Toshiba UHS-II, η πιο γρήγορη microSD καρτα στον κόσμο

Η τελευταία κάρτα microSD που κυκλοφόρησε η Toshiba είναι και η πιο γρήγορη αυτή τη στιγμή στον κόσμο. Η έκδοση στα 32Gb της Toshiba UHS-II microSD φτάνει ταχύτητες ανάγνωσης μέχρι 260 MB/s και εγγραφής 240 MB/s. Υπάρχει και μια έκδοση στα 64 Gb διαθέσιμη, αλλά δεν είναι τόσο γρήγορη, με μέγιστη ταχύτητα ανάγνωσης τα 145 MB/s και εγγραφής τα 130 MB/s.

Χρησιμοποιεί exFat σύστημα και λειτουργεί με full-duplex interface με data rate 1.5 Gbps.

Η 32 Gb έκδοση επιτυγχάνει αυτές τις ταχύτητες χάρη σε τεχνολογία two-lane half-duplex interface, που είναι η διπλάσια από την 64Gb, δηλαδή στα 3.12 Gbps.

Η Toshiba αναφέρει ότι η UHS-II microSD κάρτα προσφέρει 8x βελτίωση στην ταχύτητα εγγραφής και 2.7x βελτίωση στην ταχύτητα ανάγνωσης σε σχέση με την προηγούμενη γενιά UHS-I.

Η τιμή και διαθεσιμότητα δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμη αλλά αναμένεται να κυκοφορήσει σε Ευρώπη και Βόρεια Αμερική σε λίγες εβδομάδες.

, Toshiba UHS-II, η πιο γρήγορη microSD καρτα στον κόσμο

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Solon

Δεν πιστεύω ούτε λέξη από τις εταιρίες όσον αφορά τις ταχύτητες σε κάρτες microSD. Οι ταχύτητες που αναφέρουν οι εταιρίες δεν επιτυγχάνονται ποτέ σε πραγματικές συσκευές και μιλάω εκ πείρας. H ποιο γρήγορη κάρτα που έχω χρησιμοποιήσει είναι η Samsung 64GB Class 10 UHS-1 Grade 1 που υποτίθετο ότι έγραφε με 80mbps και διάβαζε με 30. Στην πραγματικότητα ποτέ δεν μπόρεσε να πιάσει πάνω από 65mbps ανάγνωση και 18,5 mbps εγγραφή.
Όσον αφορά την κάρτα της Toshiba δεν αμφιβάλω ότι θα είναι πολύ ποιο γρήγορη αλλά 240 MB/s εγγραφή….πολύ αμφιβάλω. Αν πιάνει τα 150 θα είναι super.
Εντωμεταξύ η αγορά έχει κατακλυστεί από πλαστές κινέζικες οι οποίες είναι πανομοιότυπες σε όλα ακόμα και τη συσκευασία με τις αυθεντικές αλλά από πλευράς ταχύτητας σέρνονται και η διάρκεια ζωής τους είναι περιορισμένη.

Nio

Μπορει να πιανει αυτες τις ταχυτητες αλλα πρεπει να υποστηριζονται απο το εκαστοτε hardware που τις φιλοξενει καθως κ το λογισμικο να τις εκμεταλλευεται πληρως. Αλλιως τσαμπα καιει η λαμπα.

sosimple

Οπως ειπε και ο απο πανω, για να πιασει αυτες τις ταχυτητες πρεπει να το υποστήριζει το hardware. Ειναι σαν να βάσεις σκληρο δίσκο usb 3.0 σε υπολογιστη που εχει 2.0 Θα περιμενεις 200 mb/sec και θα σου βγει 20, αλλα δε θα φταιει ο σκληρος..
Την 64αρα samsung την εχω και εγω και στο smartphone παει πολυ αργα. Φταιει το smartphone. Αλλου παει πολυ γρηγοροτερα, αν και δεν εχω μετρησει με ποσο.

Solon

Οι μετρήσεις που σας γράφω έγιναν σε laptop-κτήνος με 64μπιτο οκταπύρηνο Haswell Core i7 στα 2,4Ghz 3,4 με Max Turbo, 6mb Cash, 16gb RAM 1600Mhz, 3 θήρες USB 3 (υποστηρίζουν ταχύτητα μεταφοράς 625 Mb/s) και σε δίσκους SSD με τριπλό RAID που δίνουν ταχύτητα ανάγνωσης 1500Mb/s . Αν δεν μπόρεσε να πιάσει εκεί τις ταχύτητες που λέει η Samsung sorry παίδες δεν μπορεί να τις πιάσει πουθενά. Και φυσικά δεν περιμένω να πιάσει η κάρτα τις ταχύτητες αυτές σε ένα smartphone με θήρα USB 2. Αλλά όταν δεν μπορεί να τις πιάσει ούτε σε ένα μηχάνημα σαν το παραπάνω τότε προφανώς η Samsung μας πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Γενικά με τις κάρτες αποθήκευσης επικρατεί μεγάλο μπάχαλο, δεν υπάρχει καμιά αξιόπιστη κλίμακα μέτρησης ταχύτητας και ενώ είναι το ποιο σημαντικό εξάρτημα πολλών ακριβών συσκευών κανένας δεν δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για να ξεκαθαρίσει η κατάσταση. Και αυτό φυσικά βολεύει τις εταιρίες που μας πουλάνε φούμαρα. Πάρτε παράδειγμα την ένδειξη class 10 που φέρουν πολλές κάρτες πάνω τους αυθεντικές και μη. H κάρτα της Sammy είναι Class 10, δεν πιάνει αυτά που ισχυρίζεται η εταιρία αλλά πιάνει όμως τα 18,5 Mb/s στην εγγραφή. H αντίστοιχη κάρτα της Sundisk γράφει και αυτή Class… Συνέχεια »

Solon

Έχω κάνει λάθος στο πρώτο μου post. Το σωστό είναι “υποτίθετο ότι διαβάζει με 80mbps και γράφει με 30”. Συγνώμη.

