Η Sony απορρίπτει το Android Wear για το smartwatch της [προς το παρόν]

Πριν από λίγες ημέρες η Google ανακοίνωσε το νέο της λειτουργικό Android Wear που προορίζεται για smartwatches και wearables και ήδη μεγάλες εταιρείες όπως Asus, HTC, LG, Motorola, Samsung ακόμα και οίκοι μόδας θα συνεργαστούν μαζί της, όμως δεν θα κάνει το ίδιο και η Sony.

Update: H Sony με νέα διευκρίνησή της επισήμανε ότι δεν κλείνει την πόρτα στη Google με την οποία έχει άριστη συνεργασία και αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτα.

Η Sony παρόλο που είναι ένας από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές του Android, αυτή τη φορά αποφάσισε πως δεν θέλει να συμπεριλάβει το Android Wear της Google στα smartwatches της.

Έχει ήδη επενδύσει αρκετά στο δικό της OS για smartwatches. Πέρσι η έβγαλε το SmartWatch 2 του οποίου το λειτουργικό αναβαθμίζει και βελτιώνει συνεχώς. Επομένως είναι εντελώς κατανοητό, τουλάχιστον για την παρούσα χρονική στιγμή, να θέλει να βελτιώσει την ήδη υπάρχουσα πλατφόρμα από το να πάει σε κάτι εντελώς καινούριο έστω και αν έχει την αξιοπιστία της Google και υποστηρικτές όπως Samsung, LG, Motorola και HTC.

Το Android Wear θα έχει μία σειρά από λειτουργίες ειδικά σχεδιασμένες για τα έξυπνα ρολόγια. Θα έχει ώρα, notifications από social φαρμογές, δυνατότητα άμεσων φωνητικών εντολών και χρήσης του Google Now, fitness apps και δυνατότητα ελέγχου πολλαπλών συσκευών και οθονών μέσα από το έξυπνο ρολόι.

, Η Sony απορρίπτει το Android Wear για το smartwatch της [προς το παρόν]

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Χρηστος

Αν πουλάει αυτό που φτιάχνει γιατί να το αλλάξει.. Το UI που έχει η Sony στα ρολόγια της είναι αρκετά καλυτερο απο των υπόλοιπων εταιριών αλλά δε θα με χαλαγε και με το android wear..

Panos7GR

Το περίμενα να πω την αλήθεια. Έχει αρκετά μεγάλη βάση από apps σχεδιασμένα και για τα δύο SmartWatch της. Αν πήγαινε στο Wear θα έριχνε άκυρο στους devs των εφαρμογών και θα υποβάθμιζε το ήδη υπάρχον μοντέλο. Θεωρώ σίγουρο ότι θα πάει κάποια στιγμή στο Android Wear, αλλά όχι αμέσως. Όταν φτιαχτεί μια μεγάλη βάση app θα το γυρίσει προς τα εκεί…
Το μόνο που δεν μου αρέσει στο SmartWatch 2 της είναι τα capacitive βασικά πλήκτρα του Android. Ρολόι είναι βρες πιο έξυπνο τρόπο χειρισμού που δεν θα χαλάει ούτε και την αισθητική του. Στο πρώτο SmartWatch το είχε καταφέρει μια χαρά με τα gestures πιστεύω.

kwstascifi

Η αρχική πηγή (το cnet, από το οποίο το πήρε το i-verge, συγγνώμη, το theverge ήθελα να πω), το οποίο έγινε updated, αναφέρει:
Sony won’t use Android Wear, will stick with Smartwatch (for now)
Updated: In a later statement, Sony cracked open the door to working with Google, saying it would “evaluate opportunities across a number of areas.”
https://www.cnet.com/news/sony-wont-use-android-wear-will-stick-with-smartwatch/

Ενημέρωσαν το άρθρο, και έτσι (πλέον) αλλάζει εντελώς το νόημα.

keysmith

αυτή η ιστορία με τα ρολόγια δεν νομίζω να έχει πολύ μέλλον.
Από τότε που βγήκαν τα κινητά τα ρολόγια έχασαν σε πωλήσεις (οι νέοι κοιτάν την ώρα από τα κινητά, σα να επέστρεψαν τα ρολόγια τσέπης με αλυσίδα που είχε ο παππούς).

