Steve Jobs, Τον έκαναν κούκλα

Η κατασκευάστρια εταιρεία παιχνιδιών InIcons μετά τον Barak Obama δημιούργησε κούκλα ομοίωμα του Steve Jobs με τη θρυλική εμφάνιση που συνήθιζε να έχει στις παρουσιάσεις νέων προϊόντων και υπηρεσιών της Apple. Η κυκλοφορία της κούκλας αναμένεται στα τέλη Φεβρουαρίου με τιμή 99 δολάρια Αμερικής, όμως μπορεί να μη βρει ποτέ το δρόμο της προς τα ράφια των καταστημάτων αν την μηνύσει η Apple.

, Steve Jobs, Τον έκαναν κούκλα

, Steve Jobs, Τον έκαναν κούκλα

, Steve Jobs, Τον έκαναν κούκλα

, Steve Jobs, Τον έκαναν κούκλα

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

38 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Marinos

Άρρωστο…

Manolis Tsagkarakis

γιατί λιγότερο creepy είναι η Barbie ή οι διάφορες κούκλες που παίζουν τα παιδιά;;;;

πάντως με τιμή 99 δολάρια το έχει πιάσει το νόημα η συγκεκριμένη εταιρεία όσο αφορά τους Apple fans!!! :p

MasterMind

The all new, better STEVE JOBS
Everyone should have a toy this advanced
And now everyone can

Steve jobs holding the fastest iphone…ever made

Starting at 99$

denton

Ξέρουμε αν θα το βγάλουν σε λευκό…πουλόβερ;
Aν ναι, το έχω πάρει κατευθείαν με την επιδότηση που έχω απο την Hasbro.

geov85

Έλεος!!

Giannis

Οχι αλλο καρβουνο…

Lefteris Grigoriadis

Καλα κρασα…Ελεος.

Vasilis

“Εσείς αν αγοράζατε τη συγκεκριμένη κούκλα θα την τοποθετούσατε στην καλύτερη θέση της βιβλιοθήκης σας ή θα της κάνατε βουντού με βελόνες;”

Να την έπαιρνα, αποκλείεται..
Αν μου την έκαναν δώρο, μάλλον προς το βουντού η κάψιμο.. και ο λόγος είναι όχι λόγο αντιπάθειας προς αυτόν ή προς την apple.. Αλλά περισσότερο προς τα media που τον παρουσιάζουν σαν θεό της πληροφορικής κτλ..

Dennis Ritchie
Πέθανε 1 εβδομάδα αργότερα, έχει προσφέρει 1000 φορές περισσότερα (ακόμα και τα λειτουργικά της Apple είναι βασισμένα στο Unix και γραμμένα σε C ή σε εξελίξεις της..)
και σχεδόν κανένα media δεν το ανέφερε καν..

Έλεος πια με τον Steve Jobs. ΔΕΝ ήταν τίποτα παραπάνω από καλός επιχειρηματίας..
Και απευθύνομαι και προς το Blog!

gpower

αι καλα

FaTaL

Τα χέρια είναι άθλια για κούκλα 99 δολαρίων… Κατά τα άλλα είναι ψαρωτικός…

Panos7GR

Εγώ συμφωνώ απολύτως με τον Vasilis. Εντάξει ρε παιδιά καλός, άξιος, έξυπνος αλλά μέχρι εκεί. Δεν ήτανε το κάτι τρομερό και φοβερό στο θέμα της πληροφορικής… Η Apple τον τιμά και τον σέβεται και πίνει νερό στο όνομά του γιατί με τις ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ τους ικανότητες και κινήσεις που την έκανε τον Κολοσσό που είναι σήμερα. Δεν έχω τίποτα με την Apple, έννοια μου αυτή τη δουλειά της κάνει θρέφει πρόβατα. Έχω πρόβλημα με τα άτομα που μου πρήζουν τα συκώτια για την Apple. Κάνανε ξαφνικά τον Jobs θεό και δώσε τα πρόβατα να κλαίνε, ο άλλος λεφτά δεν έχει να φάει και τρέχει να πάρει 800 και 900€ κινητά, I-Pod, I-Pad, το iSixtir, το iNte-Male-Tsikoulata-Tsikita και πάει λέγοντας…

Ρε σεις ξυπνάτε μην καταντήσουμε Αμερικανάκια…Κι απευθύνομαι στους υπερβολικούς πάντα Μηλάδες, οχι στο blog! Xαχα ελπίζω να μην ξέφυγα τελείως αλλα ήθελα να τα γράψω κάποια στιγμή. Όλα τα λέω καλοπροαίρετα. Χρονια πολλά σε όλους.

