Swatch smartwatch: Ετοιμάζει killer feature που δεν έχει κανένα άλλο

Η γνωστή σε όλους μας Swatch αν και αρχικά είχε αρνηθεί ότι θα μπει στον χορό των smartwatches, τελικά θα το κάνει και θέλει να ξεχωρίσει. Το πολύ σημαντικό πρόβλημα που έχουν τα σημερινά έξυπνα ρολόγια όπως είναι το Apple Watch και άλλα πολλά, είναι η διάρκεια της μπαταρίας.

Οποίος καταφέρει να λανσάρει ένα smartwatch με μπαταρία που δεν θα χρειάζεται να φορτίζει καθημερινά, θα έχει πράγματι την ευκαιρία να ξεχωρίσει. Το Apple Watch για παράδειγμα προσφέρει διάρκεια μπαταρίας γύρω στις 18 ώρες, άρα σε καθημερινή βάση πρέπει να φορτίζει.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει το Reuters, η Swatch αναπτύσσει μια νέα τεχνολογία μπαταρίας η οποία είναι κατάλληλη τόσο για μικρές συσκευές όπως τα έξυπνα ρολόγια, τόσο και για μεγαλύτερες όπως τα αυτοκίνητα.

Ο CEO Nick Hayek αναφέρθηκε στην μπαταρία λέγοντας ότι όποιος φέρει στην αγορά μια μπαταρία που δεν χρειάζεται φόρτιση για 6 μήνες θα έχει σίγουρο προβάδισμα απέναντι στον ανταγωνισμό, και επεσήμανε ότι η Swatch εργάζεται εντατικά για να λυθεί το πρόβλημα. Ο Hayek υπόσχεται ότι τον επόμενο χρόνο η Swatch θα βγει στην αγορά με μια επαναστατική μπαταρία:

“Whoever brings a battery for a smartwatch to the market that you don’t need to charge for six months has a competitive advantage. We’re working intensively on this problem with our research group Belenos and battery producer Renata. Next year we will come to the market with a revolutionary battery, not only for watches but also for automobiles”.

Swatch smartwatch: Ετοιμάζει killer feature που δεν έχει κανένα άλλο, Swatch smartwatch: Ετοιμάζει killer feature που δεν έχει κανένα άλλο

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Πέτρος Π

Αυτά είναι νέα!! Άντε γιατί πολύ μας έχουν ζαλίσει οι Samsung, Apple, LG κλπ κλπ με τα “ρολόγια” τους που θέλουν κάθε μέρα φόρτιση… Νομίζω οτι ήρθε η ώρα να τους βάλει τα γυαλιά ένας παίκτης που πραγματικά γνωρίζει το αντικείμενο, όπως η Swatch…Έκαστος στο είδος του όπως λένε… 🙂

Panos7GR

Δεν έχουν βγάλει στην παραγωγή – αγορά, άλλοι κι άλλοι πιο του αθλήματος νέου τύπου αποδοτηκότερες μπαταρίες, και θα μας τις φέρει η Swatch; Εγώ πάντως που ακούω πολλά κεράσια κρατάω μικρό καλάθι. Μακάρι! Τι να πω… Αν και μου μοιάζει περισσότερο για marketing trick.

Johnny

Μια καλή λύση θα ήταν η τεχνολογία Kinetic ή Automatic που έχουν τα ρολόγια να φορτίζει μια μπαταρία, ώστε να παρατείνεται η διάρκεια ζωής κάθε φόρτισης…

nick2010

Και θα ‘ναι κάτι σαν αυτό το …. κιβώτιο που έχει δέσει στο χέρι του ????

kaplan

6 μήνες;;; !

One

Μηπως ο τυπος τα λεει όλα αυτά για τη διαφήμηση?? Ας μας παρουσιάσει πρωτα αυτή τη τεχνολογία και μετα να μιλάει.

bill

@Πέτρος Π
τι λες αγορι μου?
να τους βαλει τα γυαλια μια εταιρια που που γνωριζει το αντικειμενο?
απο που κ ως που η Swatch εχει ιδεα απο smartwatch?
ξερεις την διαφορα watch kai smartwatch?
οτι να ναι!!!

