Sony Walkman NW-ZX2, για υψηλής ποιότητας ήχο στα 1200 δολ. [CES 2015]

Όπως σας είχαμε πει από το poster που είχε διαρρεύσει, η Sony ετοιμαζόταν να παρουσιάσει ένα νέο Walkman από τη σκηνή της CES 2015 στο Las Vegas. Τελικά ανακοίνωσε το High-Resolution Sony Walkman NW-ZX2 το οποίο έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για high-end λάτρεις του ήχου οι οποίοι είναι διατεθειμένοι να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, για υψηλής ποιότητας μουσική.

Το premium Sony Walkman NW-ZX2 κοστίζει 1200 δολάρια, είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο με τα playback buttons τοποθετημένα στην κυρτή πλευρά, έχει μαύρο ματ χρώμα ενώ το βύσμα για τα ακουστικά ξεχωρίζει με χρυσό χρώμα.

Όσο για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του, το Sony Walkman NW-ZX2 τρέχει το αρκετά παλιό Android 4.2 Jelly Bean που έκανε το ντεμπούτο του τον Νοέμβριο του 2012, υποστηρίζει DSD, WAV, AIFF, FLAC, Apple Lossless και άλλα. Επιπλέον, έχει υποστήριξη για Bluetooth για ασύρματο streaming και NFC για one-touch σύνδεση σε ηχεία και ακουστικά. Η χωρητικότητα είναι στα 128GB και για όποιον δεν είναι αρκετή, μπορεί να επεκταθεί. Η οθόνη του είναι 4.0 ιντσών FWVGA (854×480) Triluminos Display, έχει διαστάσεις 65.1×131.2×18.5 χλστ., βάρος 235 γραμμάρια και η μπαταρία του διαρκεί έως και 60 ώρες.

Τέλος, χάρη στο Hi-Res Audio δίνει το καλύτερο αποτέλεσμα ήχου, ενώ ο ψηφιακός ενισχυτής S-Master HX και το DSEE HX εξαφανίζουν εξωτερικούς θορύβους και παραμορφώσεις, αλλά και αναδημιουργούν τη χαμένη πληροφορία του ήχου που χάνεται όταν συμπιέζονται τα αρχεία. Το αποτέλεσμα που δίνεται είναι σαν να βρίσκεσαι στο στούντιο την ώρα της ηχογράφησης. Το Sony Walkman NW-ZX2 αναμένεται να έρθει στην Ευρώπη την άνοιξη. Πως σας φαίνεται;

sony wlkman ces 2015, Sony Walkman NW-ZX2, για υψηλής ποιότητας ήχο στα 1200 δολ. [CES 2015]

sony wlkman ces 2015, Sony Walkman NW-ZX2, για υψηλής ποιότητας ήχο στα 1200 δολ. [CES 2015]

sony wlkman ces 2015, Sony Walkman NW-ZX2, για υψηλής ποιότητας ήχο στα 1200 δολ. [CES 2015]

sony wlkman ces 2015, Sony Walkman NW-ZX2, για υψηλής ποιότητας ήχο στα 1200 δολ. [CES 2015]

sony wlkman ces 2015, Sony Walkman NW-ZX2, για υψηλής ποιότητας ήχο στα 1200 δολ. [CES 2015]

sony wlkman ces 2015, Sony Walkman NW-ZX2, για υψηλής ποιότητας ήχο στα 1200 δολ. [CES 2015]

Πηγή: 1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

21 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
GiannisMix

οκ για τον ήχο δε το συζητάω προφανώς θα ειναι ότι καλύτερο εχει βγει αλλα ρε παιδιά δηλ τόσα λεφτά και δεν έχει κάμερα;; μα jelly bean;;; μα τέτοια ανάλυση;; αδικαιολόγητο για εμένα όσο τούμπανο ήχο κ να προσφέρει δε μπορεί να σταθεί σαν μοναδική συσκευή στο χέρι κάποιου..

