Virgin Galactic, Θα δημιουργηθεί και στην Ευρώπη κέντρο διαστημικού τουρισμού;

Μπορεί να καθυστερούν ακόμα οι πρώτες διαστημικές πτήσεις σε τροχιά, τις οποίες έχει υποσχεθεί η Virgin Galactic, ήδη έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις περί της δημιουργίας ενός κέντρου εκτόξευσης διαστημικών οχημάτων αναψυχής από ευρωπαϊκό έδαφος, με την Σκωτία να κοντράρει την Σουηδία ως πιθανής υποψηφίου για την εν λόγω επένδυση.

Η Μεγάλη Βρετανία, έχοντας η ίδια ένα διαστημικό πρόγραμμα που βοηθά στην αγγλική οικονομία, επιθυμεί διακαώς να πείσει την Virgin Galactic να επενδύσει στο σκωτσέζικο έδαφος. Η τοποθεσία χρησιμοποιείται ήδη από τη RAF και πρόκειται για τη βάση Lossiemouth.

Από την άλλη μεριά, πολλούς πόντους δείχνει να κερδίζει η υπόθεση Spaceport Sweden, με τη Σουηδία να αποτελεί έναν πολύ ελκυστικό τόπο για τη δημιουργία της νέας διαστημικής βάσης της Virgin. Ένα νέο πεδίο ανταγωνισμού στο Διάστημα φαίνεται να δημιουργείται…

, Virgin Galactic, Θα δημιουργηθεί και στην Ευρώπη κέντρο διαστημικού τουρισμού;

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Ring: Leak αποκαλύπτει ότι θα έρθει σε 8 διαφορετικά μεγέθη

Το Samsung Galaxy Ring το πρωτοείδαμε τον Ιανουάριο και στη συνέχεια παρουσιάστηκε τον Φεβρουάριο στο MWC.

Gear Nothing

Nothing Ear και Nothing Ear (a): Επίσημα τα ακουστικά – Με καλύτερη μπαταρία και ANC

Η Nothing κυκλοφόρησε την τρίτη γενιά ακουστικών της τα Nothing Ear και Ear (a) και φαίνονται πολύ καλές προσφορές.

Gear OnePlus

OnePlus Pad Go: Έρχεται στην Ευρώπη στις 23 Απριλίου

Το OnePlus Pad Go, το προσιτό tablet που κυκλοφόρησε σε ορισμένες αγορές τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, έρχεται τώρα στην Ευρώπη.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.