Tech Tats: Βιομετρικά tattoo παρακολουθούν την υγεία και την τοποθεσία σου

Η Chaotic Moon, μια νεοσύστατη εταιρεία γνωστή για τα διαφορετικά και διασκεδαστικά της project, αναπτύσσει μια νέα τεχνολογία για τατουάζ, τα οποία μπορούν να έχουν διάφορες εφαρμογές. Η τεχνολογία αποκαλείται “Tech Tats” και είναι κυριολεκτικά stick-on ανάγλυφα τατουάζ, καθώς περιέχουν ηλεκτρονικά εξαρτήματα, συμπεριλαμβανομένου ενός μικροελεγκτή και LED.

Ο CEO Ben Lamm, αποκάλεσε την τεχνολογία αυτή ως τα “νέα wearable”, τονίζοντας ότι μπορεί να είναι μια πιο μόνιμη έκδοση του FitBit και άλλων fitness trackers. Τα τατουάζ αυτά, μπορούν για παράδειγμα να εντοπίσουν αν είσαι στρεσαρισμένος, να ελέγξουν την θερμοκρασία τους σώματός σου, την πίεση και τους παλμούς και να μεταδώσουν όλα τα δεδομένα μέσω της ηλεκτρικά αγώγιμης βαφής τους.

Φυσικά οι εφαρμογές αυτής της τεχνολογία δεν σταματάνε εδώ. Θα μπορείς να χρησιμοποιήσεις την τεχνολογία για να εντοπίζεις το παιδί σου σε ένα μέρος με πολύ κόσμο και μελλοντικά ίσως και να πληρώνεις για τις συναλλαγές σου, όπως για παράδειγμα με το Samsung και Apple Pay. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από τον στρατό για να ελέγχει την κατάσταση και την τοποθεσία ενός στρατιώτη.

Αυτή την στιγμή η τεχνολογία “Tech Tats” είναι υπό ανάπτυξη, ενώ υπάρχουν αρκετές εταιρείες που ασχολούνται με τεχνολογικά τατουάζ. Μια άλλη ομάδα από το UC του San Diego, δημιούργησε τατουάζ τα οποία μπορούν να μετατρέψουν τον ιδρώτα σε ηλεκτρισμό, ενώ κάποιοι επιστήμονες από την Κορέα φτιάχνουν τατουάζ από γραφένιο. Τέλος η Motorola σκέφτεται το πως θα δημιουργήσει τατουάζ μικρόφωνα τα οποία θα μπαίνουν στον λαιμό του χρήστη.

Δείτε το video:

tech tats βιομετρικά tatoo, Tech Tats: Βιομετρικά tattoo παρακολουθούν την υγεία και την τοποθεσία σου

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
azriel84

Τα έλεγαν οι γέροντες και ο Λιάκο!!!!! :PPPpp

vkrd

Ο απόλυτος έλεγχος! Τι ενέσιμα τσιπ και πιστωτικές και κινητά….Οι γκόμενες θα τα χτυπάνε και στο σβέρκο για τρεντ…

9gag

ανυπομονω για εκπομπη Λιακοπουλος με special guest την Λουκα!

ΚΟΛΑΣΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ!!!

Πατερας

Λεει στο βιντεο θα ειναι καλύτερα γιατι αντι να κουβαλας πορτοφόλια για τα χρηματα και να στα κλεβουν θα πληρωνεις με αυτο, οταν ολοι θα πληρονουν με το τατουαζ φανταστείτε τι θα μας κλεβουν αντι το πορτοφόλι….. χερακια ποδαράκια με αλισοπριονο θα γυρνάνε! !

Πέτρος

Εγώ τέτοιο πράγμα δεν θα βάλω ποτέ πάνω μου . Αυτοί που φτιάξανε , να το βάλουν στον πάτο τους !!!

Darth

ο απολυτος ελεγχος (φαντασου με ενα τσιπακη να μπορουν να σε κανουν “off” αν τους συμφερει)

pazzo

Να δείτε που σε κανα 10άρι χρονια, για να μπεις σε λονδινο, Παρίσι, και άλλες μεγάλες πρωτεύουσες θα είναι must για να μπορείς να κυκλοφορείς. Μόνο στις κάμερες ανά 20 μέτρα θα μείνει η παρακολούθηση? Αλλά να σας πώ κάτι; εγώ που έμενα Λονδίνο για 2 χρόνια ¨ενιωθα¨ μια ασφάλεια που οπου και αν κοιτούσα έβλεπα μία κάμερα στις 2-3 η ώρα τα χαράματα. Στην Αθήνα δεν νιώθω το ίδιο άνετος. Να με κλέψει καποιος, η να μου κάνει ο,τι κακό, και να ξέρουν με βεβαιότητα τι έγινε και προς τα που πήγε να κρυφτεί. και μην μιλήσω για τρομοκρατες κλπ.

gamer2

δεν ειναι συνομοσιολογιες https://www.youtube.com/watch?v=p6s5eivVJ5Y

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone 8

iPhone 8: Η JP Morgan βλέπει bezel-less design & AirPods στο κουτί

Το iPhone 8, η πολυαναμενόμενη επετειακή κυκλοφορία της Apple με νέο σχεδιασμό και κορυφαία τεχνικά χαρακτηριστικά, απασχολεί από τώρα τον τεχνολογικό κόσμο και γίνεται σχεδόν καθημερινά αντικείμενο διαρροών και ατελείωτων φημών.

Internet Facebook Star

Κοντά δύο δισεκατομμύρια οι χρήστες του Facebook

Περίπου 80 εκατομμύρια χρήστες πρόσθεσε το Facebook στη βάση του στο α΄ τρίμηνο του 2017. Έτσι, πλέον οι μηνιαίοι ενεργοί χρήστες του πιο δημοφιλούς δικτύου ανέρχονται σε 1,94 δισεκατομμύρια, καταγράφοντας αύξηση 17% από πέρυσι.

Internet Star

Οι άντρες ενδιαφέρονται πιο πολύ για τα likes από τις γυναίκες

Είναι γεγονός ότι τα social media πλέον αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Ωστόσο, σύμφωνα με έρευνα της Kaspersky Lab, οι περισσότεροι χρήστες τείνουν να ωραιοποιούν τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να αποκομίσουν περισσότερα likes.

Smartphones Apple iPhone Star

TrendForce: “Μην περιμένετε 4GB RAM από τα iPhone του 2017”

Η εταιρεία ερευνών TrendForce δημοσιοποίησε την αναφορά με τις προβλέψεις της σχετικά με τη μνήμη RAM που θα έχουν τα smartphones μέχρι το τέλος του 2017. Προβλέπεται ότι ο μέσος όρος θα είναι τα 3.2GB RAM, που σημαίνει ότι σημειώνεται 33.4% αύξηση από το 2016, όπου ο μέσος όρος ήταν 2.4GB.