Light Phone: Ένα κινητό για να απεξαρτηθείς από το κινητό [video]

Μια νέα καμπάνια στο Kickstarter ζητά χρηματοδότηση για να λανσάρει ένα κινητό το οποίο δεν είναι έξυπνο, δεν έχει QHD οθόνη ή οκταπύρηνο επεξεργαστή, αλλά μπορεί να εκτελέσει μια μόνο βασική λειτουργία: να παίρνει τηλέφωνο. Το Light Phone έχει το μέγεθος μιας πιστωτικής και δεν στέλνει ούτε μηνύματα.

Η ιδέα πίσω από το Light Phone είναι να έχουμε μια συσκευή για τηλεφωνικές κλήσεις η οποία δεν μας αποσπά από την καθημερινότητα και λειτουργεί μόνο ως εργαλείο επικοινωνίας. Όλοι μας άλλωστε έχουμε τύχει πολλές φορές σε μια παρέα όπου ο κάθε ένας ασχολείται με το κινητό του, είτε επειδή παίζει παιχνίδια, σερφάρει, διαβάζει νέα ή βρίσκεται στα social media, με αποτέλεσμα να μην μιλάει ο ένας στον άλλον.

Η καμπάνια ζητά χρηματοδότηση 200.000 δολαρίων, έχει φτάσει στα 24.000 δολάρια και απομένουν ακόμη 44 μέρες μέχρι να λήξει.

Πως σας φαίνεται η ιδέα;

Light Phone: Ένα κινητό για να απεξαρτηθείς από το κινητό [video], Light Phone: Ένα κινητό για να απεξαρτηθείς από το κινητό [video]

Light Phone: Ένα κινητό για να απεξαρτηθείς από το κινητό [video], Light Phone: Ένα κινητό για να απεξαρτηθείς από το κινητό [video]

Light Phone: Ένα κινητό για να απεξαρτηθείς από το κινητό [video], Light Phone: Ένα κινητό για να απεξαρτηθείς από το κινητό [video]

Light Phone: Ένα κινητό για να απεξαρτηθείς από το κινητό [video], Light Phone: Ένα κινητό για να απεξαρτηθείς από το κινητό [video]

Light Phone: Ένα κινητό για να απεξαρτηθείς από το κινητό [video], Light Phone: Ένα κινητό για να απεξαρτηθείς από το κινητό [video]

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Βαγγέλης

Και ζητάνε για αυτό 100 $ όταν υπάρχουν άπειρα feature κάτω από 80-90..

Σίγουρη επιτυχία …

Τάσος ο Ν.

Νομίζω ότι αυτη η ιδέα ήδη υπάρχει, εδώ και καιρό. Το John’s phone.

Κώστας Βλαχάκης

Τάσος ο Ν., Που το θυμήθηκες?! https://techblog.gr/mobile/johns-phone-hands-on-0101

Αυτό εδώ είναι ανώτερο!

Nickolas

Σα σχέδιο δε μπορώ να πω οτι μου αρέσει και να πω την αλήθεια θα ήθελα να μπορεί να στέλνει και κανα μήνυμα σε ώρα ανάγκης και όχι μόνο να κάνεις τηλέφωνα, το καλό βέβαια είναι οτι είναι εξαιρετικά λεπτό, αλλά και πάλι θα προτιμούσα κανα Nokia 215 με 30 ευρώπουλα.
Α και κάτι σημαντικό, κάτω από τον ήλιο έτσι όπως το κόβω με το ζόρι θα βλέπεις τα πληκτρολογήσεις.

Ioannis

Καλό θα ήταν πριν πετάξουν την κάθε πατάτα – σχόλιο κάποιοι να σκεφτούν κατα πρώτον την φιλοσοφία του προϊόντος και κατα δεύτερον την χρησιμότητα του…και αναφέρομαι γενικά, μιας και με αφορμή αυτή την είδηση διάβασα και τα σχόλια στην john’s ανάρτηση. Βρίσκω την ιδέα εξαιρετικά χρήσιμη και πρακτική.Υπάρχουν άνθρωποι που πραγματικά δεν τους καίγεται καρφί ( συνταξιούχοι ) για ή για την ανάγκη των γονέων σε 7 – 8 ετών παιδιά….άλλοτε για εντελώς πρακτικούς λόγους, όπως σε εργασίες οι οποίες δεν αφορούν όλες τους δουλειές γραφείου.Και δεν τα γράφω όλα αυτά εν ερήμην, του εναντίον με one plus είμαι οπότε καταλαβαίνεται πως δεν είμαι καθόλου μα καθόλου μακριά από την τεχνολογία.Απλά για να αναφέρω ένα απλό παράδειγμα το οποίο με προβλημάτισε ιδιαιτέρως, όχι ότι δεν το είχα ξανα δει, απλά ήταν ακόμη πιο ουσιαστικό, πέρυσι το καλοκαίρι που είχα πάει διακοπές στην Πάρο, στα γνωστά bars της Νάουσσας, να μην πέφτει καρφίτσα και πρόσφατα χωρισμένος ήμουν σε πλήρη καλή διάθεση να γνωρίσω νέες παρέες…γυναίκες? γεμάτο…4 νύχτες έμεινα παρατηρούσα ότι ενώ ήταν σε αυτά τα μαγαζιά, καλοκαίρι, αρώματα, μουσική, θάλασσα, ξεγνοιασιά…διακοπές! οι 9 στους 10 ήταν πάνω από μια φωτιζόμενη οθόνη…ε αυτό αν μη τι άλλο όχι μόνο προβληματικό είναι αλλά… Συνέχεια »