Panos7GR

Έχει ένα και μοναδικό λόγο ύπαρξης, να προσφέρει τον ιδανικό ήχο στον λάτρη της μουσικής που θέλει να το αγοράσει. Είναι Walkman, παιδιά, εξού και όλα τα υπόλοιπα που δεν έχει…
Το Android το έχει για να θεωρείται “smart” για να συμβαδίζει με την εποχή και για να έχεις τις 2-3 βασικές σου εφαρμογές. Προσωπικά αν ήμουν τόσο λάτρης της μουσικής και το έπαιρνα κατά 95% δεν θα του έβαζα εφαρμογές, γιατί θα ήθελα να έχει αξιοπρεπής αυτονομία ή αν του έβαζα θα ήταν σε στυλ να το κάνω notification center πχ να δω αν μου ήρθε μήνυμα, κλήση, e-mail στο κινητό.

dreameateros

@GiannisMix φιλε δεν νομιζω να εχει 3g η συσκευη. Δεν ειναι κινητο αλλα walkman σαν το ipod ενα πραμα.Εχει πλακα παντως. Καποτε η αγορα ηταν γεματη απο τετοιες συσκευες και τωρα ουτε τις θυμόμαστε

GameNews15

GiannisMix, προφανώς έχουν δώσει περισσότερη έμφαση στην ποιότητα του ήχου.

Ιωάννης jb

Όπως το λέει το άρθρο απευθύνεται σε λάτρης τις μουσικής
Θα ήθελα πολύ να το επεξεργαστώ!!!!! Σίγουρα είναι πολλά τα λεφτά και σίγουρα θα το αγόραζα αν μου περίσσευαν πολλά από αυτά τα μοβ ξέρετε αυτά που γράφουν 500 πάνω δεξιά!!!
Σωστές παρατηρήσεις από τους σχολιαστές παραπάνω! πλέον ο κόσμος έμαθε σε μια συσκευή να έχει τα πάντα και δεν είναι εύκολο να κάνει παραχωρήσεις παλιά δεν ήταν έτσι, δεν υπήρχαν κινητά με 20mp κάμερα ούτε με ανάλυση qhd!!! Τώρα βάζεις βίντεο – ταινία στο κινητό σου να παίζει και είναι όλα τα λεφτά! παλιά τέτοιο πράγμα δεν υπήρχε! όπως και άλλα πολλά!
GiannisMix Ξέρεις τι πάει να πει walkman?
Την κάμερα τη να την κάνει? Σε 4 ίντσες μήπως θέλεις και fhd ανάλυση?Ακόμη και το λειτουργικό που λες είναι δευτερεύον! Τι τον νοιάζει τον άλλον κάτι τέτοιο, για να ακούει μουσική θα το πάρει!!!! Έχετε επηρεαστεί κάποιοι από την πρόοδο στα smartphones και ζητάτε σε ότι μα ότι καινούργιο βγει πράγματα άκυρα!!!

Solon

Είναι σαφές ότι απευθύνεται σε ένα εξιδεικευμένο κοινό που έχει υψηλές απαιτήσεις στον τομέα του ήχου. Δεν είναι για την mainstream αγορά με τέτοια τιμή. Ωστόσο εγώ αν θα αγόραζα κάτι τέτοιο θα ζητούσα να υπάρχει και κάποιο store που να διαθέτει μουσική στην ανάλογη ποιότητα. Γιατί το να αγοράζεις μια συσκευή 1200 δολάρια για να ακούς τα mp3 converted από το Youtube στα 128kb δεν έχει κανένα νόημα.

tech21man

Επί καιρό έλεγα ότι το αντροιντ είναι μια τραγωδία σε θέματα πολυμέσων και ειδικότερα στον τομέα του ήχου. Ειδικά η σε επίπεδο kernel υποχρεωτικη μετατροπή οποιουδήποτε ρυθμού σε 48 χιλλιοκυκλους απλά έδειχνε είτε άγνοια είτε αδιαφορία είτε για μια ακόμη φορά τη φιλοσοφία μιας αδίστακτη εταιρείας που θέλει μέσω κ του youtube να κατακτήσει και την τηλεθέαση.

Και κακως έβαλαν jelly bean ας έβαζαν ics η ακόμη καλύτερα gingerbread η άλλο custom os.

Όσοι θυμούνται την ιστορία του supercurio που από το πρώτο galaxy s με τα wolfson dac προσέφερε ποιοτικό ήχο dap από android άλλο τόσο θα θυμούνται ποσο υποτημιτικα μίλησε στο μέλλον γιατην google και γιατί δεν έκανε το ίδιο για το διεθνές s iii με exynos και wolfson.