Κατά τα άλλα παίζει να μην το έπαιρνα χαμπάρι οτι ειναι κούκλα, αν δεν το έγραφε… 😛 Καλή δουλειά οι τύποι λίγο ο καρπός να ήταν καλύτερος και όλα κομπλέ.

Dami

Και όπως πάντα,το ποστ γύρισε γύρω απο τα fan boys και στα λεφτά που σκάει ο καθένας για να αγοράσει μία συσκευή…τελικά πρέπει να αναθεωρήσουμε ποιοι είναι κολλημένοι και ποιοι όχι.Οσο για την κούκλα…τι να πει κανείς,τόσα λεφτά δεν σκάσαμε ούτε για τον action man και είχε και 3-4 καλούδια extra! Και φέτος τα Χριστούγεννα την βγάζουμε με action man 😛

reafota

Kιτσιά που φτάνει σε όρια Michael Jackson

Vasilis

@cVlachakis:
Ναι, σαν blog που σας διαβάζω, δεν το έχετε παρακάνει συμφωνώ (ούτε καν στο θέμα αναγγελίας του θανάτου του) .
Και στο σχόλιο μου (σε φιλικά πλαίσια) κυρίως απευθύνομαι σε μερικούς που γράφουν (και διαβάζουν) σχόλια στο blog και όχι τόσο προς στους αρθρογράφους (δεν θα ήθελα να δω παραπάνω αυτό εδώ, αλλά μέχρι στιγμής πλην αυτού του -χιουμοριστικού ίσως- άρθρου δεν τον έχετε αναφέρει πολυ) ..

Πάρε ως παράδειγμα τα πρώτα σχόλια σε εκείνο το θέμα και θα καταλάβεις που κυρίως απευθύνομαι..

Antonis

Εεεεεεε…οκ.

Vasilis

Ξαναδιαβάζοντας το 1ο ποστ μου, ναι φάνηκε μάλλον προς απευθύνομαι σε εσάς..
Και ζητώ συγνώμη για αυτό.

A.A.

Φαντάζομαι πως δε θα επιτρέψει η Apple την κυκλοφορήσει.
Εντάξει σαν επιχειρηματική κίνηση σίγουρα θα έχει κέρδος αλλα εις βάρος ενος ανθρώπου που πέθανε.
Οι υπόλοιποι που λετε έλεος κ.ο.κ. μάλλον το λετε για λάθος λόγους.

Κώστα το ”θα την τοποθετούσατε στην καλύτερη θέση της βιβλιοθήκης σας ή θα της κάνατε βουντού με βελόνες;” είναι λίγο creepy… Καταλαβαίνω οτι το λες για πλάκα, αλλά έχει πεθάνει ο άνθρωπος ετσι;

Πολύ φιλικά 🙂

Giorgos

“Εντάξει ρε παιδιά καλός, άξιος, έξυπνος αλλά μέχρι εκεί. Δεν ήτανε το κάτι τρομερό και φοβερό στο θέμα της πληροφορικής…” Μα είμαστε σοβαροί; εγώ μόνο άγνοια μπορώ να δω σε αυτή την πρόταση, γιατί ναι, ο,τι εξέλιξη είχαν τα smarthphones το οφείλουν στο iPhone άσχετο αν εσυ νομίζεις οτι ετσι ηταν τα τηλέφωνα παντα, για κοίτα το Nokia Communicator… χωρις to iphone σε τέτοια επίπεδα λογισμικού θα ήμασταν ακόμη…Και για να μην περιοριστώ στα κινητά, κοιτα τα Windows…Vista, Windows 7 και οχι μόνο. Ολες οι “Προσθηκες” που ειχαν αυτα τα συστήματα ειναι απλα Rip-Off απο το MacOS.. Αλήθεια νομίζεις οτι ειναι θεμα καλου μάρκετινγκ και στρατηγικής η μηπως προιοντα που ειναι απλα στη χρηση, και κανουν αυτο ακριβως που διαφημίζουν ειναι αυτο που τα εκανε επιτυχημένα; Για στρατηγική μπορεις να κατηγορησεις την microsoft, που μεταξυ αλλων, αφου εγιναν διαδεδομενα τα windows (μεσω πειρατειας) μετα θυμηθηκε να τα κλειδωσει. Καταλαβαίνω οτι απευθύνεσαι στα ατομα που εμαθαν την apple επειδη ηρθε το iphone στην ψαροκωσταινα αλλα σε παρακαλω να μην τα ισοπεδωνουμε ολα. Το θεμα της κουκλας με αφηνει αδιαφορο αλλα με “εξοργιζει” να μην αναγνωριζει καποιος οτι o Jobs εφερε επανασταση στον τομεα πληροφορικης-επικοινωνιας, αναφερομενος και στην προ-iphone εποχη, οσο και… Συνέχεια »

Vasilis

Δεν λες κάτι διαφορετικό από αυτό που είπα.