Πέτρος Π

@Bill : Ξέρω οτι μια συσκευή που χρειάζεται φόρτιση δύο φορές την ημέρα δεν μπορεί να λέγεται ούτε watch, ούτε smartwatch..Ίσως θα μπορούσε να λέγεται απομίμηση τηλεφώνου με στρογγυλή οθόνη!! Όσον αφορά τον τομέα των ρολογιών γενικότερα μπορώ να σου πω οτι εμπιστεύομαι την Swatch πολύ περισσότερο, σε σχέση με Apple, Samsung κλπ.. Πχ πρόσφατα έβγαλε τη σειρά System51, που είναι ρολόγια με αυτόματο μηχανισμό με μόλις 51 μηχανικά μέρη, που στον κόσμο της ωρολογοποιίας χαρακτηρίστικε ως ένα μικρό θαύμα! Επομένως δεν θα περίμενα τίποτα λιγότερο και στον τομέα των smartwatches, αφού αποφάσισε να επεκταθεί και εκεί!

Οπότε…περίμενε να βγει η συσκευή της Swatch και μετά ξαναμιλάμε 🙂

Stathis

Σιγά ρε bill.. έγιναν οι άλλοι ειδήμονες ξαφνικά με 1-2 μοντέλα που έβγαλε ο καθένας και μόνο αυτοί υπάρχουν και κανένας άλλος… τι πορώνεστε έτσι μερικοί με διάφορες εταιρίες ποτέ δεν θα μπορέσω να το καταλάβω. Ο καθένας μπορεί να τους βάλει τα γυαλιά ΑΝ βγάλει κάτι καλύτερο. Πριν 7-8 χρόνια αν σου έλεγε κάποιος “η Apple θα κάνει αυτό και εκείνο” θα είχες την ίδια αντίδραση προφανώς (άσχετα αν δεν την πάω μία).. χαλαρώστε λίγο. Smart ξε-smart απ την στιγμή που οι άνωθεν εταιρίες τα παρουσιάζουν σαν ΡΟΛΟΓΙΑ και μπήκαν στα χωράφια της κάθε εταιρίας που έφτιαχνε ρολόγια 10ετίες, έχει αυτή κάθε δικαίωμα να έχει λόγο και άποψη και να παρουσιάσει τις δικές της προτάσεις και απ την στιγμή που ΤΟ ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ είναι η αυτονομία, όποιος είναι μάγκας ας το κάνει (αυτές που λες πάντως δεν έκαναν απολύτως τίποτα) .. εδώ είμαστε και περιμένουμε τον πρώτο.

stathis

pistevw pos 8a sindiasoune texnologies paradigma
me tin kinisi tou xeriou na fortizete h mpataria
pou 8a exei kai aplos 8a sindeeis fortisti mia
fora sto eksamino gia sintirisi h kati tetio
8a diksei to melon.
sorry gia ta greeklish exw ena provlimataki

εγω

H αληθεια ειναι αυτη:Οι εταιρεις δινουν,πραγματικα,ελαχιστα χρηματα για μελετες σχετικα με τις μπαταριες και την χρηση νεων τεχνολογιων.
Αρκουνται απλα στις δοκιμες καθε κινητου που δημιουργουν με μπαταριες που ηδη υπαρχουν και κατα ποσο το λογισμικο του κινητου μπορει να εξοικονομησει μπαταρια.Επιπλεον οι τεχνολογιες ταχειας φορτισης,ασυρματης κτλπ ειναι πιο οικονομικες να μελετηθουν και να υλοποιηθουν ,γι’αυτο και οι εταιριες δινουν βαση σ’αυτες.
Οποτε γενικα το κραξιμο στις εταιριες για τις απαραδεκτες μπαταριες ειναι σωστο.Φταινε κυριως αυτες που δεν δινουν χρηματα γι’αυτο τον τομεα και προτιμουν να μελετουν αλλους τομεις.
Να σημειωσω δε εδω οτι η sony που λογω stamina εχει πολυ καλες επιδοσεις μπαταριας,εχει ριξει ολο το βαρος σ’αυτο:δεν αναπτυσει πια καμια νεα τεχνολογια και δεν εξελισει σχεδον καθολου τα κινητα της,ακομα και τις ναυαρχιδες.Οποτε ειναι μια ή αλλη.Η σονυ δεν μετραει διοτι παραμενει στην ουσια στασιμη.

Agnostos13

Αν δεν δουμε αυτονομια 5-7 ημερες δεν μπορει να υποκαταστησει το κανονικο ρολοι…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Eγκαταλείπoνται τα σχέδια για την ανάπτυξη οθονών MicroLED

Η Apple τερμάτισε ένα project για την εσωτερική ανάπτυξη οθονών microLED εσωτερικά, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Φήμες ότι η επόμενη γενιά θα παρακολουθεί την αρτηριακή πίεση

Ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό για τα μελλοντικά Apple Watch είναι και η παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch Ultra: Ακυρώθηκαν τα σχέδια για microLED οθόνη;

Ο προμηθευτής της Apple ams OSRAM ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα «επανεκτιμήσει τη στρατηγική της για microLED».