Το λιγότερο ανεπαρκής η google για σοβαρά πολυμέσα. Όταν ios διαχειρίζεται 64 κανάλια 24/96 η έστω 48 στο auria τρέχοντας plug ins στο αντροιντ ψάχνουν να βρουν γιατί δεν ακούγεται καλά ένα mp3…

Η one plus one το ήξερε και πήγε για καστομ λύση για τον ήχο για οποιον θυμάται

GiannisMix

Παιδιά με παρεξηγήσατε, απο λάθος δικό μου… Είχα την εντύπωση ότι ήταν smartphone walkman σαν κάποιες συσκευές που έβγαζε παλαιότερα η Sony Ericsson που ονομάζονταν walkman..

wrangler10

Σε αυτα τα λεφτα επρεπε να δινει και καταληλα ακουστικα.

Κώστας Βλαχάκης

Τα ακουστικα ή τα ηχεια πρεπει να ειναι και αυτα Hi-resolution Audio για να ακουσετε τελεια.

stavros

ολα καλα το μονο που θα ηθελα να ρωτησω ειναι εαν ειναι αδιαβροχο

Panos7GR

Συμφωνώ με tech21man. Είχα διαβάσει πρόσφατα ένα άρθρο σχετικά με αυτό, αλλά δεν μπορώ να το ξαναβρω για να το postάρω εδώ μιας και τo σηκώνει το κλίμα μια τέτοια κουβέντα, αφού μιλάμε για μια Android συσκευή με μουσικό προσανατολισμό.
Λογικά η Sony σαν κατεξοχήν εταιρεία που ασχολείται με ήχο, θα γνωρίζει το πρόβλημα και θα έχει δικό της custom kernel. Βασικά θαρρώ πως όλες οι Android συσκευές μεγάλων εταιρειών φοράνε το εκάστοτε kernel της εταιρεία τους και όχι το μανίσιο της Google.

Τριαν Κ

Πολύ καλά χαρακτηριστικά για audiophile media player, σκασίλα μου για το Androi 4.2, ελπίζω ο ενισχυτής και τα DACs να είναι επάξια των προσδοκιών μας…

…αλλά…

κάτσε να δείτε που σε 2-3 μήνες θα έχει βγει κανάς Κινέζος / Κορεάτης (η Samsung σίγουρα, αφού δεν κάνουν τίποτ άλλο) με μιά κόπια στα 250 δολλάρια και κάτσε μετά Sony και πούλα το…

George E.

Ας μην γελιώμαστε, η ένα λόγο συσκευή δεν βγήκε για να κάνει τρελές πωλήσεις, ούτε απευθύνεται στο ευρύ κοινό. Επίσης με το συγχέουμε με το multimedia iPod touch. Πάντως οι Ιάπωνες που το κατέχουν πολύ καλά στον τομέα ήχος, έφτιαξαν πράγματι κάτι το εντιπωσιακό! Τυχεροί οι έχοντες που θα το αποκτήσουν.

tech21man

Κωστα βλαχακη, τα ακουστικα ειναι μια αλλη τεραστια κουβεντα, αναλογα με την εμπεδηση ειναι λογικο να μην ειναι μαλιστα συμβατο αυτο το walkman με τα μισα που λεει ο λογος εκτος και αν εχουν προβλεψει δυο εξοδους αλλα δεν νομιζω. Επισης high resolution δεν χρειαζεται, πρεπει να σαι γυρω στα 40+? Εν παση περιπτωσει, δεν ακους λογικα πανω απο τα 15-16khz ουτως η αλλως!!! Ας αποδιδει καλα εκει που πρεπει και τα υπολοιπα ειναι αναλογικο μερος/θεμα προτιμησης.

