Imageview.gr

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Θανάσης

πραγματικά δεν καταλαβαίνω??? αν μπορείς να έχεις μαζί σου μια μηχανή αυτού του μεγέθους γιατί να μην έχεις μια πραγματική dslr….

maglpl

Προφανώς γιατί έχει πολλούς αυτοματισμούς για έναν αρχάριο και επίσης είναι αρκετά πιο μικρή σε μέγεθος και βάρος.

Τιμούλα ξέρουμε; Ή στο περίπου που θα κυμαίνεται;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Gadgets

Με 200 δολάρια και μία συσκευή μπορείς να χακάρεις ένα Smart Home

Το Flipper Zero είναι ένα μικρό gadget που μπορεί να εκμεταλλευτεί όλες τις αδυναμίες που εμφανίζει ένα smart home.

Gear CES 2019 Gadgets

Netatmo smart video doorbell: το "έξυπνο" κουδούνι [CES 2019]

Η Netatmo, προμηθευτής καμερών ασφαλείας και gadget για “smart home”, ανακοίνωσε στην έκθεση CES 2019, τη νέα τους “έξυπνη” συσκευή για το σπίτι, το κουδούνι “smart video doorbell”, με ενσωματωμένη κάμερα υψηλής ανάλυσης Full HD 1080p και φακό ευρείας γωνίας 160 μοιρών.

Gear Gadgets

Ενσωματωμένη συσκευή εντοπισμού στα gadgets που έρχονται

Τα tracking tiles (πλακίδια εντοπισμού) ξεκίνησαν την εμφάνισή τους για πρώτη φορά το 2013, επιτρέποντας να εντοπίζουμε αντικείμενα όπως πορτοφόλι, κλειδιά ή τσάντα που πιθανόν έχουμε χάσει. Το μέλλον φέρνει αυτή την τεχνολογία ενσωματωμένη στις συσκευές.

Gear Gadgets

Mini-drone θήκη για smartphone κάνει τις selfie παιχνιδάκι

Κρατώντας το smartphone με το χέρι για μια selfie φωτογραφία ακούγεται φυσιολογικό. Η χρήση του selfie-stick (σελφοκόνταρο στα Ελληνικά) είναι κάτι που τραβάει τα βλέμματα για πολλούς λόγους. Τι θα γινόταν όμως αν είχαμε ένα mini-drone σαν θήκη smartphone για να βγάλουμε κάθε είδους selfie πιο εύκολα από ποτέ;