Φωτογραφική μηχανή που χάθηκε στα βάθη του Ειρηνικού βρίσκει τον ιδιοκτήτη της μετά 6 χρόνια

Η Lindsay Scallan από την Georgia των Η.Π.Α. είχε ταξιδέψει το 2007 στην Χαβάη, για διακοπές. Εκεί κατά την διάρκεια μίας νυχτερινής κατάδυσης έχασε την φωτογραφική της μηχανή, μία Canon Powershot με την υποβρύχια θήκη της. Έξι χρόνια μετά η μηχανή ξεβράστηκε 9980 χλμ μακριά στις ακτές της Ταϊβάν.

Ο Douglas Cheng, υπάλληλος των Κινεζικών Αερογραμμών, την βρήκε τον Φεβρουάριο και από τότε άρχισε η προσπάθεια του να εντοπίσει τον ιδιοκτήτη της. Στην κάρτα μνήμης που ήταν προστατευμένη εντός της μηχανής με την υποβρύχια θήκη, ανακάλυψε την φωτογραφία του καταμαράν Teralani 3 και χρησιμοποιώντας το διαδίκτυο κατάφερε να το εντοπίσει στην Χαβάη και να παραδώσει την κάμερα στον ιδιοκτήτη της.

, Φωτογραφική μηχανή που χάθηκε στα βάθη του Ειρηνικού βρίσκει τον ιδιοκτήτη της μετά 6 χρόνια

Πηγή: PTTL.gr

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος, δημιουργός και συντάκτης του PTTL.gr, όπου αρθρογραφεί για όλα τα θέματα που αφορούν την φωτογραφία, το βίντεο και το Imaging από το 2012. Παράλληλα είναι λάτρης όλων των νέων τεχνολογιών και ειδικά των smartphone και της ΑΙ.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
keysmith

φοβερό!
Άραγε νερό έβαλε η θήκη μετά από τόσο καιρό ή έμεινε στεγανή?

Darth

και μετά μας λένε που χρησιμεύουν κάρτες……… ορίστε κάρτα ακόμη δούλευε………………..

marios

@Dath, ήταν και μέσα στη θήκη όμως ε, όχι ότι διαφωνώ.

Πρέπει να της έφτιαξε τη μέρα πάντως τέτοιο νέο!

βασιλης

specs ξερουμε?

Νιο

but…. will it blend???

Emerson

Η Lindsay Scallan δεν έχει πάρει στα χέρια της της κάμερα ακόμη.

https://www.petapixel.com/2013/03/25/waterproof-camera-reunited-with-owner-after-drifting-from-hawaii-to-taiwan/

Darth

@ Νιο χαλαρά 😀

JohnGR

Η φωτογραφική μάλλον είναι της σειράς A5x0 (A520, A530 κτλ). Η θήκη είναι της ίδιας της Canon, και κόστιζε όσο η φωτογραφική. Όταν είχα πάρει την Α520 200€, η θήκη έκανε 220€. Είχα απορήσει γιατί κόστιζε τόσο. 8 χρόνια αργότερα, μου λύθηκε η απορία.

Nick77

Φανταστειτε να ξεβραζονταν Ελλαδα και να την εβρισκε Ελληνας… ερε πεταμα που θα ετρωγε!!

Βαγγέλης

Οι καταδυτικές θήκες κοστίζουν συνήθως όσο η ίδια η φωτογραφική. Το βρίσκω λίγο απίθανο να μην πήρε νερό μιας και σίγουρα κάτω απο τα 100m θα γινόταν το μοιραίο.

Απο την άλλη η συγκεκριμένη θήκη πρέπει να έχει θετική πλευστότητα οποτε επέπλεε στον αφρό. Τότε ναι ειναι πολύ πιθανό να μην εχει πάρει νερό.

sofokles5

απιστευτο…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Gadgets

Με 200 δολάρια και μία συσκευή μπορείς να χακάρεις ένα Smart Home

Το Flipper Zero είναι ένα μικρό gadget που μπορεί να εκμεταλλευτεί όλες τις αδυναμίες που εμφανίζει ένα smart home.

Gear CES 2019 Gadgets

Netatmo smart video doorbell: το "έξυπνο" κουδούνι [CES 2019]

Η Netatmo, προμηθευτής καμερών ασφαλείας και gadget για “smart home”, ανακοίνωσε στην έκθεση CES 2019, τη νέα τους “έξυπνη” συσκευή για το σπίτι, το κουδούνι “smart video doorbell”, με ενσωματωμένη κάμερα υψηλής ανάλυσης Full HD 1080p και φακό ευρείας γωνίας 160 μοιρών.

Gear Gadgets

Ενσωματωμένη συσκευή εντοπισμού στα gadgets που έρχονται

Τα tracking tiles (πλακίδια εντοπισμού) ξεκίνησαν την εμφάνισή τους για πρώτη φορά το 2013, επιτρέποντας να εντοπίζουμε αντικείμενα όπως πορτοφόλι, κλειδιά ή τσάντα που πιθανόν έχουμε χάσει. Το μέλλον φέρνει αυτή την τεχνολογία ενσωματωμένη στις συσκευές.

Gear Gadgets

Mini-drone θήκη για smartphone κάνει τις selfie παιχνιδάκι

Κρατώντας το smartphone με το χέρι για μια selfie φωτογραφία ακούγεται φυσιολογικό. Η χρήση του selfie-stick (σελφοκόνταρο στα Ελληνικά) είναι κάτι που τραβάει τα βλέμματα για πολλούς λόγους. Τι θα γινόταν όμως αν είχαμε ένα mini-drone σαν θήκη smartphone για να βγάλουμε κάθε είδους selfie πιο εύκολα από ποτέ;