Vessyl, η έξυπνη κούπα που αναγνωρίζει τι πίνεις [video]

Διανύουμε την περίοδο όπου κάθε τι προσπαθεί να γίνει «έξυπνο» ασχέτως αν είναι χρηστικό ή όχι. Έχουμε δει από έξυπνα ρολόγια, γυαλιά, στυλό μέχρι και έξυπνη μπλούζα. Τώρα ήρθε η ώρα να δούμε και την έξυπνη κούπα η οποία από αντικείμενο καθημερινής χρήσης μετατρέπεται σε τεχνολογικό gadget. H κούπα ονομάζεται Vessyl και μπορεί να αναγνωρίσει κάθε είδους υγρό.

Εφευρέτης της έξυπνης κούπας είναι ο Justin Lee ο οποίος ανέθεσε τον σχεδιασμό της στον Yves Béha, σχεδιαστή του One Laptop Per Child.

Μιας και βλέπουμε όλες τις συσκευές να στρέφονται προς το fitness και την υγιεινή ζωή η Vessyl δεν θα μπορούσε να μην σχετίζεται με την υγεία.

Αν και είναι ακόμη σε μορφή prototype, μπορεί να αναγνωρίσει μέσω ενός αισθητήρα και μέσα σε μόλις 10 δευτερόλεπτα κάθε είδους ρόφημα. Παράλληλα συνδέεται με το δικό της app προκειμένου να αρχειοθετήσει ότι αναγνωρίζει. Επίσης, μέσω του app σας υπενθυμίζει ποια υγρά έχετε ανάγκη να καταναλώσετε περισσότερο προκειμένου να μείνετε ενυδατωμένοι.

Η κούπα μπορεί να αναγνωρίζει την περιεκτικότητα των ροφημάτων που πίνετε, πόσα γραμμάρια ζάχαρη έχουν, καφεΐνη, πρωτεΐνη, νάτριο, λίπος ή θερμίδες.

Για όσους ενδιαφέρεστε μπορείτε να την προ-παραγγείλετε έναντι 99 δολαρίων ενώ όταν κυκλοφορήσει το 2015 θα κοστίζει 199 δολάρια.


, Vessyl, η έξυπνη κούπα που αναγνωρίζει τι πίνεις [video]

, Vessyl, η έξυπνη κούπα που αναγνωρίζει τι πίνεις [video]

, Vessyl, η έξυπνη κούπα που αναγνωρίζει τι πίνεις [video]

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

15 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
geraldo.alaiai

Ε;?

geohot

Τέλεια! Γιατί πόσες φορές χαλαστήκατε όταν η κούπα σας δεν επικοινωνούσε με το super high end διαμάντι στη τσέπη σας για να σας πει πως το ράφημά σας είναι γαλακτομπούρεκο? Εγώ πολλές. Το ότι μπορούμε δε σημαίνει ότι πρέπει κιόλας.

geraldo.alaiai

E;?
Περα τις πλακα εμενα αυτο με το fitnnes στην μοδα με εχει εξυπερητηση παρα πολυ γιατι οι ετεριες φγαζουν καλα αθλητικα σε πολυ καλα τιμες και επιτελους εχουν και ενα ωρεο σχεδιο για να τα φορας και σαν κανονικο παπουστι. Τωρα οσο για αυτα τα νεα μαραφετια οπως τα λεει και ο πατερας τι να πω εμενα μου φενονται αχρηστα. Αλλα θα περειμενο μπορει να βγει και κατι καλο.

nikos

Όλα γίνονται έξυπνα…κινητά,ρολόγια,γυαλιά,στυλό κ.α.Τον άνθρωπο ποτέ θα τον κάνουμε έξυπνο.Γιατί τελευταία ή εγώ έχω λάθος αντίληψη ή όσο πιο έξυπνα γίνονται τα πάντα γύρω μας τόσο πιο χαζοί γινόμαστε εμείς που πάμε και αγοράζουμε αυτές τις αηδίες με την μανία του υπερκαταναλωτισμού που μας διακατέχει!

