TrackingPoint, Τρεις “καπνισμένες” Open Source κάννες…

Με μια πρώτη ματιά είναι ένα κανονικό τουφέκι. Αν όμως κάποιος βάλει το μάτι του στη διόπτρα που “φωλιάζει” στην ράχη του όπλου θα διαπιστώσει ότι πρόκειται για ένα εξελιγμένο σύστημα σκόπευσης το οποίο χρησιμοποιεί Linux για να δώσει σε αυτόν που το χειρίζεται μοναδικά πλεονεκτήματα όπως π.χ. να κάνει tag τον στόχο του και χρησιμοποιώντας την “auto-aim” λειτουργία να “πετύχει” αυτό που θέλει με μεγάλη ευκολία.

Το σύστημα της TrackingPoint χρησιμοποιεί μια μορφή βιντεοσκόπησης μεσώ του φακού της διόπτρας, η οποία κάνοντας χρήση κατάλληλου software δίνει σημαντικά πλεονεκτήματα ακόμα και σε αυτούς που δεν είναι και τόσο καλοί στην σκόπευση.

Η σειρά αυτών των 3 τυφεκίων ξεκινάει από τα $17.000 και είναι αρκετά υψηλή για τον χώρο των κυνηγητικών όπλων αλλά εγγυάται απρόσκοπτα “headshots”…

, TrackingPoint, Τρεις “καπνισμένες” Open Source κάννες…

Πηγη

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Panos7GR

Μόνο για κάτι τέτοιους σκοπούς να μην χρησιμοποιούνταν η τεχνολογία…

Βίο

Ντροπή

πανος

Ωραίο θα ηταν να το βλέπαμε σε κανένα call of duty

Φίλιππος

@Nio, γιατί, εσύ για ποιους νομίζεις ότι βγήκε;;;
@Panos7GR, αν δεν υπήρχαν τέτοιοι σκοποί όπως τους αποκαλείς, δεν θα εξελισσόταν καν η τεχνολογία!

Panos7GR

@Φίλιππος: Είσαι λάθος… Φυσικά και χάρις της χρηματοδοτήσεις των Υπουργείων Άμυνας των μεγάλων χωρών σε έρευνες έφτασε η τεχνολογία εδώ μέσα σε τόσο σύντομο διάστημα μετά από την βιομηχανική επανάσταση, όμως είναι η μία όψη. Μην ξεχνάς πως τεχνολογία είναι ένα super όπλο, ένα smartphone, αλλά είναι επίσης και ο ακτινοτος τροχός και το γρανάζι. Τα δύο τελευταία δεν φτιάχτηκαν για κάποιο κακό σκοπό ούτε εξελίχθηκαν για ένα τέτοιο, όμως είναι τεχνολογία. Εγώ αντιθέτως πιστεύω πως η τεχνολογία εκτοξεύθηκε εδώ που βρισκόμαστε εξαιτίας της “Κυριαρχίας του Διαστήματος” της κόντρας δηλαδή που είχαν οι ΗΠΑ και Ρωσία και τώρα σιγά σιγά μπαίνει και η Κίνα. Απλά παραδείγματα είναι το laptop που έχεις στο γραφείο σου, οι σόλες που έχουν τα αθλητικά σου παπούτσια, οι συσσωρευτές ηλιακής ενέργειας που έχεις στην αριθμομηχανη σου, στον ηλιακό θερμοσίφωνα που έχεις στο σπίτι σου και χιλιάδες άλλα που δεν ξέρεις… Επίσης και το Internet που τώρα μιλάμε δεν φτιάχτηκε απ τους Αμερικανούς για πολεμικούς σκοπούς, όπως κακώς επικράτησε αυτή η εκδοχή, αλλά απ το CERN για την ανταλλαγή απόψεων και διαμοιρασμό βιβλίων ανάμεσα σε Πανεπιστήμια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear

DYU T1: Ανακάλυψε την ελευθερία στην πόλη με αυτό το ηλεκτρικό ποδήλατο

Η ασφαλής αστική μετακίνηση αποκτά νέα διάσταση με το ηλεκτρικό ποδήλατο DYU T1, μια νέα προσθήκη στον κόσμο των ηλεκτρικών ποδηλάτων που ξεχωρίζει για τα καινοτόμα χαρακτηριστικά του.

Gear Apple Apple Pencil VR headset

Το επόμενο Apple Pencil μπορεί να λειτουργεί με το Vision Pro headset

Το Apple Pencil είναι προς το παρόν συμβατό μόνο με iPad αλλά μια μελλοντική έκδοσή του μπορεί να λειτουργεί με το Vision Pro headset.

Gear featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Tab S6 Lite (2024): Κυκλοφόρησε αθόρυβα με νέο chipset

Το Samsung Galaxy Tab S6 Lite είναι τόσο καλό που η Samsung το επανακυκλοφορεί για τρίτη φορά, με νέο chipset.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Eγκαταλείπoνται τα σχέδια για την ανάπτυξη οθονών MicroLED

Η Apple τερμάτισε ένα project για την εσωτερική ανάπτυξη οθονών microLED εσωτερικά, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.