Τρίτη
17/02/2015

Sony: Το νέο μεγάλο όνομα που θέλει να φτιάξει αυτοκινούμενο όχημα

Στα μονοπάτια που χάραξε η Google με τα αυτοκινούμενα οχήματα θέλουν να κινηθούν και άλλοι τεχνολογικοί γίγαντες. Την προηγούμενη εβδομάδα η WSJ ανέφερε ότι η Apple έχει ένα τεράστιο project στα σκαριά, όπου εκατοντάδες υπάλληλοι εργάζονται στην δημιουργία ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Στη συνέχεια το Reuters ανέφερε ότι το αυτοκίνητο της Apple τελικά θα κινείται μόνο του.

Σήμερα παίρνει σειρά η Sony, η οποία μπορεί να μην τα πηγαίνει καλά με τις πωλήσεις smartphones, αλλά θέλει να δραστηριοποιηθεί σε νέους τομείς που δεν της είναι ιδιαίτερα οικείοι. Οι Financial Times αναφέρουν ότι η Sony θα συνεργαστεί με την ZMP, ιαπωνική tartup που αναπτύσσει αυτοκινούμενα οχήματα, και έχει επενδύσει 100 εκατομμύρια yen (περίπου 840.000 δολάρια) με τα οποία απέκτησε μόλις το 2% της ZMP.

Οι δυο εταιρείες θα συνεργαστούν και η κάθε μια θα συμβάλλει με τη δικής της τεχνογνωσία, η Sony με τους αισθητήρες της και η ZMP knowhow στη ρομποτική.

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε στο μέλλον να κυκλοφορούν high-end αυτοκίνητα με brands εταιρειών που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε σε κινητά, υπολογιστές και κονσόλες.

sony-logo-570

Πηγή

Μάθε για:

Συντάκτης: .


Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.