TUM Project, Τηλεκατευθυνόμενα αυτοκίνητα φυσικού μεγέθους

Όταν κάποιος ακούει τη λέξη τηλεκατευθυνόμενα, τότε μάλλον σκέφτεται παιχνίδια. Οι επιστήμονες στο Technische Universität München ή εν συντομία TUM της Γερμανίας, καταλαβαίνουν κάτι άλλο. Ασχολούνται με τη δημιουργία τηλεκατευθυνόμενων οχημάτων φυσικού μεγέθους, με τον οδηγό να βρίσκεται σε κάποιο απομακρυσμένο σημείο, καθώς αυτά κυκλοφορούν κανονικά στην πόλη.

Αυτή τη στιγμή οι ερευνητές πειραματίζονται με ένα ηλεκτρικό όχημα Vizio.M, το οποίο είναι εξοπλισμένο με έξι κάμερες για οπτικό πεδίο 360 μοιρών. Η ασύρματη μετάδοση του live feed της εικόνας μεταδίδεται μέσω LTE σε ένα σταθμό ελέγχου, ο οποίος έχει τρεις οθόνες για την μπροστινή και τις πλαϊνές εικόνες από το όχημα. Ο ήχος που μεταδίδουν τα μικρόφωνα στο αμάξι είναι Dolby 5.1, ενώ ο οδηγός έχει χειριστήρια που θυμίζουν παιχνίδι οδήγησης.

Πολλά είναι τα ερωτήματα που εγείρονται από την χρήση αυτής της τεχνολογίας τόσο νομικής φύσης, όσο και ασφάλειας, ενώ οι ερευνητές ισχυρίζονται ότι μια τέτοια τεχνολογία θα μπορούσε να χρησιμεύσει στις μεταφορές, ή στην ενοικίαση οχημάτων, κυρίως στην παράδοση και παραλαβή των αυτοκινήτων από το σπίτι του ενοικιαστή.

TUM Project, TUM Project, Τηλεκατευθυνόμενα αυτοκίνητα φυσικού μεγέθους

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
4GLTEStyle

Κομπλέ είμαστε αφού μας ήρθε το 4G LTE ας μη παραπονιόμαστε. hahaha. το αμάξι θα δουλεύει καλά και σε Ελλάδα. xDDDDD

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Nothing

Nothing Ear και Nothing Ear (a): Επίσημα τα ακουστικά – Με καλύτερη μπαταρία και ANC

Η Nothing κυκλοφόρησε την τρίτη γενιά ακουστικών της τα Nothing Ear και Ear (a) και φαίνονται πολύ καλές προσφορές.

Gear OnePlus

OnePlus Pad Go: Έρχεται στην Ευρώπη στις 23 Απριλίου

Το OnePlus Pad Go, το προσιτό tablet που κυκλοφόρησε σε ορισμένες αγορές τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, έρχεται τώρα στην Ευρώπη.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony PlayStation 5 Pro: Με ισχυρότερη GPU και ταχύτερη CPU

Νέο δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει αναφορά από τον περασμένο μήνα που ήθελε να έρχεται στην αγορά ένα PlayStation 5 Pro.