VelociRoACH robot, Εξάποδο ρομπότ κατσαρίδα [video]

Ερευνητές του τμήματος Biomimetic Millisystems Lab του πανεπιστημίου του Berkeley στην Καλιφόρνια αναπτύσσουν το μικροσκοπικό εξάποδο ρομπότ VelociRoACH “αντιγράφοντας” το μέγεθος και την κίνηση της κατσαρίδας. Το εξάποδο έχει μήκος 10 εκ. και βάρος 30 γρ. ενώ μπορεί να μεταφέρει βάρος έως και 120 γρ.

Το συγκρίναμε με τις κατσαρίδες όμως το VelociRoACH robot μπορεί να τρέξει πιο γρήγορα από αυτές διανύοντας απόσταση 2.7 μέτρα το δευτερόλεπτο. Πρόκειται για ένα ρομπότ που αναπτύσσεται για λογαριασμό του αμερικάνικου στρατού με σκοπό να μπορεί να “επιζήσει” και να μετακινηθεί σε περιοχές που έχουν πληγεί από πυρηνικά όπλα.

VelociRoACH, VelociRoACH robot, Εξάποδο ρομπότ κατσαρίδα [video]

VelociRoACH, VelociRoACH robot, Εξάποδο ρομπότ κατσαρίδα [video]

VelociRoACH, VelociRoACH robot, Εξάποδο ρομπότ κατσαρίδα [video]

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Nick Sfak

Σε τι μπορεί να χρησιμέψει αυτό το πράγμα? :/

Yiannis H.

Κατασκοπεια ασπουμε?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Google Robots

Google: Θύμα των περικοπών η Everyday Robots

Η Alphabet τερματίζει το έργο της Everyday Robots που αποτέλεσε ένα ακόμη θύμα περικοπών θέσεων εργασίας στη μητρική εταιρεία της Google και το τελευταίο σε μια μακρά λίστα.

Business AI featured Robots

Η αστυνομία του Σαν Φρανσίσκο θέλει άδεια για ρομπότ με “licence to kill”

Το Αστυνομικό Τμήμα του Σαν Φρανσίσκο ζητά από το Συμβούλιο Εποπτών της πόλης να του δώσει άδεια να αναπτύξει ρομπότ που θα μπορούν να σκοτώνουν υπόπτους.

Business Gear Robots

Η FedEx διακόπτει το πρόγραμμα παράδοσης με ρομπότ

Ακολουθώντας τα χνάρια της Amazon, η FedEx προχωρά στον τερματισμό του προγράμματος παράδοσης πακέτων με τεχνολογία ρομπότ.

Gear Robots Science

Robot θα αναλαμβάνει να σου κάνει το εμβόλιο

Καθώς τα κρούσματα ανεβαίνουν και όλοι μιλούν για την ανάγκη της τρίτης δόσης, ένα robot έρχεται να πιάσει δουλειά.