Νιο

Solon μεγάλο κτήνος όντως. Πολύ θα ήθελα ένα τέτοιο εργαλείο για gaming. Όπως προειπες και εσύ πιο πάνω δεν πιάνει αυτές τις ταχύτητες γιατί δεν έχει σημασία τι hardware (πχ δυνατό ή καινούργιο) έχεις αλλά αν το υποστηρίζει. Μάλλον οι υπόλοιπες εταιρείες hardware δεν έχουν μεριμνήσει στο να το υποστηρίζουν. Η Samsung όμως μια χαρά μεριμνά στο να τρέχει στο full τα benchmarks…. Δεν μπορεί να κάνει το ίδιο για τις κάρτες?

sosimple

@solon: Γενικα, μπορει να εχεις δικιο. Γι αυτό που γραφείς τελευταία για τις 2 καρτες class 10, αν δεν κανω λαθος, (που μαλλον δεν κανω), class 10 σημαινει οτι μπορει να γράψει με 10+ MB το δευτερολεπτο. Οποτε ητε γραφει με 10 ητε με 100, την ιδια ονομασία εχει, γιατι καλυπτει αυτό το κριτηριο.. Απο εκει και περα είναι θεμα της εταιριας να πει πχ ειναι class 10 αλλά γράφει με 30. Τωρα αν οντως δε γραφει με 30, ενω λεει ετσι, μαζι σου..

keysmith

@solon
όπως σου είπαν και άλλοι είσαι άδικος. Το class 10 σημαίνει οτι η κάρτα υπό οποιεσδήποτε συνθήκες γράφει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ (τουλάχιστον θα πει το ελάχιστο) 10mb/sec (mb/sec όχι mbps).

Δεν ξέρω γιατί το class XX δεν το συνέχισαν και πάνω από το 10. Έτσι μία κάρτα που γράφει 18mb/sec θα έπρεπε να λέγεται class 18, αλλά για κάποιο λόγο το class σταματά στο 10. Νομίζω ότι το σύστημα “class” αντικαταστάθηκε από το νεότερο UHS Speed Class που αναφέρεται σε νεότερα buses (διάβλους) προς το παρόν έχει 2 κλίμακες, την UHS Speed Class1 denotes a 10 MB/s minimum write speed (δλδ περίπου ισοδύναμη με το class 10), UHS Speed Class 3 denotes 30 MB/s minimum write speed (μέχρι τα 30mb/sec δεν έχει κάτι ενδιάμεσο). Κάπως έτσι τες πα.. θα το μελετήσω με αφορμή το άρθρο..

Περισσότερα εδώ
https://en.wikipedia.org/wiki/Secure_Digital#Speed_class_rating
https://www.sdcard.org/developers/overview/speed_class/

Solon

@Νιο Στα παιχνίδια το laptop-“κτήνος” είναι απόλαυση αλλά πίστεψέ με είναι το ποιο κακοστημένο laptop που έχω πιάσει ποτέ. Είμαι τελείως απογοητευμένος από την MSI που το κατασκευάζει. Τα utilities του είναι για τα πανηγύρια. Τεσπα τώρα το έχω στρώσει και το απολαμβάνω.

@sosimple, @keysmith
Αυτό με το class 10 δεν το ήξερα. Ευχαριστώ για την πληροφορία. Όσο για το UHS ποτέ δεν μπόρεσα να καταλάβω τι ακριβώς προδιαγραφές δίνει. Τεσπα όπως σας γράφω το θέμα είναι ότι οι εταιρίες λένε φούμαρα όσον αφορά τις επιδόσεις των καρτών microSD. Σε κανένα άλλο μέσο δεν έχω δει τόσο μεγάλη διαφορά στις επιδόσεις από τις αναγραφόμενες και τόση σύγχυση στις σχετικές πληροφορίες. Η έλλειψη δε αξιόπιστων benchmarks είναι μεγάλο πρόβλημα για κάποιον που θέλει να αγοράσει μια ποιοτική κάρτα και δεν θέλει να πετάξει στην τύχη τα λεφτά του.

Panos

Ποια κάρτα μπορει να “τρέχει” με ικανοποιητικές ταχύτητες σε ενα κινητό 8gb (νομιζω λέγεται rom και οχι ram) και 1gb ram και να μην κολλάει ?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Toshiba

Η Toshiba αποδέχτηκε προσφορά εξαγοράς 15,3 δισ. δολαρίων

Η Toshiba Corp. αποδέχτηκε προσφορά εξαγοράς 15,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων από έναν όμιλο με επικεφαλής την εγχώρια εταιρεία ιδιωτικών μετοχών Japan Industrial Partners.

Business Toshiba

Ο ιαπωνικός γίγαντας της Toshiba σπάει σε τρία κομμάτια

Η Toshiba ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση των τμημάτων της σπάζοντας ουσιαστικά σε τρία διαφορετικά μέρη.

Business IBM Toshiba

Η ιστορία των μέσων αποθήκευσης δεδομένων

Η ανάγκη για αποθήκευση δεδομένων τα οποία θα τροφοδοτούσαν τις μηχανές μας υπήρξε αρκετά πριν την τον πρώτο υπολογιστή. Ας δούμε μαζί την ιστορία τους.

Business Sharp Toshiba

H Toshiba αποχωρεί από την αγορά των ηλεκτρονικών υπολογιστών

Μετά από χρόνια ιστορίας ως ένας από τους κυριότερους παίκτες στην αγορά των υπολογιστών, η Toshiba αποχωρεί από την αγορά.