Δηλαδή ο φυσικός εχθρός του ρολογιού το κινητό γίνεται τωρα.. ρολόι!?!

Δεν ξέρω αν κάνω λάθος αλλά δεν το βλέπω να πετυχαίνει αυτό το πράγμα.

ed

@keysmith +1
Υπάρχουν οι καινοτομίες και οι κενό-τομίες. Ρολόι που το φορτίζεις κάθε μέρα!?! Σε λίγο καιρό θα το κουρδίζουμε για να δουλεύει μισή ώρα και θα προσπαθούν να μας πείσουν ότι είναι καλύτερο…

Panos7GR

Καταρχάς το ρολόι δεν είναι για νέους μόνο. Σε πωλήσεις δεν μπορώ να ξέρω γιατί δεν ασχολήθηκα ποτέ με τις πωλήσεις. Αλλά η λογική, μου λέει πως τα απλά φθηνά ρολόγια όντως τείνουν να εξαφανιστούν από τα χέρια. Ωστόσο τα ποιοτικά ζουν και βασιλεύουν και μάλιστα το βλέπω καθημερινά. Κι αν θες την γνώμη μου οι νέοι πλέον δεν θέλουν να φορούν τίποτα πλέον, όχι μόνο ρολόγια.

Όντως θα συμφωνήσω πάντως για τα smartwatch, γενικά. Επειδή το smartwatch όσο έξυπνο και να είναι, είναι ρολόι, αν δεν βρεθεί τρόπος για την αυτονομία του είναι καταδικασμένα. Αλίμονο να σκέφτομαι την μπαταρία του ρολογιού μου. Αν δεν βγάζουν βδομάδα τουλάχιστον με μια φόρτιση, τότε δεν χρειάζονται! Άσε που υπάρχουν και οι παράπλευρες απώλειες από ένα τέτοιο gadgetάκι… Όλη την ώρα ανοιχτό το Bluetooth του κινητού και η εφαρμογή που θα διαχειρίζεται το smartwatch συνεχώς να τρέχει στο παρασκήνιο για να “μιλάει” στο ρολόι = Μειωμένη αυτονομία του smartphone μου. Γουστάρω προσωπικά την ιδέα των smartwatch, να πω την αλήθεια, αλλά όλη η χρησιμότητά του ανάγεται κατά πόσο θα βρεθεί λύση στην σπατάλη μεγάλων σημαντικών ποσών ενέργειας σε smartwatch και smartphone.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Render που διέρρευσαν δείχνουν τη νέα αναλογία διαστάσεων

Το Xperia 1 VI της Sony φημολογείται ότι έχει παρόμοια σχεδίαση με τον προκάτοχό του, απλώς με διαφορετική αναλογία διαστάσεων οθόνης.

Smartphones Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Θα διατηρήσει ακριβώς το ίδιο σύστημα κάμερας με το V

Απογοητευτικά είναι τα νέα για για το Xperia 1 VI όσον αφορά στο hardware που έχει επιλέξει η Sony για τις κάμερες.

Gear PlayStation VR Sony

Sony PS VR2: Σταματά προσωρινά η παραγωγή λόγω αποθέματος

H Sony ξεκίνησε την κυκλοφορία του headset PS VR2 το Φεβρουάριο του 2023, έχοντας μεγάλη εμπιστοσύνη στο προϊόν και στην απήχηση που θα είχε.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony Playstation 5 Pro: Με έως και τρεις φορές ταχύτερη GPU, έρχεται στα τέλη του 2024

Η Sony φέρεται να εργάζεται σε ένα μοντέλο PlayStation 5 Pro που μπορεί να περιλαμβάνει μια πολύ πιο ισχυρή GPU.