Ο Dennis Ritchie (και άλλοι) τα έφτιαξαν, και ο Steve Jobs (και ο Bill Gates και άλλοι..) τα εκμεταλλεύτηκαν για κέρδος..
Απλά η 1η κατηγορία δεν ενδιαφερόταν για το κέρδος και δεν έκανε καθόλου κινήσεις marketing, ενώ η 2η έκανε μόνο κινήσεις marketing..

Αλλά όχι, ο Jobs δεν ήταν για κανένα λόγω επιστήμονας. Επιχειρηματίας ήταν. Τα media τον παρουσιάζουν ως επιστήμονα, ενώ δεν είχε ούτε καν τις απαραίτητες επιστημονικές γνώσεις…

Ναι, στον τομέα του σύγχρονου Marketing, έδωσε πολλά.. συμφωνώ.. Αλλά δεν είναι ο τομέας που με ενδιαφέρει.. Στην πληροφορική ελάχιστα (και αν), και μόνο στον τομέα αλληλεπίδρασης ανθρώπου-υπολογιστή (και αν δεν ήταν και αυτά “κλεμμένα”, επιφυλάσσομαι)..

btw:
1. Δεν έχω facebook. Και σίγουρα δεν το έμαθα από εκεί..
2. Και τα πρώτα Mac OS δεν ήταν original idea.. “κλεμμένη” ήταν και αυτή (Τo windowing system)..

Giorgos

Παρόλο που δεν καλυπτεις ολα τα σκελη της απαντησης μου εχω να σου πω οτι αν δεν υπηρχαν αυτοι και οι “αλλοι” οι υπολογιστες θα περιοριζονταν σε εναν blinking cursor και οι υπολογιστες θα παρεμεναν στα χερια λιγων. User Interface ξεκιναμε να βλεπουμε απο το Xerox Alto (’73) και στο Apple Lisa OS (’83) για windows κοιτα 2 χρονια αργοτερα απο την apple (’85). Μπορει να μην ηταν επιστημονας, ειχε ομως κατι βασικο, όραμα. και ναι, ο τομεας αλληλεπιδρασης ανθρώπου-τεχνολογιας ειναι κατι το ιδιο σημαντικο, αν οχι, παραπανω απο την ιδια την τεχνολογια, αλλιως σε ποσους θα χρησιμεψει ενα δυσχρηστο μηχανημα? Δεν λεω, μπραβο στον ανθρωπο που ανακαλυψε το “αλευρι”, αλλα η ανθρωποτητα παντα θα θυμαται αυτον που εφτιαξε το “ψωμι”

Vasilis

Δεν ήταν “θεός” ήταν (ίσως) “αγγελιοφόρος” .

Τα media όμως τον αντιμετωπίζουν σαν “θεό” και “δημιουργό”, κάτι που φυσικά δεν ισχύει.

Giorgos

Μα δε νομιζω οτι οι αναγνωστες του techblog ενδιαφερονται για τις αποψεις των media, εγω προσωπικα δεν εχω καν τηλεόραση. Πιστευω οτι εχουν την βασικη παιδεια ωστε να μπορουν απο μονοι τους να βγαζουν συμπερασματα χρησιμοποιωντας κατι βασικο: κριτικη δια μέσω του φιλτραρίσματος της πληροφορίας. Τετοιες εκφρασεις δεν με αντιπροσωπεύουν και δεν τις χρησιμοποιώ, υποθέτω ομως οτι λόγω της αμεσης επιδρασης στην καθημερινότητα, απο την εξελιξη και την καινοτομια που εισηγαγε ο Jobs στα προιοντα του, προέβησαν σε τέτοιου ειδους υπερβολες στην εκφραση.

Δεν υπερασπιζομαι την Αpple, αλλα και καμμια εταιρεια, ειμαι ομως με το μερος αυτων που εξελίσσουν την τεχνολογια επειδη εχουν οραμα, ειναι εμπνευσμένοι, ειτε το ονομα αυτο ειναι Steve Jobs ειτε ειναι καποιος ανωνυμος που με τις ιδεες του θα εθρει να μας “ταρακουνήσει”

MasterMind

Μ’αρέσει που μερικοί παραπονιούνται οτι γυριζει η συζήτηση για apple fanboys. λες και η κούκλα απευθύνεται στο ευρύ κοινό. Φυσικά σε fanboys απευθύνεται! και ιδεολογικά και τιμολογιακά.

