Πως οραματιζόντουσαν την βιντεοκλήση 50 χρόνια πριν

Η αναδρομή στο παρελθόν είναι πάντα ενδιαφέρουσα, ιδιαίτερα όταν αφορά σκέψεις και οράματα των προηγούμενων γενεών για τις τεχνολογίες του μέλλοντος. Στη συγκεκριμένη περίπτωση το ερευνητικό προσωπικό της ταχυδρομικής υπηρεσίας της Αγγλίας είχε ετοιμάσει ένα βίντεο την δεκαετία του 1960 με σκοπό να δείξει πως φανταζόταν την εξέλιξη του τηλεφώνου σε βιντεοτηλέφωνο την δεκαετία του 1990.

Οι βιντεοκλήσεις αν και βρισκόμαστε στο 2011 δεν έχουν γίνει μέρος της καθημερινότητας μας, όχι γιατί δεν υπάρχει η τεχνολογία που θα τις καθιστούσε ικανές, αλλά γιατί δεν ο περισσότερος κόσμος δεν βλέπει κάποια ιδιαίτερη χρησιμότητα σε αυτή τη χρήση. Το Skype έχει προσπαθήσει να δημιουργήσει μια τέτοια αγορά, ενώ και η Apple φαίνεται να ποντάρει σε αυτόν το τομέα με την υποστήριξη του Facetime ολοένα και περισσότερο από τις συσκευές της.

Όπως και να’ χει, οι προβλέψεις των “ΕΛΤΑ” της Αγγλίας έπεσαν έξω καμιά εικοσαριά χρόνια, ενώ η υλοποίηση που φαντάζονταν δεν έχει καμία σχέση με τη σημερινή πραγματικότητα, αλλά από την άλλη έχει πολύ ενδιαφέρον το βίντεο που ακολουθεί, αφού σε αυτό μπορούμε να δούμε ίσως την πρώτη οθόνη με ενσωματωμένη κάμερα στην κορυφή, αλλά και ένα πρωτότυπο scanner-εκτυπωτή.

Φαντάζομαι ότι σε 50 χρόνια από σήμερα, κάποιοι θα βλέπουν τα video με τις παρουσιάσεις των κινητών από το Techblog και θα χαμογελούν με τα τρομερά χαρακτηριστικά των σημερινών κινητών, τα οποία τότε θα μοιάζουν όπως η ασπρόμαυρη οθόνη που φαίνεται στο βίντεο σε σχέση με τις σημερινές 3D τηλεοράσεις της αγοράς.b

, Πως οραματιζόντουσαν την βιντεοκλήση 50 χρόνια πριν

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
telas

nice!

Alan

Καταλάβατε τίποτα από ότι λέγανε;; Εγώ τα μισά… Η ποιότητα του ήχου είναι λίγο, έως πολύ, άθλια. Κατά τα άλλα έκαναν ότι μπορούσαν με τα μέσα που έιχαν, και πιστεύω πως κάναν καλή δουλειά και πέσαν αρκετά κοντά σε μερικές προβλέψεις.

iBanakos

το ποστ μου άρεσε πάρα πολύ!!!
μπράβο!
🙂

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Gear

DYU T1: Ανακάλυψε την ελευθερία στην πόλη με αυτό το ηλεκτρικό ποδήλατο

Η ασφαλής αστική μετακίνηση αποκτά νέα διάσταση με το ηλεκτρικό ποδήλατο DYU T1, μια νέα προσθήκη στον κόσμο των ηλεκτρικών ποδηλάτων που ξεχωρίζει για τα καινοτόμα χαρακτηριστικά του.

Gear Apple Apple Pencil VR headset

Το επόμενο Apple Pencil μπορεί να λειτουργεί με το Vision Pro headset

Το Apple Pencil είναι προς το παρόν συμβατό μόνο με iPad αλλά μια μελλοντική έκδοσή του μπορεί να λειτουργεί με το Vision Pro headset.

Gear featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Tab S6 Lite (2024): Κυκλοφόρησε αθόρυβα με νέο chipset

Το Samsung Galaxy Tab S6 Lite είναι τόσο καλό που η Samsung το επανακυκλοφορεί για τρίτη φορά, με νέο chipset.