Γιώργος

Δεν είναι μονο για ακουστικά. Αρκετοί έχουν συστήματα HiFi ή ενεργά ηχεια και προτιμούν να παιζουν και με φορητά player’s. Ξέρετε σε τι τιμες παίζουν προενισχυτες ή DACs για αυτα? Εννοείται οτι το συγκεκριμένο μηχανηματακι δεν είναι ακριβό αν δείτε τον ανταγωνισμό και προφανώς απευθύνεται σε audiophiles. Μια χαρά αν σκεφτείς οτι θα έχεις ενα απο τα καλυτερα σε specs players.με ενα απο τα καλυτερα Λειοτυργικα που υπαρχουν.

giannnogeorge

Θυμάμαι το 2009/10 είχα πάρει το YP-P2 της Samsung. Δεν συζητώ για την ποιόητα του ήχου… δεν νομίζω να το φτάνει κανένα από τα υψηλής ποιότητας κινητά σήμερα. Άκουγα για πρώτη φορά ήχους και συχνότητες που δεν ήξερα ότι υπήρχαν, σε τραγούδια που άκουγα χρόνια!! Σε συνδυασμό δε, με ένα ζευγάρι σχετικά καλής ποιότητας Seinnheiser… άσε.. οτιδήποτε άλλο μετά από αυτό μου φαινόταν μετριότητα.

Το YP-P2 όμως ήταν αρκετά φθηνό και πρόσφερε πολλά. Δεν ξέρω αν θα έδινα -ακόμα κι αν τα είχα- τόσα χρήματα για ένα mp3 player, όπως αυτό της Sony.

tech21man

Όσοι ψάχνετε φτηνό ipod killer με πολύ καλό dac της austria microsystems sandisk sansa clip, clip zip. Είναι άσχημο εξωτερικά αλλά αποδίδει. Ειδικά με το rockbox firmware που διορθώνει και το μικροπρόβλημα χρονισμού που έχει το στοκ

Αλέξης

“…αλλά και αναδημιουργούν τη χαμένη πληροφορία του ήχου που χάνεται όταν συμπιέζονται τα αρχεία”. Εδω κρυβεται μια μεγαλη παγιδα και ενα αρκετα μεγαλο ψεμα προφανως. Κανενας αλγοριθμος δεν μπορει να προσθεσει ακριβως αυτα που αφαιρεθηκαν, αλλα απλά θα κάνει μια “υπόθεση” και θα βαλει “κατι” αναλογα με τις παραμετρους του.
Με ενα καλο κινητο με usb audio και ενα εξωτερικο ποιοτικο dac θα εχετε μια χαρα hiend ηχο στο υποπενταπλασιο της τιμης αυτης και θα εχετε μια συσκευη λιγοτερη.

Sot11

Πρώτη φορα βλέπω Ηλ. συσκευή που να ειναι κακασχημη, πανάκριβη και παντελώς άχρηστη! Μα πως τα συνδιάζει ολα αυτα;

Κώστας Ζ

Ο Sot11 φορώντας τα ακουστικά του εν λογω Walkman ( η μουσική δεν έχει ξεκινήσει)
Πρώτη φορά βλέπω ηλ.συσκευή που να ειναι κακασχημ”(η μουσική ξεκιναει και ο sot11 σταματάει να μιλάει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear PlayStation VR Sony

Sony PS VR2: Σταματά προσωρινά η παραγωγή λόγω αποθέματος

H Sony ξεκίνησε την κυκλοφορία του headset PS VR2 το Φεβρουάριο του 2023, έχοντας μεγάλη εμπιστοσύνη στο προϊόν και στην απήχηση που θα είχε.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony Playstation 5 Pro: Με έως και τρεις φορές ταχύτερη GPU, έρχεται στα τέλη του 2024

Η Sony φέρεται να εργάζεται σε ένα μοντέλο PlayStation 5 Pro που μπορεί να περιλαμβάνει μια πολύ πιο ισχυρή GPU.

Smartphones PlayStation 5 Sony

Sony PS5: Δεν έπιασε τον στόχο πωλήσεων – Μπαίνει στο τελευταίο στάδιο του κύκλου ζωής του

H Sony περιμένει να πουλήσει 4 εκατομμύρια λιγότερες κονσόλες PS5 το οικονομικό έτος 2023 που λήγει στις 31 Μαρτίου.

Gear features PlayStation 5 Sony

Sony DualSense V2: Διέρρευσε το χειριστήριο και έχει διπλάσια διάρκεια ζωής της μπαταρίας

Ένα χειριστήριο DualSense V2 από τη Sony εμφανίστηκε πριν την ώρα του στο επίσημο υποκατάστημα του Best Buy στον Καναδά.