Bintes

@Ioannis το θέμα είναι ότι δεν υπάρχει καμία λογική ότι αυτό το κινητό μπορεί να βοηθήσει στην απεξάρτηση ορισμένων από τα κινητά. Θεωρώ ότι είναι καθαρά κοροϊδία η τιμή του και είναι τόσο υψηλή μόνο και μόνο γιατί θεωρητικά σε βοηθάει να απεξαρτητοποιηθείς από το κινητό. Δηλαδή ένα κινητό των 25-30 ευρώ όπου μπορείς να πάρεις τηλέφωνο να στείλεις μήνυμα και αν είσαι τυχερός να έχει και αριθμομηχανή δεν κάνει την ίδια δουλειά ακριβώς. Με ποιο σκεπτικό δικαιολογείτε αυτή η τιμή στα 100 €.

9gag

καλα ας ειχε το μηλο απο πισω και θα δειτε τι θα γινοταν!
γιατι σαν design ειναι….designato! 🙂

Πέτρος Π

Πολύ ωραία συσκευή.., πρωτότυπο και καλαίσθητο deisgn! Πολύ άνετα δηλαδή βλέπω τον εαυτό μου να τη χρησιμοποιούσα! Βασικά μόνο μια έλλειψη μπορώ να σκεφτώ, οτι δεν έχει κατάλογο, και στις μέρες μας που δεν έχουμε συνηθίσει να αποστηθίζουμε τηλεφωνικούς αριθμούς, θα έπρεπε να έχουμε μαζί μας μια ατζέντα… Κατά τ’άλλα super!!

ελπιδα

Μονο σαν design ειναι ωραιο.. Κατα τ’αλλα βρισκω Samsung E1200 με 12,90€ και στελνω και μυνηματα..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones KickStarter

Zanco tiny T1: Το μικρότερο κινητό τηλέφωνο του κόσμου

Το Kickstarter κρύβει κατά καιρούς πολλά ενδιαφέροντα projects και ιδέες ανερχόμενων startup εταιρειών. Μάλιστα, από εκεί έχουμε δει την κυκλοφορία μερικών εξαιρετικά επιτυχημένων προϊόντων. Βέβαια, άλλες καμπάνιες αποτυγχάνουν λόγω της ασθενούς υποστήριξης, αφού οι χρήστες δεν θεωρούν οτί πραγματικά αξίζουν.

Smartphones Acer Android Smartphones Acer Android Tablets Android Nougat

Jelly: Το μικρότερο 4G Smartphone με οθόνη 2.45″ και Nougat

Μπορεί η τάση να επιβάλει smartphones με οθόνες από 5.5 ίντσες ακόμη και πάνω από 6 ίντσες για να σερφάρεις καλύτερα, να παίζεις παιχνίδια και να βλέπεις video, όμως υπάρχει και μια μερίδα που προτιμά μικρότερες οθόνες. Βεβαίως όταν λέμε “μικρότερες” εννοούμε γύρω στις 5 ίντσες.

Gear iPhone KickStarter Star

Eye: iPhone και Android smartphone σε ένα, νοικοκυρεμένα

Τα iPhones της Apple συγκαταλέγονται σταθερά στα καλύτερα smartphones της περιόδου που κυκλοφορούν. Έχοντας ως ανταγωνιστές τις high-end Android ναυαρχίδες, οι προτάσεις του Cupertino προσφέρουν στον χρήστη κάποια χαρακτηριστικά που μόνο εκείνα έχουν στην φαρέτρα τους.

Smartphones Atari KickStarter

Gameband & Atari: Λανσάρουν smartwatch για gamers

Για όσους ανήκουν στην κατηγορία που δεν τους έχουν πείσει ακόμη τα smartwatches, αλλά αγαπούν τα games, το Gameband ίσως τους αλλάξει γνώμη. Το Gameband είναι ένα smartwatch με επεξεργαστή Snapdragon Wear 2100.