Sony, συνεχίζει να επενδύει στην καινοτομία με το Qrio Smart Lock

Μετά τις ανακατατάξεις στο τμήμα mobile της Sony η οποία προχώρησε στην αντικατάσταση του CEO και εν μέσω της κρίσης από την επίθεση που δέχτηκε η Sony Pictures, η εταιρεία έχει αποφασίσει να επενδύσει στην καινοτομία. Άλλωστε όπως είχαμε ξαναπεί η στρατηγική της είναι να επικεντρωθεί σε συγκεκριμένα smartphones για να ανακάμψει και σε νέα projects.

Ένα από τα καινοτόμα project ήταν το e-paper FES watch το οποίο μάλιστα είχε βάλει σε καμπάνια χρηματοδότησης χωρίς να αποκαλύψει ότι είναι από πίσω επειδή ήθελε να προσελκύσει τους χρήστες με βάση το προϊόν και όχι το brand της. Η ίδια ομάδα είναι πίσω από το νέο project το οποίο ζητά επίσης χρηματοδότηση.

Πρόκειται για το Qrio Smart Lock, μια έξυπνη κλειδαριά για την πόρτα η οποία προμοτάρεται ως η μικρότερη του είδους και επιτρέπει στον χρήστη να ανοίξει την πόρτα μέσω του smartphone και να μοιραστεί τα κρυπτογραφημένα κλειδιά του με τους φίλους του μέσω messaging apps όπως το Facebook.

Όπως είπαμε η συγκεκριμένη crowdfunding καμπάνια της Sony και άλλες του είδους, έχουν στόχο να φέρουν την καινοτομία στην εταιρεία, κάτι που την καθόριζε τα προηγούμενα χρόνια. Ο CEO Hiroki Totoki επιβλέπει το πρόγραμμα της Sony που αποκαλείται Seed Acceleration Program και είναι κάτι ανάλογο με αυτό που κάνει η Silicon Valley με την χρηματοδότηση νέων επιχειρηματικών ιδεών.

Οι πρώτοι που θα υποστηρίξουν την καμπάνια θα πάρουν μια prototype συσκευή στα 95 δολάρια. Ζητά 12.679 δολάρια και έχει καταφέρει να μαζέψει 16.172 δολάρια με 89 μέρες να απομένουν μέχρι την λήξη της καμπάνιας η οποία τρέχει στο ίδιο σάιτ που είδαμε και το FES watch.

Πρέπει να πούμε ότι το e-paper Fes ήταν όντως καινοτόμο ενώ η έξυπνη κλειδαριά είναι κάτι που έχουμε ήδη δει, ένα παράδειγμα είναι το Goji το οποίο κοστίζει 278 δολάρια. Το Qrio αναμένεται όμως γύρω στα 126 δολάρια.

sony qrio smart lock, Sony, συνεχίζει να επενδύει στην καινοτομία με το Qrio Smart Lock

sony qrio smart lock, Sony, συνεχίζει να επενδύει στην καινοτομία με το Qrio Smart Lock

sony qrio smart lock, Sony, συνεχίζει να επενδύει στην καινοτομία με το Qrio Smart Lock

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Gvirginia

χαχαχαχα οι ληστές/κλειδαράδες θα γίνουν hackers!

lucifer1507

Λάθος οι hackers θα μπορούν να γίνουν εύκολα ληστές. Οι ληστές θα μείνουν άνεργοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony PlayStation 5 Pro: Με ισχυρότερη GPU και ταχύτερη CPU

Νέο δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει αναφορά από τον περασμένο μήνα που ήθελε να έρχεται στην αγορά ένα PlayStation 5 Pro.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Render που διέρρευσαν δείχνουν τη νέα αναλογία διαστάσεων

Το Xperia 1 VI της Sony φημολογείται ότι έχει παρόμοια σχεδίαση με τον προκάτοχό του, απλώς με διαφορετική αναλογία διαστάσεων οθόνης.

Smartphones Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Θα διατηρήσει ακριβώς το ίδιο σύστημα κάμερας με το V

Απογοητευτικά είναι τα νέα για για το Xperia 1 VI όσον αφορά στο hardware που έχει επιλέξει η Sony για τις κάμερες.