Sot11

Οτι ας πούμε δεν ξέρεις τι πίνεις και περιμένεις την κούπα να στο πει; … …
Όσο οι συσκευές γίνονται εξυπνότερες, τόσο οι άνθρωποι γίνονται πιο χαζοί! Αλλα τι να το κανεις το μυαλό οταν έχεις μια κούπα σαν και αυτη;

thomas

Θα αναγνωρίζει και τα κοκτέιλς ή θα βαράει τιλτ;

Σωτηρης

Κώστα ξέχασες να αναφέρεις και την έξυπνη σίτα !!! xD

Ζόρζ

Θεωρώ πως κάτι τέτοιο μου φαίνεται χρήσιμο μόνο για εξωτερικές δουλειές. π.χ. όπως αναφέρθηκε στα ποτά αν είναι οκ ή πειραγμενα.

killbillgr

Τη πίνεις ?? και δεν μας δίνεις!

ΑντώνηςΤ

Μα τι λέτε, το ποτήρι είναι άκρως χρήσιμο.. και για να εξηγούμε…

Γνωστός στην “πιάτσα” της μπύρας (χιχιχι) θα ήθελα ένα ποτήρι που για λόγους fitness να μου λέει…

Είσαι Κ κιλά με ύψος Υ. Σύμφωνα με το σωματικό σου βάρος μπορείς να πίνεις G γουλιές κάθε Μ λεπτά. Οπότε αναγνωρίζοντας τις θερμίδες της μπύρας και το ποσοστό απορρόφησης του alcohol μπορεί να μου δίνει ένα fitness ρυθμό για να πίνω όσο θέλω χωρίς να μεθάω… και για να εχω περιθώριο για “six-pack” 🙂

Δεν είναι τέλειο!!!… χαχαχα

Υ.Γ. Βέβαια ο οργανισμός μου και ο πολυσύνθετος εγκέφαλος μου το κάνει χρόνια αυτό απλά προς το τέλος από τις πολλές μπύρες χάνει το μέτρημα και υπολειτουργεί.

Υ.Γ.2 Για όσους δεν το κατάλαβαν ας ψάξουν στον γκούγκλη για six pack beer 🙂

Manos Vs

Nikos+1 Πολυ σωστος φιλε μου.

ΑντώνηςΤ

Ανακάλυψα και άλλη χρησιμότητα…

Ξυπνάς διψασμένος, βράδυ, καλοκαιράκι, μετά από ξενύχτη και ίσως κανά δυο ποτά.

Πας στο ψυγείο να πάρεις το διάφανο μπουκάλι με το νερό και πίνεις με τόση λαχτάρα μέσα στην νύστα σου… νομίζεις… με την πρώτη γουλιά το καταλαβαίνεις αλλά είναι αργά, πήρες το μπουκάλι του τσίπουρου/βότκας αντί του νερού και ξυπνάς μια και έξω…

Με το ποτηράκι αυτό κανένα πρόβλημα, βάζεις ότι διάφανο υγρό βρεις μπροστά σου και είσαι σίγουρος ότι είναι νερό. Βεβαία στην επόμενη έκδοση να βάλουν και φωνητική αναγγελία, θα βοηθάει.

Υ.Γ. Συγνώμη για τα offtopic αλλά με έπιασε η ζέστη χιχιχι…

killbillgr

Νομίζω ότι θα είναι ποιο χρήσιμο από κάτι έξυπνα ρολόγια και στύλους. Έχει και την ουσία το πράμα θερμίδες, ποσότητα, και αλα καλούδια. Εμένα με έχει πείσει ως ιδέα 😉

Nio

Πιο καλό θα ήταν να έκανε εξέταση ούρων κλπ. Και να σου έβγαζε τα αποτελέσματα.

Νάσος

Έλα πείτε αλήθεια, είναι προϊόν της ΑΜΑΝ TELESHOPING ε;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Nothing

Nothing Ear και Nothing Ear (a): Επίσημα τα ακουστικά – Με καλύτερη μπαταρία και ANC

Η Nothing κυκλοφόρησε την τρίτη γενιά ακουστικών της τα Nothing Ear και Ear (a) και φαίνονται πολύ καλές προσφορές.

Gear OnePlus

OnePlus Pad Go: Έρχεται στην Ευρώπη στις 23 Απριλίου

Το OnePlus Pad Go, το προσιτό tablet που κυκλοφόρησε σε ορισμένες αγορές τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, έρχεται τώρα στην Ευρώπη.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony PlayStation 5 Pro: Με ισχυρότερη GPU και ταχύτερη CPU

Νέο δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει αναφορά από τον περασμένο μήνα που ήθελε να έρχεται στην αγορά ένα PlayStation 5 Pro.