Tesla: Ετοιμάζει μπαταρία που θα τροφοδοτεί όλο το σπίτι

Φανταστείτε να έχετε διακοπή ρεύματος και να μην μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τίποτα μέσα στο σπίτι, αυτό σημαίνει ότι ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές τίθενται σε πλήρη αχρηστία. Ή φανταστείτε να θέλετε να ανοίξετε το κλιματιστικό και να φοβάστε ότι ο λογαριασμός θα έρθει φουσκωμένο. Πως θα σας φαινόταν όμως το αυτοκίνητό σας να μπορεί να σας παρέχει την απαραίτητη ενέργεια για ολόκληρο το σπίτι;

Αυτό έχει οραματιστεί ο εκκεντρικός και πολυπράγμων Elon Musk, CEO της Tesla Motors ο οποίος έχει δείξει ότι ασχολείται με τα πάντα μέχρι και με την εξερεύνηση του διαστήματος. Βεβαίως η Tesla δεν είναι η πρώτη που θέλει να κάνει κάτι τέτοιο καθώς στο παρελθόν Toyota και Nissan είχαν την ίδια ιδέα. Όπως ανακοίνωσε ο Elon Musk η μαζική παραγωγή θα ξεκινήσει μέσα στους επόμενους 6 μήνες και μένει ακόμη να αποφασιστεί η ακριβής ημερομηνία. Λέγεται ότι όταν η μπαταρία είναι πλήρως φορτισμένη μπορεί να προσφέρει ενέργεια για μια εβδομάδα.

Κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας, ο Musk εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για τη νέα μπαταρία την οποία αποκάλεσε σπουδαία.

tesla battery, Tesla: Ετοιμάζει μπαταρία που θα τροφοδοτεί όλο το σπίτι

tesla battery, Tesla: Ετοιμάζει μπαταρία που θα τροφοδοτεί όλο το σπίτι

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ioankav

Το θέμα είναι αν η Tesla θα έχει τους κατάλληλους μηχανικούς για να το κάνει. Τις τελευταίες μέρες κυκλοφορούν αρκετές φήμες (κάποιοι το επιβεβαιώνουν κιόλας) ότι η Apple έχει προσπαθήσει να προσλάβει αρκετούς ταλαντούχους υπαλλήλους της Tesla. Αυτο μαλλον σχετιζεται με τα σχεδια της για αυτοκίνητο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Elon Musk featured Neuralink

Neuralink: Ο πρώτος άνθρωπος με τσιπ εγκεφάλου παίζει σκάκι online

Η Neuralink έδειξε τον πρώτο της ασθενή να κινεί τον κέρσορα σε υπολογιστή χρησιμοποιώντας το τσιπ που έχει εμφυτευτεί στον εγκέφαλό του.

Business Elon Musk SpaceX

Starship: Η SpaceX του Elon Musk εκτόξευσε τον πιο ισχυρό πύραυλο που κατασκευάστηκε ποτέ

Στις 15:25 τοπική ώρα στην Ελλάδα, την Πέμπτη, το Starship της SpaceX πραγματοποίησε εκτόξευση από την εγκατάστασή του στο Τέξας.

Business Elon Musk featured Tesla

Optimus: Ο Elon Musk ανέβασε νέο βίντεο με το ρομπότ της Tesla να περπατάει στο εργαστήριο

O Elon Musk μοιράστηκε ένα νέο βίντεο το Σάββατο με το Optimus, το ρομπότ πάνω στο οποίο εργάζεται η Tesla από το 2021.

Business Elon Musk Neuralink

Ο πρώτος άνθρωπος με τσιπ εγκεφάλου μπορεί να ελέγξει το ποντίκι του υπολογιστή με τη σκέψη

Ο πρώτος άνθρωπος που έλαβε εμφύτευση τσιπ εγκεφάλου από τη Neuralink μπορεί να ελέγξει ένα ποντίκι υπολογιστή μόνο με τη σκέψη του.