Νέος CMOS αισθητήρας 8 Megapixels από την Toshiba

Η Toshiba ανακοίνωσε την δημιουργία ενός υπερευαίσθητου CMOS αισθητήρα που μπορεί να αποδίδει περισσότερα pixels χωρίς να υπάρχουν απώλειες στην ποιότητα της εικόνας. Κάτι τέτοιο είναι πρόβλημα όταν “συμπιέζουμε” περισσότερα pixels σε μικρότερο χώρο.

, Νέος CMOS αισθητήρας 8 Megapixels από την Toshiba

Με τον συγκεκριμένο αισθητήρα η Toshiba κατάφερε ουσιαστικά την δημιουργία pixel μεγέθους μόλις 1,12 μm( το μικρόμετρο είναι 1000 φορές μικρότερο από το χιλιοστό ).Έτσι, ο καινούριος CMOS αισθητήρας έχει δυνατότητες λήψης εικόνων 8 Megapixels. Ο συγκεκριμένος αισθητήρας είναι εφοδιασμένος και με την τεχνολογία Back Side Illumination (BSI), με την οποία ουσιαστικά η Toshiba κατάφερε να μην έχει απώλειες στην ποιότητα της εικόνας. Για να καταλάβουμε καλύτερα το επίτευγμά της, η Toshiba κατάφερε να συμπιέσει 8 Megapixels του 1,12 μm το καθένα σε έναν αισθητήρα με μέγεθος μόλις το 1/4 της ίντσας.

Σκεφτείτε πόσο καλύτερες εικόνες θα μπορούμε να βλέπουμε στα επόμενα smartphones. Δείγματα του νέου 8MP CMOS της Toshiba θα διατεθούν προς το τέλος Ιουλίου, ενώ πλήρης διάθεση αναμένεται προς το τέλος του έτους.

Πηγή

Marios1508

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Toshiba

Η Toshiba αποδέχτηκε προσφορά εξαγοράς 15,3 δισ. δολαρίων

Η Toshiba Corp. αποδέχτηκε προσφορά εξαγοράς 15,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων από έναν όμιλο με επικεφαλής την εγχώρια εταιρεία ιδιωτικών μετοχών Japan Industrial Partners.

Business Toshiba

Ο ιαπωνικός γίγαντας της Toshiba σπάει σε τρία κομμάτια

Η Toshiba ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση των τμημάτων της σπάζοντας ουσιαστικά σε τρία διαφορετικά μέρη.

Business IBM Toshiba

Η ιστορία των μέσων αποθήκευσης δεδομένων

Η ανάγκη για αποθήκευση δεδομένων τα οποία θα τροφοδοτούσαν τις μηχανές μας υπήρξε αρκετά πριν την τον πρώτο υπολογιστή. Ας δούμε μαζί την ιστορία τους.

Business Sharp Toshiba

H Toshiba αποχωρεί από την αγορά των ηλεκτρονικών υπολογιστών

Μετά από χρόνια ιστορίας ως ένας από τους κυριότερους παίκτες στην αγορά των υπολογιστών, η Toshiba αποχωρεί από την αγορά.