Τετάρτη
02/05/2012

Spectrometer για φαγητά, Τα MEMS γίνονται σύμβουλος διατροφής

Οι επιστήμονες χρησιμοποιούν την τεχνολογία Micro Electro Mechanical Systems (MEMS), την οποία θα μπορούσαμε να ονομάσουμε ως μία διαδικασία κατασκευής μικροσκοπικών ηλεκτρο-μηχανικών συστημάτων, προκειμένου να κατασκευάσουν μία συσκευή που θα μας συμβουλεύει ποιο προϊόν διατροφής να αγοράσουμε, κάνοντας χημικές αναλύσεις στο λεπτό.

Η συσκευή θα είναι τόσο μικρή που θα μπορεί να χωρέσει μέσα σε ένα smartphone και θα μετρά την ποσότητα της ζάχαρης, του νερού, του λίπους, του αμύλου και των πρωτεϊνών που βρίσκονται στα τρόφιμά μας, έχοντας την ικανότητα να κοιτά κάτω από την επιφάνεια, ακόμα και αν τα τρόφιμα βρίσκονται σε κάποια ελαφριά συσκευασία.

Η ενημέρωσή μας για όλα όσα αφορούν στη διατροφική αξία του προϊόντος που θέλουμε να καταναλώσουμε θα βρίσκονται στη διάθεσή μας, μέσα από μία συσκευή που θα έχει μικρότερο όγκο κατά 30% από ένα κύβο ζάχαρης! Η συσκευή, σύμφωνα με τους ερευνητές, θα είναι διαθέσιμη προς μαζική παραγωγή εντός των επομένων 3 με 5 ετών, άρα δεν απέχουμε και πολύ από την εποχή που θα έχουμε πάντα έναν… επιστήμονα παρέα σε κάθε μας εξόρμηση στο supermarket.

Spectrometer για φαγητά, Τα MEMS γίνονται σύμβουλος διατροφής

Πηγή

Μάθε για:

Συντάκτης: .


Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.