Το ανθρωποειδές ρομπότ της Toshiba μιλά τη νοηματική [video]

Η Toshiba αποκάλυψε την Aiko Chihira ένα ανθρωποειδές ρομπότ που μιλά τη νοηματική. Τα αποκαλυπτήρια του “communication android” όπως αποκαλείται έγιναν κατά τη διάρκεια της έκθεσης CEATEC στην Ιαπωνία και έχει σχεδιαστεί για να έχει όσο το δυνατό περισσότερο ρευστή κίνηση στα χέρια και τους βραχίονες, με 43 ενεργοποιητές στις αρθρώσεις της για να μιλήσει την ιαπωνική νοηματική γλώσσα.

Στο επίπεδο που βρίσκεται το εύρος της είναι αρκετά περιορισμένο, μπορεί να μιμηθεί απλές κινήσεις όπως χαιρετισμούς αλλά η Toshiba θέλει να μετατρέψει την Aiko Chihira μέχρι το 2020 σε ρομπότ το οποίο θα μπορεί να επικοινωνεί πλήρως. Αυτό θα περιλαμβάνει τη σύνθεση ομιλίας, αναγνώριση ομιλίας, ρομποτικό έλεγχο και άλλα.

Ο απώτερος σκοπός είναι να δημιουργηθεί ένα ρομπότ το οποίο θα μπορεί να προσφέρει παρέα και βοήθεια σε ηλικιωμένα άτομα στο μέλλον.

Δείτε το video:

toshiba robot νοηματική γλωσσα, Το ανθρωποειδές ρομπότ της Toshiba μιλά τη νοηματική [video]

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Theo

Ενα μπραβο στην toshiba γι αυτο το επιτευγμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Toshiba

Η Toshiba αποδέχτηκε προσφορά εξαγοράς 15,3 δισ. δολαρίων

Η Toshiba Corp. αποδέχτηκε προσφορά εξαγοράς 15,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων από έναν όμιλο με επικεφαλής την εγχώρια εταιρεία ιδιωτικών μετοχών Japan Industrial Partners.

Business Toshiba

Ο ιαπωνικός γίγαντας της Toshiba σπάει σε τρία κομμάτια

Η Toshiba ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση των τμημάτων της σπάζοντας ουσιαστικά σε τρία διαφορετικά μέρη.

Business IBM Toshiba

Η ιστορία των μέσων αποθήκευσης δεδομένων

Η ανάγκη για αποθήκευση δεδομένων τα οποία θα τροφοδοτούσαν τις μηχανές μας υπήρξε αρκετά πριν την τον πρώτο υπολογιστή. Ας δούμε μαζί την ιστορία τους.

Business Sharp Toshiba

H Toshiba αποχωρεί από την αγορά των ηλεκτρονικών υπολογιστών

Μετά από χρόνια ιστορίας ως ένας από τους κυριότερους παίκτες στην αγορά των υπολογιστών, η Toshiba αποχωρεί από την αγορά.