μην κλαίγεστε

M3g4tr011

Next year the Jobs Doll S will come out with the features that it should have had from the beginning but was intentionally left out to give users a reason to buy the same thing twice.

Georgio Mute

Αυτό είναι το idoll; isteve; ijobs; ή μήπως το isteve jobs;

M3g4tr011

idon’t;care

Βαγγέλης

Disturbing ειναι η σωση Αγγλική λέξη. Μονο αυτό

petros7

Χαχαχαχαχα ε ρε τρέλα με τον κυρ Σταύρο! 😛

Tony Cool

Δεν ειχα ποτε καμμια ιδιαιτερη συμπαθεια ουτε για τον ιδιο και κυριως ουτε για την εταιρια του,αλλα δεν μπορει,οταν υπαρχουν τοσα εκατομμυρια ανθρωποι που πινουν νερο στο ονομα σου ολο και κατι καλο θα εχεις κανει στη ζωη σου!Ακομα και αν ενα τεραστιο ποσοστο των ανθρωπων που προανεφερα ειναι διασταυρωση με αμνοεριφια!Επισης το σχολιο του denton για επιδοτηση απο τη hasbro τα εσπασε!!!Respect!

johny88

Δε κατάλαβα. Η apple έχει πατενταρει και τον jobs??? Αν είναι να ζητήσει κάποιος δικαιώματα αυτοί δεν είναι οι συγγενείς και κληρονόμοι του?

dimpep

Ε ρε γλέντια…δώστε δώστε τα ωραία σας λεφτά για κούκλες και τηλέφωνα και τρώτε κάθε μέρα μακαρόνια !

angelos

Η κούκλά είναι όντος βλακία. Κέρινο ομοίωμα στο μουσείο της Μadame Τissue πρέπει να τον κάνουν, έτσι και αλλιώς έχουν φτιάξει και τη κουτσή Μαρία που λέει ο o λόγος, δεν τους έχει ξαφύγει σταρ για σταρ του Hollywood. Και βουντού με βελόνες κάνουν στους ζωντανούς ξέρετε, του συχωρεμένου τι να του κάνουν ?

md03582

επανασταση εφερε ο Κολοκοτρωνης, οχι ο jobs.. Ορισμενοι τον εχουν θεοποιησει κ επικαλουνται και φρασεις του μεγαλου διδασκαλου!! νισαφι ρε παιδια.. κριμα που πεθανε αλλα ως εκει, ενας αγνωστος για εμας ηταν.. Οσο για την κουκλα, απαραδεκτα πραγματα, σε λιγο θα αρχιζουν να βγαζουν κ συλλεκτικες εκδοσεις steve jobs οδοντιατρος, steve jobs γοργονα, stene jobs με fiat 500, κτλ

Γιώργος Μαρ.

Προπαραγγελία ΤΩΡΑ!!! loooooooooooooooooooooooooooool

okman

ααα τι ωραια o steve job κουκλα! να τον βαλουμε διπλα στην barbie στην bibibo και στον ken-ken! και να λέει : Αγαπούλα!, πάρε APPuLEa !!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple Steve Jobs Steve Wozniak

Επιταγή της Apple υπογεγραμμένη από τον Steve Jobs πουλήθηκε για 46.063$

Μια επιταγή υπογεγραμμένη από τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο και συνιδρυτή της Apple, Steve Jobs, πωλήθηκε για 46.063 δολάρια σε δημοπρασία.

Business Apple Steve Jobs Steve Wozniak

Σε δημοπρασία επιταγή της Apple με την υπογραφή του Steve Jobs – Αναμένεται να πιάσει πάνω από 25.000 δολάρια

Αναμνηστικά αντικείμενα του Steve Jobs και των πρώτων ημερών της Apple συνηθίζουν να πιάνουν υψηλά ποσά στις δημοπρασίες.

Gear Apple featured Steve Jobs

Apple-1: Διαφήμιση χειρόγραφη από τον Steve Jobs πωλείται για πάνω από 175.000 $

Μια διαφήμιση της Apple-1 γραμμένη από τον ίδιο τον Steve Jobs πουλήθηκε πρόσφατα για 175.759 $ σε δημοπρασία.

Business Apple featured Steve Jobs

Επιταγή υπογεγραμμένη από τον Steve Jobs πουλήθηκε για πάνω από 100 χιλιάδες δολάρια

Μια επιταγή της Apple Computer Company, υπογεγραμμένη από τον Steve Jobs, πουλήθηκε για 106.985 δολάρια μέσω δημοπρασίας.